Wasze sporty

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: Wasze sporty

18-08-2014, 21:27

Plasfodeur pisze:boś Pan nigdy na moto w terenie nie jeździł ;)
Pytanko gdzie jeździsz tym moto po terenie? Bo spotkałem sporo debili, którzy walą motocyklami czy quadami po lasach państwowych, gdzie zasadniczo poza służbą leśną nie można sie poruszać pojazdami mechanicznymi, spotykałem, też takich na górskich szlakach pieszych. Niestety zazwyczaj są szybsi, ale raz udało mi się dopaść skurwysyna, bo się zakopał, a że nie przyjmował argumentów słownych i dążył do konfrontacji,to ręcznie mu wytłumaczyłem dlaczego źle robi. Sorry, ale quadowcy i spółka, to w duzej mierze kwintesencja polskiego buractwa. Szczerze, ilu jeździ, po miejscach gdzie wolno? 5%?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
[V]

18-08-2014, 21:32

Hatefire pisze:
Pytanko gdzie jeździsz tym moto po terenie? Bo spotkałem sporo debili, którzy walą motocyklami czy quadami po lasach państwowych, gdzie zasadniczo poza służbą leśną nie można sie poruszać pojazdami mechanicznymi, spotykałem, też takich na górskich szlakach pieszych. Niestety zazwyczaj są szybsi, ale raz udało mi się dopaść skurwysyna, bo się zakopał, a że nie przyjmował argumentów słownych i dążył do konfrontacji,to ręcznie mu wytłumaczyłem dlaczego źle robi. Sorry, ale quadowcy i spółka, to w duzej mierze kwintesencja polskiego buractwa. Szczerze, ilu jeździ, po miejscach gdzie wolno? 5%?
+ 1
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Tarpaulin
w mackach Zła

18-08-2014, 21:32

Plasfodeur pisze:
Tarpaulin pisze:Bieganie fajna sprawa ale ciut monotonna jednak, rower nie ma konkurencji w kwestti wydzielania endorfin ;)
boś Pan nigdy na moto w terenie nie jeździł ;)
To fakt :)
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

19-08-2014, 07:40

Hatefire pisze:
W dużej mierze po własnym lesie/polnych drogach, gdzie co najwyżej przeszkadzam kombajniście, ewentualnie ciągnikowi z pługiem, także czill bro :)

Gdybym chciał pohasać po górach to wybrałbym się na Ukrainę bo tam można, nie łamiąc przepisów.
Grrrówno!
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-08-2014, 16:25

Tak było:
[youtube][/youtube]
Wy?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

22-08-2014, 18:15

ja dzisiaj w końcu musiałem spróbować, bo bym nie zasnął chyba :) najwyżej oceniony pagór w okolicy

http://www.altimetr.pl/podjazd-borowki.html

https://www.youtube.com/watch?v=yLTHdDa0oAc
tyle, że w przeciwnym kierunku :) do tego na zegar wskoczyło 600... dobry to był dzień :)
Awatar użytkownika
manieczki

25-08-2014, 20:39

no bąble ze stopa coraz lepiej wiec jakies spacerki dluzsze bedziemy uskuteczniac albo rower hmmm nie wiem
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!

29-08-2014, 17:49

W niedziele Półmaraton Praski, ktoś biegnie?
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

29-08-2014, 20:53

nie
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

29-08-2014, 21:45

dr Kill pisze:W niedziele Półmaraton Praski, ktoś biegnie?
Nazwanie tego biegu "Praskim" to grube semantyczne nadużycie. Fakt, odbywa się po prawej stronie Wisły, ale ponad 3/4 jego trasy wiedzie... Wylotówką na Otwock, gdzie po jednej stronie sa 4-metrowe ekrany dźwiękoszczelne a po drugiej 3-metrowy nasyp.
To jest jakaś kurwa kpina a nie Półmaraton Praski. Bojkotuję te gówno od momentu ogłoszenia trasy.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!

31-08-2014, 14:11

antek_cryst pisze:
dr Kill pisze:W niedziele Półmaraton Praski, ktoś biegnie?
Nazwanie tego biegu "Praskim" to grube semantyczne nadużycie. Fakt, odbywa się po prawej stronie Wisły, ale ponad 3/4 jego trasy wiedzie... Wylotówką na Otwock, gdzie po jednej stronie sa 4-metrowe ekrany dźwiękoszczelne a po drugiej 3-metrowy nasyp.
To jest jakaś kurwa kpina a nie Półmaraton Praski. Bojkotuję te gówno od momentu ogłoszenia trasy.
A mi to nie przeszkadza akurat. Dobra okazja do sprawdzenia się. Debiut z czasem 1:46 uważam za zadowalający.
kenediusze
weteran forumowych bitew

02-09-2014, 14:44

Zacząłem ostatnio biegać. Wstałem na kacu, kupiłem sobie buty (miałem dwa razy skręcone kolano, więc jak się za takie rzeczy teraz brać to tylko na bardzo poważnie i ostrożnie) i dawaj biegaj.
Zawsze mi się wydawało, że to sport z tych głupich i bardzo nudnych, a tu proszę. Fajne. Nawet bardzo. A że jestem dosyć zaprawionym w boju rowerzystą (ot, w ostatnie dwa tygodnie 600 kilometrów przejeżdżonych, w całym sezonie powoli dobijam do czterech tysięcy), to i mam jakąś kondycję, więc po niezbyt wielu wypadach ze zdziwieniem notuję, że jestem w stanie biec, może niezbyt szybko, ale przez równo godzinę i się nie zasapać za bardzo. Podoba mi się to. Póki co staram się nie zarżnąć albo przypadkiem nie uszkodzić i cisnę co drugi dzień po 30 - 40 minut z kilkoma przebieżkami, bardzo odświeżające zajęcie, dla ciała i mózgu.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

02-09-2014, 17:00

ja ostatnio browary na sportowo
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

05-09-2014, 21:46

Obrazek

Wczoraj dotarły, powrót do korzeni po ponad 10 latach, dzisiaj wstępna sesja ( i zawyżanie średniej wieku :]) w pobliskim skate parku, barierki, murki, nakurwiane na bogato. O dziwo, braki w formie, gibkości i odwadze do odrobienia. Błędnik dostaje kurwicy ale myslałem że będzie gorzej.

skate.hate.masturbate
Awatar użytkownika
Harlequin

06-09-2014, 15:25

No i przedobiednia traska 8,5 km z buta w upale, dobre rozprostowanie kości ;)
Awatar użytkownika
Dipsychia
rozkręca się

07-09-2014, 12:59

booshee pisze:Obrazek

Wczoraj dotarły, powrót do korzeni po ponad 10 latach, dzisiaj wstępna sesja ( i zawyżanie średniej wieku :]) w pobliskim skate parku, barierki, murki, nakurwiane na bogato. O dziwo, braki w formie, gibkości i odwadze do odrobienia. Błędnik dostaje kurwicy ale myslałem że będzie gorzej.

skate.hate.masturbate
Omamomamo zajebiste! Szacun, widać tego się nie zapomina hehe. Też się przymierzam do kupna nowych, ale raczej do jazdy szybkiej.
Obrazek
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

09-09-2014, 21:43

Dipsychia pisze:
booshee pisze:

skate.hate.masturbate
Omamomamo zajebiste! Szacun, widać tego się nie zapomina hehe. Też się przymierzam do kupna nowych, ale raczej do jazdy szybkiej.
Niższa półka jest to, kilka elementów już wiem że wymienię, ale jest naprawdę spoko, budowa buta samego jest dość dziwna bo jest to chyba jedyna rolka na rynku gdzie cuff jest scalony z shellem, but gnie się w kostce wystarczająco ale wymienić elementu trzymającego kostkę się nieda bo cuff i reszta buta to "jedność", jak w bucie do snowboardu. Rolki do aggressive są teraz robione w systemie UFS - każdy (z kilkoma wyjątkami) element można kupić u innego producenta, czyli klamrę u jednego, szynę u drugiego, shell u trzeciego, cuff u czwartego itd. i wszystko do siebie pasuje. Niewiem czy w rolkach do jazdy szybkiej też taka standaryzacja miała miejsce ale to niezła sprawa. Np. wiem już że w przyszłym tygodniu wymienię sobie but wewnętrzny bo ten jest, według mnie, bardzo biedny i się okazuje że jest z dziesięciu producentów linerów i każdy ma z dziesięć modeli "skarpet" do zaoferowania.
Awatar użytkownika
manieczki

24-10-2014, 19:50

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!

24-11-2014, 19:06

Z tego co się orientuję Paru z szanownych paniczy jeździ sobie na rowerze. Czy któryś z szanownych bdb kolegów były w stanie coś doradzić w tej materii? Chodzi mi dokładnie o dobór sprzętu.

Wiem, że pora na zaczynanie takich aktywności jest dosyć nietypowa, ale skoro jesteśmy poza sezonem, to może uda się wyrwać coś sensownego w atrakcyjnej cenie :) <pejs_się_kręci>

A tak z innej beczki trochę, jakieś sukcesy sportowe ktoś coś? ;) Ostatnio Bieg Niepodległości udało się ukończyć z czasem 45 minut i 12 sekund. Celem było złamanie 45 minut, ale to i tak zdrowe tempo, zwłaszcza, że weekend był ciężki :)
535

24-11-2014, 19:37

dr Kill pisze:Z tego co się orientuję Paru z szanownych paniczy jeździ sobie na rowerze. Czy któryś z szanownych bdb kolegów były w stanie coś doradzić w tej materii? Chodzi mi dokładnie o dobór sprzętu.

Wiem, że pora na zaczynanie takich aktywności jest dosyć nietypowa, ale skoro jesteśmy poza sezonem, to może uda się wyrwać coś sensownego w atrakcyjnej cenie :) <pejs_się_kręci>
Właśnie wróciłem. Pusto, zimno i ciemno. Pora jest najlepsza. Sprzedawcy chętni do rozmów, ceny niższe o wartość podatku VAT (Secesja), a przy odrobinie zdolności, można wyrwać coś więcej. Tylko trzeba trochę się sprężyć, bo najciekawsze okazje mogą odjechać w siną dal. Dobór sprzętu? Ważne by rama była solidna i w ODPOWIEDNIM ROZMIARZE, a reszta zależy tylko i wyłącznie od zasobności sakiewki.
ODPOWIEDZ