Nie znam w tej chwili źródła, może w internetach coś stoi napisane. Chyba w okolicy dema recenzowanego w "Tylko Rocku" było jakieś info, ale to głębokie lata 90.Plasfodeur pisze:Cos wiecej kolega o korzeniach Moonlight moze napisac? Ciekawym.
AION (POL)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: AION (POL)
- empir
Słyszałem jedynkę i dwójkę (mam nawet na CD). Kiedyś mi się to podobało. Wieki nie słuchałem.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[V] pisze:pamiętam taki wywiad z tym zespołem gdzie grajek narzekał,że oni męczą się tygodniami w studio i dopieszczają brzmienie podczas gdy taki Darkthrone nagrywa jakieś bzyczące gówno w dwa dni i jest kult..
:D
Nikt mu nie bronił wejść do studia i nagrać smutne, bzycząco popierdujące gówno, może teraz byliby otoczeni nimbem kultu, a tak...starcona szansa
-
Lykantrop pisze:Przecieram oczy ze zdzwienia, że takie kloce są w ogóle jeszcze wyciągane na światło dzienne. Dla mnie ten cały nurt metalo gotycki w 100% to wylęgarnia chały, klajstru i wszystkiego tego co normalnego człowieka o zdrowym guście powinno kuć w małżowinę uszną, szczypać i mrowić.
I całe szczęście że moda na tego typu granie już minęła, bo swego czasu co drugi zespół zapragnął mieć na wokalach growlującego kolesia i piszczącą wokalistkę, która imitowałaby Liv Kristine. A w momencie jak w zespołach takich jak Moonligth śpiewała tylko panna, to można było się spodziewać okrutnej sraki, czego przykładem niech będzie niezwykle "udany" utwór "Dobranoc merenre" - rozlazłe, rozmemłane, przepitolone, pseudo romantyczno - poetyckie.... Kiedyś kumpel zapodał mi album Moonligtha na którym śpiewał chyba jakiś koleś - kurwa, tego sie słuchać nie dało, nie wiem co to za plyta, ale wspomnienia mam koszmarne. Na początku rechotaliśmy z tego jak pojebani, ale potem kiedy uświadomiliśmy sobie że to nie dla żartu zostało nagrane, no pożal się szatanie... zachodni przedstawiciele tego nurtu pewnie trzymaja jakiś tam poziom, nie jestem specjalistą od tego typu dźwięków, ale w polskim wydaniu to była po prostu chała.
- manieczki
Mam w szafie jeszcze jakaś ORYGINALNĄ (tak, śmiecie) kasetę Aion. Wstydzę się iść na śmietnik ją wyrzucić, bo Pan śmieciarz będzie wiedział, że nie jestem true :(
A dla fanów Artrosis, tadam wywiad!
http://radiopanteon.pl/?p=2126" onclick="window.open(this.href);return false;
A dla fanów Artrosis, tadam wywiad!
http://radiopanteon.pl/?p=2126" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- moonfire
Łza się w oku krynci.