DEVASTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: DEVASTATION
Znam tylko "Violent Termination" i wręcz uwielbiam ten bulgoczący bas. Po przeczytanych rekomendacjach trzeba się będzie zapoznać z "Idolatry".
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Świetna kapela. Idolatry, które sobie dzisiaj odświeżyłem, wręcz wielbię. Ja nie wiem jak to jest, że dzisiaj nikt nie jest w stanie już tak zgrabnie połączyć death i thrash metalu? Chyba, że po prostu niezbyt dokładnie szukam...
The madness and the damage done.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Bo chyba teraz tak się już nie gra :( a co do bohaterów tematu to jakos "Signs Of life" chyba bardziej mi robi niż "Idolatry".Kurt pisze:Świetna kapela. Idolatry, które sobie dzisiaj odświeżyłem, wręcz wielbię. Ja nie wiem jak to jest, że dzisiaj nikt nie jest w stanie już tak zgrabnie połączyć death i thrash metalu? Chyba, że po prostu niezbyt dokładnie szukam...
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Idolatry jest bardziej death/thrashowe, chociaż ta granica jest tak płynna, że nie ma się co przy tym upierać.
Właśnie, dlaczego tak się nie gra? Czy wynikało to z momentu, w którym ta i podobne jej kapele grały, kiedy sporo zespołów łączyło death i thrash metal jako naturalny rozwój, czy po prostu była to kolejna moda? :) Takie rzeczy jak wczesne Malevolent Creation, początki Cannibal Corpse, Demolition Hammer czy Devastation właśnie to świetne przykłady takiego połączenia. Cholera, nawet wczesny Suffocation brzmi jak napakowany, ale ciągle jednak thrash metal.
Właśnie, dlaczego tak się nie gra? Czy wynikało to z momentu, w którym ta i podobne jej kapele grały, kiedy sporo zespołów łączyło death i thrash metal jako naturalny rozwój, czy po prostu była to kolejna moda? :) Takie rzeczy jak wczesne Malevolent Creation, początki Cannibal Corpse, Demolition Hammer czy Devastation właśnie to świetne przykłady takiego połączenia. Cholera, nawet wczesny Suffocation brzmi jak napakowany, ale ciągle jednak thrash metal.
- Harlequin
Solstice panie, Solstice! :DKurt pisze:Idolatry jest bardziej death/thrashowe, chociaż ta granica jest tak płynna, że nie ma się co przy tym upierać.
- ultravox
- zahartowany metalizator
"A Re-Creation of Ripping Death" jest spoko ;)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Taa, i Possessed, Messiah, Infernal Majesty, Sepultura, Protector, Num Skull, Invocator, Ripping Corpse, Massacra i wiele innych, których nie wymieniłem. A wśród nowych kapel? No bo jeśli było to tylko moda, to jak na każdą inną i na tę przyjdzie swój czas.Harlequin pisze: Solstice panie, Solstice! :D
- SODOMOUSE
DEVASTATION
za to właśnie , kocham ten jebany infranet , czy też internet.... że kiedyś zesrałbym się, by to live przegrywać na VHS czy też inne INRI , a teraz sobie klikam i widzę, ot tak po prostu .....tak o to chodziło...już widzę , jak nas ludzi, będą definiowały te nowe pokolenia....taki zacofany internet , kamień łupany informatyki...seeYA! in 2333 !
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No napierdalali i nawet w melodie sie nie bawili zbytnio za co nie ma sie co obrazac. Idolatry rzondzi ciongle
woodpecker from space
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Niedługo umrę, a jeszcze jedynki nie mam na półce.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a jak ją będziesz miał to nie umrzesz ?

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769