DIE KRUPPS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DIE KRUPPS

28-01-2010, 09:08

Och zapomnialem jeszcze o dwoch ostatnicyh plytach Treponem Pal w tym kontekscie.

Tak btw to na allegro jest wlasnie do wyrwania za psi hajs Cut The Navel Strings - Takis, francuski industrialny klasyk w klimatach wczesnego Young Gods, Treponem Pal, PitchShifter, Nox i ogolnie tych klimatow zanim sie industrial utanecznil. Produkowal Alex Newport z Fudge Tunnel.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

28-01-2010, 09:39

No dobre, taneczne plyty.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

05-02-2010, 09:35

Triceratops pisze: Tak btw to na allegro jest wlasnie do wyrwania za psi hajs Cut The Navel Strings - Takis, francuski industrialny klasyk w klimatach wczesnego Young Gods, Treponem Pal, PitchShifter, Nox i ogolnie tych klimatow zanim sie industrial utanecznil. Produkowal Alex Newport z Fudge Tunnel.
i co , zwinal ktos?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Żułek

29-08-2013, 13:57

Triceratops pisze:tak btw na 2 ostatnich gral Lee Altus z Heathen/Exodus
3 ostatnich ;)

wlasnie je dorwałem na kasetach (Odyssey of the Mind jeszcze nie słuchałem ale już niedługo) razem z "I" z 1992
bardzo fajnie się tego słucha, najlepiej wchodzi "I" oraz The Final Option (To the Hilt jest genialne)
wcześniej znałem tylko covery Mety oraz Split z Accuser
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

30-08-2013, 13:33

Żułek pisze:
Triceratops pisze:tak btw na 2 ostatnich gral Lee Altus z Heathen/Exodus
3 ostatnich ;)

wlasnie je dorwałem na kasetach (Odyssey of the Mind jeszcze nie słuchałem ale już niedługo) razem z "I" z 1992
bardzo fajnie się tego słucha, najlepiej wchodzi "I" oraz The Final Option (To the Hilt jest genialne)
wcześniej znałem tylko covery Mety oraz Split z Accuser

The Final Option, Odyssey of the Mind, Paradise Now - kupa dobrej muzy. Swego czasu byli bardzo popularni, a "To the Hilt" z kapitalnym teledyskiem i zajebista przeróbka "Fire" - to były żelazne punkty każdej imprezy "alternatywnej". ;-)
Pamiętam, jak strasznie lansował Krupy imć Bożydar Iwanow na łamach "Młotka".
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

29-08-2014, 20:30

Słuchałem sobie ostatnimi czasy trybutu Die Krupps dla Metalliki i co prawda jako całość raczej obsysa ale jeden cover rozpierdala na kwarki - BLACKENED! Bez kitu, chyba najlepsza przeróbka Mety jaką słyszałem (a już napewno ścisła czołówka), nawalam w kółko jak opętany.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

29-08-2014, 20:44

hcpig pisze:Słuchałem sobie ostatnimi czasy trybutu Die Krupps dla Metalliki i co prawda jako całość raczej obsysa ale jeden cover rozpierdala na kwarki - BLACKENED! Bez kitu, chyba najlepsza przeróbka Mety jaką słyszałem (a już napewno ścisła czołówka), nawalam w kółko jak opętany.
Zgadzam się. Zajebisty cover. Szkoda, że ostatnio po reaktywacji wrócili do EBM, zamiast napierdalać na metalowo...
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

12-08-2015, 08:04

Obrazek
nowy album...
DIE KRUPPS – “V – Metal Machine Music”

Steamhammer / Oblivion / SPV

Data wydania: 28.08.2015

i koncert w Polszy!

20 września o godzinie 18:00

Klub Progresja, Warszawa

bilety: 105 PLN przedsprzedaż, 110 PLN kolekcjonerski, 120 PLN w dniu koncertu

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

12-08-2015, 08:25

Wolne w robocie profilaktycznie sobie klepnąłem. Ciekawe ilu mają słuchaczy w polsce.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

12-08-2015, 08:44

gelO pisze:Wolne w robocie profilaktycznie sobie klepnąłem. Ciekawe ilu mają słuchaczy w polsce.
Myślę, że wystarczy żeby zapełnić ten klub. Swego czasu byli mocno lasnowani, więc może sentyment wśród wielu słuchaczy pozostał. I cena biletu też nieprzesadzona.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

12-08-2015, 08:54

No w sumie może być tak być. Ja te płyty z Altusem lubię strasznie, a Crossfire to hit potężny.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

12-08-2015, 10:09

gelO pisze:No w sumie może być tak być. Ja te płyty z Altusem lubię strasznie, a Crossfire to hit potężny.
Zawsze uważałem, że taki Rammstein to Chrupkom może wodę ze studni do domu nosić...
Ale w sumie siła marketingu robi swoje ;-)
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

12-08-2015, 14:05

Dobra wiadomość. Zawsze lubiłem Die Krupps, a ze zdaniem o Rammstein się zgadzam. Są przereklamowani a od dziesięciu lat słucha ich głównie gimbaza, nosząc ich naszywki obok Happysad i Huntera.
Awatar użytkownika
Triceratops

12-08-2015, 14:09

moonfire pisze: od dziesięciu lat słucha ich głównie gimbaza, nosząc ich naszywki obok Happysad i Huntera.
Tzn gimbusy nie powinni sluchac tego czy jak, zakazac nalezy? A jakbys np mial dzieciaka w tym wieku i on sluchal tego i chcial sobie naszyc naszywke to bys zabronil w imie tego, ze to doroslym tylko wolno? Dziwne, ze niektorzy postrzegaja muzyke przez pryzmat czyichs zapatrywan, tak jakby sami nie byli nigdy gimbusami.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

14-08-2015, 13:22

Triceratops pisze:
moonfire pisze: od dziesięciu lat słucha ich głównie gimbaza, nosząc ich naszywki obok Happysad i Huntera.
Tzn gimbusy nie powinni sluchac tego czy jak, zakazac nalezy? A jakbys np mial dzieciaka w tym wieku i on sluchal tego i chcial sobie naszyc naszywke to bys zabronil w imie tego, ze to doroslym tylko wolno? Dziwne, ze niektorzy postrzegaja muzyke przez pryzmat czyichs zapatrywan, tak jakby sami nie byli nigdy gimbusami.
Oj tam, się czepiasz. Niech sluchają, czego chcą, nie zmienia to faktu, że pewne rzeczy mnie drażnią, do nich należy właśnie Rammstein.
Awatar użytkownika
Żułek

28-08-2015, 16:42

nawet fajna ta płyta
szkoda tylko że bez Altusa, jednak z nim były najlepsze rzeczy ;)

koncert se daruje, troche za drogo jak dla mnie, supporty z jakies dupy, a samemu mi sie nie chce :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ