DIE KRUPPS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DIE KRUPPS
Och zapomnialem jeszcze o dwoch ostatnicyh plytach Treponem Pal w tym kontekscie.
Tak btw to na allegro jest wlasnie do wyrwania za psi hajs Cut The Navel Strings - Takis, francuski industrialny klasyk w klimatach wczesnego Young Gods, Treponem Pal, PitchShifter, Nox i ogolnie tych klimatow zanim sie industrial utanecznil. Produkowal Alex Newport z Fudge Tunnel.
Tak btw to na allegro jest wlasnie do wyrwania za psi hajs Cut The Navel Strings - Takis, francuski industrialny klasyk w klimatach wczesnego Young Gods, Treponem Pal, PitchShifter, Nox i ogolnie tych klimatow zanim sie industrial utanecznil. Produkowal Alex Newport z Fudge Tunnel.
woodpecker from space
- Triceratops
- Triceratops
i co , zwinal ktos?Triceratops pisze: Tak btw to na allegro jest wlasnie do wyrwania za psi hajs Cut The Navel Strings - Takis, francuski industrialny klasyk w klimatach wczesnego Young Gods, Treponem Pal, PitchShifter, Nox i ogolnie tych klimatow zanim sie industrial utanecznil. Produkowal Alex Newport z Fudge Tunnel.
woodpecker from space
- Żułek
3 ostatnich ;)Triceratops pisze:tak btw na 2 ostatnich gral Lee Altus z Heathen/Exodus
wlasnie je dorwałem na kasetach (Odyssey of the Mind jeszcze nie słuchałem ale już niedługo) razem z "I" z 1992
bardzo fajnie się tego słucha, najlepiej wchodzi "I" oraz The Final Option (To the Hilt jest genialne)
wcześniej znałem tylko covery Mety oraz Split z Accuser
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Żułek pisze:3 ostatnich ;)Triceratops pisze:tak btw na 2 ostatnich gral Lee Altus z Heathen/Exodus
wlasnie je dorwałem na kasetach (Odyssey of the Mind jeszcze nie słuchałem ale już niedługo) razem z "I" z 1992
bardzo fajnie się tego słucha, najlepiej wchodzi "I" oraz The Final Option (To the Hilt jest genialne)
wcześniej znałem tylko covery Mety oraz Split z Accuser
The Final Option, Odyssey of the Mind, Paradise Now - kupa dobrej muzy. Swego czasu byli bardzo popularni, a "To the Hilt" z kapitalnym teledyskiem i zajebista przeróbka "Fire" - to były żelazne punkty każdej imprezy "alternatywnej". ;-)
Pamiętam, jak strasznie lansował Krupy imć Bożydar Iwanow na łamach "Młotka".
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Słuchałem sobie ostatnimi czasy trybutu Die Krupps dla Metalliki i co prawda jako całość raczej obsysa ale jeden cover rozpierdala na kwarki - BLACKENED! Bez kitu, chyba najlepsza przeróbka Mety jaką słyszałem (a już napewno ścisła czołówka), nawalam w kółko jak opętany.
Yare Yare Daze
- Sgt. Barnes
Zgadzam się. Zajebisty cover. Szkoda, że ostatnio po reaktywacji wrócili do EBM, zamiast napierdalać na metalowo...hcpig pisze:Słuchałem sobie ostatnimi czasy trybutu Die Krupps dla Metalliki i co prawda jako całość raczej obsysa ale jeden cover rozpierdala na kwarki - BLACKENED! Bez kitu, chyba najlepsza przeróbka Mety jaką słyszałem (a już napewno ścisła czołówka), nawalam w kółko jak opętany.
- Sgt. Barnes

nowy album...
DIE KRUPPS – “V – Metal Machine Music”
Steamhammer / Oblivion / SPV
Data wydania: 28.08.2015
i koncert w Polszy!
20 września o godzinie 18:00
Klub Progresja, Warszawa
bilety: 105 PLN przedsprzedaż, 110 PLN kolekcjonerski, 120 PLN w dniu koncertu
[youtube][/youtube]
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Wolne w robocie profilaktycznie sobie klepnąłem. Ciekawe ilu mają słuchaczy w polsce.
- Sgt. Barnes
Myślę, że wystarczy żeby zapełnić ten klub. Swego czasu byli mocno lasnowani, więc może sentyment wśród wielu słuchaczy pozostał. I cena biletu też nieprzesadzona.gelO pisze:Wolne w robocie profilaktycznie sobie klepnąłem. Ciekawe ilu mają słuchaczy w polsce.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
No w sumie może być tak być. Ja te płyty z Altusem lubię strasznie, a Crossfire to hit potężny.
- Sgt. Barnes
Zawsze uważałem, że taki Rammstein to Chrupkom może wodę ze studni do domu nosić...gelO pisze:No w sumie może być tak być. Ja te płyty z Altusem lubię strasznie, a Crossfire to hit potężny.
Ale w sumie siła marketingu robi swoje ;-)
- moonfire
Dobra wiadomość. Zawsze lubiłem Die Krupps, a ze zdaniem o Rammstein się zgadzam. Są przereklamowani a od dziesięciu lat słucha ich głównie gimbaza, nosząc ich naszywki obok Happysad i Huntera.
- Triceratops
Tzn gimbusy nie powinni sluchac tego czy jak, zakazac nalezy? A jakbys np mial dzieciaka w tym wieku i on sluchal tego i chcial sobie naszyc naszywke to bys zabronil w imie tego, ze to doroslym tylko wolno? Dziwne, ze niektorzy postrzegaja muzyke przez pryzmat czyichs zapatrywan, tak jakby sami nie byli nigdy gimbusami.moonfire pisze: od dziesięciu lat słucha ich głównie gimbaza, nosząc ich naszywki obok Happysad i Huntera.
woodpecker from space
- moonfire
Oj tam, się czepiasz. Niech sluchają, czego chcą, nie zmienia to faktu, że pewne rzeczy mnie drażnią, do nich należy właśnie Rammstein.Triceratops pisze:Tzn gimbusy nie powinni sluchac tego czy jak, zakazac nalezy? A jakbys np mial dzieciaka w tym wieku i on sluchal tego i chcial sobie naszyc naszywke to bys zabronil w imie tego, ze to doroslym tylko wolno? Dziwne, ze niektorzy postrzegaja muzyke przez pryzmat czyichs zapatrywan, tak jakby sami nie byli nigdy gimbusami.moonfire pisze: od dziesięciu lat słucha ich głównie gimbaza, nosząc ich naszywki obok Happysad i Huntera.
- Żułek
nawet fajna ta płyta
szkoda tylko że bez Altusa, jednak z nim były najlepsze rzeczy ;)
koncert se daruje, troche za drogo jak dla mnie, supporty z jakies dupy, a samemu mi sie nie chce :P
szkoda tylko że bez Altusa, jednak z nim były najlepsze rzeczy ;)
koncert se daruje, troche za drogo jak dla mnie, supporty z jakies dupy, a samemu mi sie nie chce :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.