DEAFHEAVEN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
DEAFHEAVEN
Włączając przed chwilą płytę z różową okładką, z wielkim zdziwieniem przyjąłem fakt, że brak tu tematu o tym zespole.
Podoba Wam się twórczość tej kapeli, nie podoba, czy jako metalowi ortodoksi nie zaprzątacie sobie w ogóle głowy nurtem tzw. hipsterskiego metalu?
Podoba Wam się twórczość tej kapeli, nie podoba, czy jako metalowi ortodoksi nie zaprzątacie sobie w ogóle głowy nurtem tzw. hipsterskiego metalu?
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
-
- w mackach Zła
Re: DEAFHEAVEN
Mam problem z tym zespołem, bo czasem zdarza im się grać naprawdę dobrze, ładnie łącząc black metal z wszelakimi klimatami post, ale za chwilę, nawet w tym samym numerze wchodzi taka słodka i ckliwa melodyjka że mam ochotę zwymiotować.
I te wokale <ziew>
I te wokale <ziew>
- Self
- rasowy masterfulowicz
Temat nawet jest gdzieś o hipsterskim black metalu. Przez większość stron w temacie jedna osoba gada sama ze sobą, zdaje się.
Coś tam sobie puszczałem z ciekawości, ale generalnie chujowe to jest. No ale ja z black metalu słuchanego przez hipsterów lubię chyba tylko Mgłę. I ze dwie płyty Burzum.
Coś tam sobie puszczałem z ciekawości, ale generalnie chujowe to jest. No ale ja z black metalu słuchanego przez hipsterów lubię chyba tylko Mgłę. I ze dwie płyty Burzum.
-
- w mackach Zła
Czym się w ogóle charakteryzuje hipsterski black metal? Czy black metal, ogólnie, z założenia, nie jest hipsterski?
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Deafheaven bardzo dobre, takie Outre z ameryki:)
- grot
- weteran forumowych bitew
Hollowman pisze:Czym się w ogóle charakteryzuje hipsterski black metal?
Jak sama nazwa wskazuje jest to metal grany przez ludzi w spodniach rurkach.Ogólnie kolejna głupia szufladka.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- megawat
Przecież Deafheaven to jest taki My Bloody Valentine na przyspieszonych obrotach i z krzyczanym wokalem. Po odrzuceniu wszelkich uprzedzeń przyznam, że całkiem dobrze się tego słucha, "Sunbather" ma momenty.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
jakos do outre chce mi sie czesciej wracac. sam deafheaven poprawny - bardziej nie rozumiem jego popularnosci, bo nie ma w tym nic wybitnego, a stal sie chyba synonimem tego podgatunku
Guilty of being right
-
- w mackach Zła
Czyli co, grany prze thrash metalowców? ;)grot pisze:Hollowman pisze:Czym się w ogóle charakteryzuje hipsterski black metal?
Jak sama nazwa wskazuje jest to metal grany przez ludzi w spodniach rurkach.Ogólnie kolejna głupia szufladka.

-
- w mackach Zła
Hipsterskie czy nie, Roads to judah bardzo fajna płytka, lubię.
- Wasyl
W Noise Magazine jest felieton o "hipster black metalu". Z błędami, co prawda. Ale jest. :)
- Drone
Słucham właśnie "Sunbather" i jestem zaskoczony nijakością tego materiału, gdyż krzyków zachwytu słyszałem już co niemiara.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Sunbather słyszałem. Raz wleci, potem wyleci. Generalnie poprawne, ale nic specjalnego. Rojek się jara, a ja Rojka nie lubię.
- Skaut
- uglak
w sumie nie wiem o co z tymi "cieplymi" chodzi. mowimy dalej o hipsterach czy juz o pedalach? :P
Guilty of being right
- uglak
http://loudnow.net/basista-deafheaven-z ... -koncertu/" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
- Drone
Jak się gra takie nudy, to i się zasypia na scenie :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.