Noise Magazine

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Noise Magazine

01-09-2014, 17:54

A już ta wyjebista tabelka "Kto jest kim w Let the world burn" to chyba największe pedalstwo i gównioza od lat w polskiej prasie muzycznej.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

02-09-2014, 09:39

Rozglądałem się w dwóch różnych miastach po trzech EMPiKach i "Noise Magazine" ni huhu.
Wywiad z naczelnym do poczytania. http://www.violence-online.pl/spod-lady ... m-dunajem/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

02-09-2014, 09:50

Ja zamówiłem w 8merch.Dwie dyszki z przesyłką wyszło.
Awatar użytkownika
Loathe
postuje jak opętany!

04-09-2014, 11:57

Ja takoż kupiłem. Pięknie to wydane
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

04-09-2014, 13:10

Wejszlem ja sem do Empike, Noise do kasy poniosłem, kasjer pierdolnął się i zapłaciłem 12 zł :)

Gazeta zajebista. Me wants more.
Awatar użytkownika
Bloodcult

04-09-2014, 13:11

TheDude pisze:kasjer pierdolnął się i zapłaciłem 12 zł :)
potrącą mu z wypłaty
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Wuja
postuje jak opętany!

04-09-2014, 17:12

Co do zawartości merytorycznej nie mam zastrzeżeń, chociaż fajnie byłoby, gdyby w następnych wydaniach ilość tekstu pisanego w stosunku do ilustracji, zdjęć i grafik znacząco zwiększyła się.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

04-09-2014, 17:15

mam(żona specjalnie z krk przywiozła)...jutro zaczne lekturę,bo dziś kończę bio Vadera...ogólnie wrażenie wizualne zajebiste (papier,skład itd...)
Awatar użytkownika
Skaut

04-09-2014, 23:52

Dobre czytadło, poziom wywiadów bardzo dobry nie odcinany od jakiegoś typowego szablonu z pytaniami o ostatnią płytę i specjalnymi pozdrowieniami dla czytelników. Felietony interesujące. Jeśli już miałbym się do czegoś czepiać to właściwie do recenzji, bo odniosłem wrażenie że prawie każda to epokowe wydarzenie. No i przydałaby się większa rozpiętość gatunkowa w przyszłości a nie tylko metal i pochodne.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

Re:

05-09-2014, 06:59

Skaut pisze: Jeśli już miałbym się do czegoś czepiać to właściwie do recenzji, bo odniosłem wrażenie że prawie każda to epokowe wydarzenie.
Eee,raczej nie.
Przeczytałem recenzję Mastodon i splitu Thaw/EOY i obsrania nie było
[V]

07-09-2014, 13:44

http://fightsuzan.blogspot.co.uk/2014/0 ... ine-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

wywiad z Ghost B. C.: zbędne przecinek i spacja po „Ghost” (strona 10, wers 25); brak przecinka przed „przyjacielu” (s. 15, w. 4 od końca). W rozmowie z Michaelem Girą „ja” zamiast „je” na stronie 18, zbędny przecinek między „w końcu” a „Bob” (s. 20). Kolejny po „zespołu” w leadzie. Post scriptum autorstwa Małgorzaty Halber co najmniej niepotrzebne. W paruset znakach zmieściła więcej błędów stylistycznych i interpunkcyjnych niż udało mi się znaleźć w 2–3 rozległych artykułach. Kawałek dalej, w tekście o D. E. Edwardsie, znów brak przecinka (po „Wovenhand”), znów w leadzie. Tamże, w pierwszym akapicie trzeciej kolumny na s. 23, zamiast „skały” powinna być „opoka”; do tego rażące powtórzenia w szóstym i dziesiątym akapicie („przekonywać” i „nastolatek” duplikowane w sąsiednich linijkach). Cyprian Łakomy ma też problem z konsekwencją: „Dark Americanę” zapisuje wielkimi literami, a nazwy innych gatunków już małymi. Pojawiają się słowa przeniesione w niewłaściwych miejscach (nie po całej sylabie, lecz losowo – w środku wyrazu) i sklejone ze sobą („jakszansa”, „własnegoprofilu”, „czyneo-crustowej”). W leadzie do tekstu Arka Lercha zabrakło partnera jednemu z przecinków: „Czym do cholery, AmRep zasłużyła sobie na pełnometrażowy film”. Tak to wygląda już na etapie rozgrzewki

ja jebię,trzeba mieć dużo czasów i piciów i 0 rzycia rzeby tak fnikiwie tekst analizować..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-09-2014, 13:52

Autor zapewnia, ze nie szukal, a wszelkie bledy rzucily mu sie w oczy same. Co by to bylo, gdyby zaczal szukac bardziej wnikliwie...
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

07-09-2014, 14:31

[V] pisze: ja jebię,trzeba mieć dużo czasów i piciów i 0 rzycia rzeby tak fnikiwie tekst analizować..
Miałem bardzo podobne wnioski po lekturze tego ;) Nawet jeśli część zarzutów jest trafna, to sam tekst jest absurdalnie długi i do tego napisany takim językiem, że prawie mnie głowa rozbolała od czytania.

Redakcyjna definicja „krytyczności” wymaga jeszcze doszlifowania, a okazja ku temu nadarzy się może w momencie, gdy zawęzi się pula istotnych postaci do wywiadu, w chwili, gdy materiału trzeba będzie szukać na innych ścieżkach.
[V]

07-09-2014, 14:46

troche jak byrgh ;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!

07-09-2014, 16:30

Całość przeczytano. Na pierwsze posiedzenie pękła połowa gazetki. Bardzo mi się to wszystko podoba. Dużo wywiadów zrobionych w dobrym stylu, ciekawe felietony. Wszystko super. Błędy ortograficzne i stylistyczne też rzuciły mi się w oczy, ale nie umniejsza to wartości.

Będzie kupowane.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-09-2014, 17:22

Bardzo fajna rzecz. Wymaga jeszcze dopracowania, ale początek obiecujący. Szkoda tylko, że w tak dużym stopniu wyprofilowane na metal. Jest masa innej ekstremy na świecie.

Jedna rzecz mnie zniesmaczyła - na co komu ten felieton "Det Som Engang Var"? Kogo mają interesować takie "kombatanckie" wynurzenia? Rzecz, która zawsze mnie najbardziej śmieszyła u metalowców, to ten ich sentymentalizm. Takich historyjek jest pewnie tyle, ilu słuchaczy. Na domiar złego brzmi, jak jakieś usprawiedliwianie się z tego, co się wrzuca do odtwarzacza - w stylu: choć jestem stary, to słucham metalu, bo to mi się przykleiło do życia, LOL.

Niemniej jednak to drobiazg. Będzie kupowane.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

08-09-2014, 18:59

Deviant pisze:Ja zamówiłem w 8merch.Dwie dyszki z przesyłką wyszło.
gazetka dotarła? ciekawym czy wartko wysyłają bo zastanawiam się czy zamawiać z 8merch czy poczekać na wizytę w jakim EMPIKU.
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

08-09-2014, 19:02

Na drugi dzień od wpłacenia kasy,miałem już Noise mag. w kiblu.Warto.
Awatar użytkownika
Bloodcult

08-09-2014, 19:06

longinus696 pisze:Jedna rzecz mnie zniesmaczyła - na co komu ten felieton "Det Som Engang Var"?
Zdecydowanie gorszy był felieton o hipsterskim Black Metalu. Prawdziwy Black Metal nigdy nie jest hipstreski, a sugerowanie że Burzum jest hispterskie to już głupota do kwadratu.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

08-09-2014, 19:45

[V] pisze:http://fightsuzan.blogspot.co.uk/2014/0 ... ine-1.html

wywiad z Ghost B. C.: zbędne przecinek i spacja po „Ghost” (strona 10, wers 25); brak przecinka przed „przyjacielu” (s. 15, w. 4 od końca). W rozmowie z Michaelem Girą „ja” zamiast „je” na stronie 18, zbędny przecinek między „w końcu” a „Bob” (s. 20). Kolejny po „zespołu” w leadzie. Post scriptum autorstwa Małgorzaty Halber co najmniej niepotrzebne. W paruset znakach zmieściła więcej błędów stylistycznych i interpunkcyjnych niż udało mi się znaleźć w 2–3 rozległych artykułach. Kawałek dalej, w tekście o D. E. Edwardsie, znów brak przecinka (po „Wovenhand”), znów w leadzie. Tamże, w pierwszym akapicie trzeciej kolumny na s. 23, zamiast „skały” powinna być „opoka”; do tego rażące powtórzenia w szóstym i dziesiątym akapicie („przekonywać” i „nastolatek” duplikowane w sąsiednich linijkach). Cyprian Łakomy ma też problem z konsekwencją: „Dark Americanę” zapisuje wielkimi literami, a nazwy innych gatunków już małymi. Pojawiają się słowa przeniesione w niewłaściwych miejscach (nie po całej sylabie, lecz losowo – w środku wyrazu) i sklejone ze sobą („jakszansa”, „własnegoprofilu”, „czyneo-crustowej”). W leadzie do tekstu Arka Lercha zabrakło partnera jednemu z przecinków: „Czym do cholery, AmRep zasłużyła sobie na pełnometrażowy film”. Tak to wygląda już na etapie rozgrzewki

ja jebię,trzeba mieć dużo czasów i piciów i 0 rzycia rzeby tak fnikiwie tekst analizować..
Gostek w całości tekstu zadaje pytanie, po co papierowe wydanie? Co za osioł. Dziecko internetu, z obowiązkowym tabletem przy ryju.
ODPOWIEDZ