CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CANNIBAL CORPSE
Powiem szczerze, że więcej razy przesłuchałem nowe CANNIBAL CORPSE niż AUTOPSY :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
a ja mam dylemat ciągle czy sobie to najnowsze CC zamówić ,czy olać....ostatnie płyty jakoś na mnie wrażenia nie robia i stąd ta obawa :)Drone pisze:Powiem szczerze, że więcej razy przesłuchałem nowe CANNIBAL CORPSE niż AUTOPSY :)
- Drone
Przesłuchaj najpierw parę razy i zobaczysz, o co chodzi.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
zaryzykuję :)Drone pisze:Przesłuchaj najpierw parę razy i zobaczysz, o co chodzi.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Ryzykuj Pan! Czysta radość słuchania, wchodzi jak piła spalinowa w masło. Nie ma nic przełomowego na tej płycie, ale płynie tak niewymuszenie, jak zimne piwo w upalny dzień. Słychać, że nad każdym kawałkiem posiedzieli i dopieścili.morbid pisze:zaryzykuję :)Drone pisze:Przesłuchaj najpierw parę razy i zobaczysz, o co chodzi.
Kerosene keeps me warm.
-
- weteran forumowych bitew
Re:
dobra płyta, ale Autopsy lepsze.Skaut pisze:to samoWaszJudasz pisze:Dobra, powiem to. Mi się podoba bardziej niż Autopsy. I co mi zrobicie, a?
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
-
- postuje jak opętany!
Caninibale wysmażyli świetny album. Można nim się długo delektować i nie jest to sztuka dla sztuki.
Jedna z ich najlepszych płyt w ostatnich latach.
Jedna z ich najlepszych płyt w ostatnich latach.
- Phantom
- zaczyna szaleć
Zgadza sie,jedna z plyt CC przy ktorej od nowosci nie odrzucilem po pierwszym odsluchu.Chce sie wiecej i wiecej.Odnosze wrazenie ze Corpse bardziej wysuniety jest do przodu niz na ostatnich wydawnictwach
-
- starszy świeżak
Cannibal Corpse jak zwykle nie zawiedli, nowa płyta nie tylko dorównuje ich opus magnum - "Kill" - ale idzie o krok dalej. Wyborny, amerykański death metal dla koneserów.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
takie ot kwiatki można w internetach znaleźć :)
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Przesłuchałem ze trzy razy nową płytę, czytam opinie i ... nic z tego nie rozumiem. Ostatni album Deicide, który jest przynajmniej tak samo dobry, został ogólnie olany-zjebany, a tutaj głównie zachwyty. Prawdziwa zagadka.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
535 pisze:Przesłuchałem ze trzy razy nową płytę, czytam opinie i ... nic z tego nie rozumiem. Ostatni album Deicide, który jest przynajmniej tak samo dobry, został ogólnie olany-zjebany, a tutaj głównie zachwyty. Prawdziwa zagadka.
Chyba się zainteresuję ostatnim Deicide w takim razie.
Kerosene keeps me warm.
- Drone
To niemożliwe! Od czasu debiutu nie nagrali nic dobrego... No może jeszcze "Legion" był w miarę...535 pisze:Przesłuchałem ze trzy razy nową płytę, czytam opinie i ... nic z tego nie rozumiem. Ostatni album Deicide, który jest przynajmniej tak samo dobry, został ogólnie olany-zjebany, a tutaj głównie zachwyty. Prawdziwa zagadka.
- flow
- postuje jak opętany!
Przecież pierwsze trzy Deicide to absolutna szpica gatunku, radzę nie wypowiadać się na temat płyt których się nie słyszało.
- Drone
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
83koper83 pisze:535 pisze:Przesłuchałem ze trzy razy nową płytę, czytam opinie i ... nic z tego nie rozumiem. Ostatni album Deicide, który jest przynajmniej tak samo dobry, został ogólnie olany-zjebany, a tutaj głównie zachwyty. Prawdziwa zagadka.
Chyba się zainteresuję ostatnim Deicide w takim razie.
Zainteresuj się. Moim zdaniem nie pożałujesz, ta ostatnia płyta naprawdę im się udała.
-
Drone pisze:
To niemożliwe! Od czasu debiutu nie nagrali nic dobrego... No może jeszcze "Legion" był w miarę...
"Legion" przebija debiut pod każdym względem. Ale jesli ma się wywiązać na ten temat dyskusja to zapraszam do wątku o bogobójcach, co by nie zasmiecać wątku poświęconego kanibalom.
- Drone
Już kiedyś była dyskusja na ten temat :) Ja zdecydowanie wolę debiut, jest dziki i nieokiełznany, na "Legion" poukładali to wszystko i niestety ta dzikość się ulotniła.Nasum pisze:Drone pisze:
To niemożliwe! Od czasu debiutu nie nagrali nic dobrego... No może jeszcze "Legion" był w miarę...
"Legion" przebija debiut pod każdym względem. Ale jesli ma się wywiązać na ten temat dyskusja to zapraszam do wątku o bogobójcach, co by nie zasmiecać wątku poświęconego kanibalom.
-
Zawsze mi się wydawało, że to właśnie "Legion" jest bardziej dziki i chaotyczny... i zdania nie zmienię.