Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- empir
- zahartowany metalizator
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Się jeszcze zastanawiam. Czy jeśli mam legalną wersję windowsa 8.1 i pożyczę sobie z kiosku office'a 2007 czy coś z podobnego okresu to wielki brat będzie o tym wiedział?
- empir
Ale ceny mają Żydowskie.Riven pisze:Podejrzewam, ze nie bedziesz mogl zapisywac plikow, takze w gruncie rzeczy tak. Radzilbym natomast przejrzec ich oferte, jest dosc atrakcyjna, a jesli uzywasz oprogramowania biurowego to nie ma lepszego rozwiazania. Nowy Office to arcydzielo softu ;P
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
wielki brat gdyby koniecznie chciał to widziałby codziennie w jakich slipkach siadasz do kompa, ale tak ogólnie to nie - nikt z Microsoftu nie zapuka do drzwi, gdy zainstalujesz sobie w domu piracką wersję office'aempir pisze:Się jeszcze zastanawiam. Czy jeśli mam legalną wersję windowsa 8.1 i pożyczę sobie z kiosku office'a 2007 czy coś z podobnego okresu to wielki brat będzie o tym wiedział?
poza tym możesz sobie ten office 2013 przedłużać jeszcze praktycznie "legalnie" (nie wiem jak długo, podają, że minimum pół roku, ale może i dłużej): http://pclab.pl/news52972.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Google Docs rozwiązuje problem posiadania tego programu.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
tylko do najprostszych zastosowan niestety. google docs to jakies 3% funkcjonalnosci office.
this is a land of wolves now
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
powiedzmy sobie szczerze 97 % użytkowników nie wychodzi ponad poziom tych 3%.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
W Wolinie,Only_True_Believers pisze:powiedzmy sobie szczerze 97 % użytkowników nie wychodzi ponad poziom tych 3%.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Biały
- w mackach Zła
zawsze można ściągnąć legalnie i za frajer OpenOffice
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Ja w domu używam Libre Office i teraz do zastosowań domowych uważam, że jest wystarczający. Tam gdzie potrzebuję naprawdę pracować i wykorzystywać więcej niż podstawowe funkcje, to za Microsoft Office płaci pracodawca.
Libre Office ostatnimi czasy sporo się poprawił. I z mulacym softem wywodzącym się z Open Office nie ma teraz nic wspólnego.
Wysłane z mojego SM-T210 przy użyciu Tapatalka
Libre Office ostatnimi czasy sporo się poprawił. I z mulacym softem wywodzącym się z Open Office nie ma teraz nic wspólnego.
Wysłane z mojego SM-T210 przy użyciu Tapatalka

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
2 lata temu był do dupy, może wreszcie nie jest syfem jak większość open source ;)
this is a land of wolves now
- uglak
to faktycznie bedzie trzeba przetestowac, bo jak ostanio sprawdzalem (3.x) to microsoft wyprzedal ich o kilka dlugosci
Guilty of being right
- empir
Używam Open Office'a od ponad 10 lat. Kiedyś nawet więcej niż MS office'a. Niestety od kilku lat to totalne dno.Biały pisze:zawsze można ściągnąć legalnie i za frajer OpenOffice
Nie obsługuje wielu formuł min. suma.warunków i licz.warunki. Formatowanie warunkowe, filtrowanie dupiato zrobili. Podejrzewam że tabele przestawne też mogą słabo śmigać.
Jeśli Excela używam do tworzenia automatów to łapię się do 3%?Only_True_Believers pisze:powiedzmy sobie szczerze 97 % użytkowników nie wychodzi ponad poziom tych 3%.
- empir
Sprawdzę czy nie muli. Odpalę jakiś stary plik z tablicami i zobaczę czy jest różnica.Zenek pisze:
Gdy ostatni raz używałem Libry (jakoś w maju tego roku) to wrażenia były mega negatywne.
- empir
U mnie pojawia się komunikat: "OSPPREARM.EXE is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file." :(Olo pisze:wielki brat gdyby koniecznie chciał to widziałby codziennie w jakich slipkach siadasz do kompa, ale tak ogólnie to nie - nikt z Microsoftu nie zapuka do drzwi, gdy zainstalujesz sobie w domu piracką wersję office'aempir pisze:Się jeszcze zastanawiam. Czy jeśli mam legalną wersję windowsa 8.1 i pożyczę sobie z kiosku office'a 2007 czy coś z podobnego okresu to wielki brat będzie o tym wiedział?
poza tym możesz sobie ten office 2013 przedłużać jeszcze praktycznie "legalnie" (nie wiem jak długo, podają, że minimum pół roku, ale może i dłużej): http://pclab.pl/news52972.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Castor
Nie wiem co się dzieje ostatnio z moim komputerem. Cały czas przestawia mi się ustawia na najmniejszą rozdzielczość i najmniejszą liczbę kolorów. Czasem udaję mi się to pozmieniać, ale po jakimś czasie, znów to samo. Virus czy może siadła płyta główna, procesor, a może dysk twardy??
Czyszczenie dysku Ccleanerem oraz użycie Malwarebytes Anti-Malware nie poprawiło sytuacji. Nawet Defragmentacji spróbowałem i też nie pomogło.
Czyszczenie dysku Ccleanerem oraz użycie Malwarebytes Anti-Malware nie poprawiło sytuacji. Nawet Defragmentacji spróbowałem i też nie pomogło.

- Biały
- w mackach Zła
wejdź w sterowniki karty graficznej i sprawdź jak tam jest ustawione
- uglak
a lepiej je usun i zainstaluj jeszcze raz (w nowszej wersji - chyba ze masz w najnowszej to wybierz jakas starsza)
Guilty of being right
- Castor
Dzięki. Spróbuje po pracy.
Coś mnie jeszcze zastanawia. Problemy te pojawiają się gdy komputer chodzi przez kilka godzin, może chodzi o chłodzenie czy coś w ten deseń. Komputer włączony np rano, po długiej przerwie, działa bez zarzutów.
Coś mnie jeszcze zastanawia. Problemy te pojawiają się gdy komputer chodzi przez kilka godzin, może chodzi o chłodzenie czy coś w ten deseń. Komputer włączony np rano, po długiej przerwie, działa bez zarzutów.

- Castor
Jeśli sterowników ściągniętych ze strony producenta karty graficznej nie da się zainstalować na moim komputerze, czy oznacza to, że moją kartę graficzną szlak trafił?
Ten problem powraca jak bumerang.
[Dwa tygodnie temu ściągnąłem sterowniki z jakiejś strony (dobreprogamy.pl czy coś), ale dziś przestało znów mi to hulać.]
Ten problem powraca jak bumerang.
[Dwa tygodnie temu ściągnąłem sterowniki z jakiejś strony (dobreprogamy.pl czy coś), ale dziś przestało znów mi to hulać.]

- Biały
- w mackach Zła
to raczej kwestia nieodpowiednich sterowników, aniżeli samej grafiki. jak nie jesteś pewny to możesz posłużyć się jakimś programem do automatycznej aktualizacji sterów, np. Driver Booster
ew. to nie kwestia sterów, bo nadal mówisz o tym samym problemie czyli resetowanie do najmniejszej rozdzielczości? to może być coś z chłodzeniem, może wiatrak na karcie wysiadł - sprawdź temp. karty w biosie albo jakimś programem np. everest
ew. to nie kwestia sterów, bo nadal mówisz o tym samym problemie czyli resetowanie do najmniejszej rozdzielczości? to może być coś z chłodzeniem, może wiatrak na karcie wysiadł - sprawdź temp. karty w biosie albo jakimś programem np. everest