FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: FURIA
Przebrnąłem i szczerze mówiąc zastanawiam się w jakim celu? Być może narażę się całej polskiej black metalowej mafiji, ale jebie mnie to. Tym bardziej, że płyta jest ogólnie mizerna. Owszem są momenty zadumy i zawieszenia, jakaś romantyczna gitarra oraz wokal, cóż jednak z tego, gdy zwykle kończy się radosną galopadą-patatajcem, która za pierwszym razem może bawić, ale zaraz prowokuje pytanie? Czy ja jeszcze raz tego będę słuchał? Odpowiedź jest prosta. Nie. Nie będę. Beze mnie Panowie.
PS
Nawiasem mówiąc, jak można spierdolić taki przyjemny fragment (Ogromna noc), dupianą końcówką w stylu Sztywny Pal Azji. Co to miało być? Wieża radości, wieża samotności?
PS
Nawiasem mówiąc, jak można spierdolić taki przyjemny fragment (Ogromna noc), dupianą końcówką w stylu Sztywny Pal Azji. Co to miało być? Wieża radości, wieża samotności?
- Dragazes
- w mackach Zła
Ja już wczoraj dostałem, i nie dałem rady przesłuchać do końca. Poprzednie wydawnictwa Furii brały mnie od pierwszego odsłuchu. Pewnie nie miałem nastroju, posłucham sobie jutro i zobaczymy, czy tym razem chwyci.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Przesluchalem jeden utwor i wlasnie taki byl. Jezeli tego jest wiecej to sobie spokojnie moge odpuscic535 pisze:zwykle kończy się radosną galopadą-patatajcem
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- weteran forumowych bitew
Te patataje (jak w "Opętańcu") są właśnie przezajebiste. Słychać w każdej nucie, że Panowie mają już totalnie wyjebane na wszystko i grają zupełną wolność, i nie jestem w stanie racjonalnie wytłumaczyć dlaczego ten dziwaczny kogel-mogel, w którym nie brak prymitywizmu, przaśności i jakiejś, prostej w gruncie rzeczy, duchowości, brzmi tak dobrze. Ale brzmi, więc nie ma sensu drążyć.pr0metheus pisze:Przesluchalem jeden utwor i wlasnie taki byl. Jezeli tego jest wiecej to sobie spokojnie moge odpuscic535 pisze:zwykle kończy się radosną galopadą-patatajcem
Grrrówno!
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
ZłyPan pisze:Do "Marzeny, królowej wioski" do teraz nie jestem w stanie się przekonać. "Nocel" zażarł od pierwszego przesłuchania. Nie wiem, jaki wpływ miał na tę płytę koncert Darkthrone, ale czasem wydaje mi się, że całkiem poważny...
MArzanna to akurat najlepsza rzecz jaka furiaci nagrali, nie do przeskoczenia imo.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Co kto lu, ja tak uważam o "Halnym".maciek z klanu pisze:ZłyPan pisze:Do "Marzeny, królowej wioski" do teraz nie jestem w stanie się przekonać. "Nocel" zażarł od pierwszego przesłuchania. Nie wiem, jaki wpływ miał na tę płytę koncert Darkthrone, ale czasem wydaje mi się, że całkiem poważny...
MArzanna to akurat najlepsza rzecz jaka furiaci nagrali, nie do przeskoczenia imo.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
+1ultravox pisze:Też najbardziej lubię Marzannę, nowej nie słuchałem jeszcze.
Huta tez jest bomba.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
No jaha, to są dwa najlepsze materiały od nich. Ale nówka - na pierwsze kilka przesłuchań - nie odstaje. :)maciek z klanu pisze:+1ultravox pisze:Też najbardziej lubię Marzannę, nowej nie słuchałem jeszcze.
Huta tez jest bomba.
Grrrówno!
- ultravox
- Biały
- w mackach Zła
dotychczas wszystko wydawali na w miarę zbliżonym poziomie i nie ma w ich dyskografii jednej zdecydowanie najlepszej pozycji, z drugiej strony kloca też nie wypuścili, bardzo dobry i stabilny zespół, w hierarchii albumów imo subiektywność w dużej mierze decyduje, a nówki mam zamiar za chwilę słuchać :D
- Block69
Po pierwszym odsłuchu ciężko to wszystko ogarnąć, jednak z każdym kolejnym jest coraz lepiej. Materiał wydaje sie być jeszcze bardziej dojrzały od "Marzanny". Takie płyty lubie. Nie wszystko wchodzi od razu, ale chce sie tego słuchać i słuchać. Duże szanse na czołówke tego roku. Z polskich matexów tylko ODRAZA póki co lepsza.
PENIS METAL
- MinT
- Kontakt:
Nowa Furia zajebista.
Wiem, co mówię.
Płacą mi za to.
PS. Pomysł z Darkthronem powstał gdy Nocel był już podyktowany przez drzewa, więc teoria chybiona.
Wiem, co mówię.
Płacą mi za to.
PS. Pomysł z Darkthronem powstał gdy Nocel był już podyktowany przez drzewa, więc teoria chybiona.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg