SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: SEPULTURA
A bardzo chętnie, dobrze że mi przypomniałeś. czytałem kiedyś w empiku jakieś fragmenty i było to co najmniej smakowite.
Słucham sobie dalej i Chaos AD to jest jebany potwór, ładunek energii zawarty na tej płycie autentycznie kruszy mury. Żadnych zapychaczy, same hiciory, doskonale, proste ale nośne riffy i charakterystyczna "plemienna" perkusja, wszystko przestrzenne, zorientowane na rytmikę, organiczno-mechaniczne. I ten cyberpunkowy klimat prosto z tropikalnej dżungli, nie wiem do czego to porównać, dla mnie bomba. Rezygnacja z tradycyjnie thrashowej formuły była strzałem w dziesiątkę.
Słucham sobie dalej i Chaos AD to jest jebany potwór, ładunek energii zawarty na tej płycie autentycznie kruszy mury. Żadnych zapychaczy, same hiciory, doskonale, proste ale nośne riffy i charakterystyczna "plemienna" perkusja, wszystko przestrzenne, zorientowane na rytmikę, organiczno-mechaniczne. I ten cyberpunkowy klimat prosto z tropikalnej dżungli, nie wiem do czego to porównać, dla mnie bomba. Rezygnacja z tradycyjnie thrashowej formuły była strzałem w dziesiątkę.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- mistrz forumowej ceremonii
Sprawdź sobie również Blood Rooted - tam trafiło wiele pieknych rzeczy ( w tym covery) które fantastycznie wpisują się w historię tego zespołu,w ten ich najbardziej eksperymentalny okres.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Harlequin
Jak ktoś chce to dwie pierwsze Sepultury w biciach ROADRACER za mały pieniądz:
http://allegro.pl/sepultura-schizophren ... 09596.html
http://allegro.pl/sepultura-morbid-visi ... 33419.html
http://allegro.pl/sepultura-schizophren ... 09596.html
http://allegro.pl/sepultura-morbid-visi ... 33419.html
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Nie wydaje Ci się, że zaczyna przypominać późnego Philipa Dicka : D ?kenediusze pisze: Dzisiaj Max na scenie to jest cień człowieka.
A tak serio - naprawdę jest mi przykro na niego patrzeć i przez szacunek podtrzymuję to, co napisałem w wątku o tych, którzy winni przestać grać - Max kilka, tak z 5 lat przerwy powinien sobie zrobić. Odpocząć, dotlenić się, porobić zdrowe rzeczy. A potem, może... ostrożnie jakaś muzyka. Niekoniecznie łomot.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Potwierdzam, czyta się szybko i przyjemnie.[V] pisze:Sięgnij po Moje krwawe korzenie, bardzo przyjemna lektura.
-
Tylko, że jakby teraz sobie zrobił przerwę to wypadłby całkowicie z rytmu i właściwie chyba nie miałby po co wracać.WaszJudasz pisze:Nie wydaje Ci się, że zaczyna przypominać późnego Philipa Dicka : D ?kenediusze pisze:Dzisiaj Max na scenie to jest cień człowieka.
A tak serio - naprawdę jest mi przykro na niego patrzeć i przez szacunek podtrzymuję to, co napisałem w wątku o tych, którzy winni przestać grać - Max kilka, tak z 5 lat przerwy powinien sobie zrobić. Odpocząć, dotlenić się, porobić zdrowe rzeczy. A potem, może... ostrożnie jakaś muzyka. Niekoniecznie łomot.
-
Jakby ściął włosy i nieco posiwiał to... TAK :DWaszJudasz pisze:Nie wydaje Ci się, że zaczyna przypominać późnego Philipa Dicka : D ?kenediusze pisze:Dzisiaj Max na scenie to jest cień człowieka.
Biorąc pod uwagę co nagrywa z SOULFLY i CAVALERA CONSPIRACY, oraz to jak sobie (nie)radzi koncertowo, to w sumie lepiej żeby wypadł z tego rytmu.Nasum pisze:Tylko, że jakby teraz sobie zrobił przerwę to wypadłby całkowicie z rytmu i właściwie chyba nie miałby po co wracać.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- megawat
Z innej mańki, taki Tad Doyle jest i zawsze był bardzo gruby i choć nagrywa mało, to nieustannie trzyma poziom, hehe. Posłuchajta Lumbar albo Brothers of the Sonic Cloth. On chyba zrozumiał czym jest godność i że na starość wypada zacząć się oszczędzać. I mniejsza z tym, że skala sławy, popularności i wydolności finansowej zupełnie inna.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Zenek
Podobno Maksio jedzie na metaamfetaminie :] Stąd te niezdrowe wyglądy i zgnite zeby...

-
Skąd te rewelacje? To że był na odwyku od alko, oraz że pofolgował sobie kiedyś z tabletkami przeciwbólowymi to wiadomo nie od dziś, ale o metaamfetaminie słyszę pierwszy raz...
- moonfire
- zahartowany metalizator
Na dziś to najlepsza Sepultura. "Chaos" to płyta kompletna, to monolit, któremu niczego nie brakuje i na którym wszystko jest na swoim miejscu. To świadectwo lat 90. i otwierania się metalu na HC, punk, industrial, w końcu na plemienne eksperymenty. To, co jest siłą "Chaos", stało się słabością "Roots" - do tej płyty chyba nie przekonam się już nigdy.kenediusze pisze:A bardzo chętnie, dobrze że mi przypomniałeś. czytałem kiedyś w empiku jakieś fragmenty i było to co najmniej smakowite.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
jego tusza by temu zaprzeczałaZenek pisze:Podobno Maksio jedzie na metaamfetaminie :] Stąd te niezdrowe wyglądy i zgnite zeby...
In a world of compromise...some don't
-
No właśnie, jak już to podejrzewałbym jakieś fajne neurohormony od psychiatry :)
- manieczki
Kod: Zaznacz cały
IGOR CAVALERA: SEPULTURA's Current Lineup Is 'Deteriorating' The Brand By Continuing Without Me And MAX
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
http://www.nuclearblast.de/en/products/ ... vinyl.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
[youtube][/youtube]
- Żułek
śmiszne ale fajne :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- manieczki
[youtube][/youtube]
- harvestman
Było?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
Chyba nie było, fajnie poogladać Sepulturę u szczytu swych mozliwości.