FURIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: FURIA

23-10-2014, 21:08

Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

23-10-2014, 21:50

WaszJudasz pisze:
pr0metheus pisze:Przeciez na tym polu taki non opus dei zjada furie i wysrywa jednoczesnie.
Na jakim polu?
Awangardowego post blacku,powiedzmy
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

24-10-2014, 05:08

E tam. O muzyce obu band można dyskutować, ale te teksty i wokale w NOD.. łojezu. Powiem tak: jakoś wstydzę się tego słuchać przy żonie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

24-10-2014, 07:38

Non Opus Dei i Furia to dwie różne bajki. Panowie, nie wpierdalajcie się w przedszkolne porównania. To jest muzyka, niech każdy robi co chce i nie róbmy dramatu.
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

24-10-2014, 09:14

Chciałem se posłuchać nowej Furii skoro już robicie taki rejwach bo nigdy jeszcze nie słyszałem żadnej płyty tego zespołu i wyskoczyło mi coś takiego... http://furia2.bandcamp.com/" onclick="window.open(this.href);return false; Czy to jest to? Bo wiecie, ja w mocnej muzie nie za bardzo, dopiero się wkręcać zaczynam.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
hcpig

24-10-2014, 09:25

^ Zajebisty ten nowy Coffinshakers :)
Yare Yare Daze
abstract
postuje jak opętany!

24-10-2014, 09:26

no popacz, jak szybko dorastasz. a jeszcze niedawno...
megawat pisze:
holy_sloth pisze:
megawat pisze: żadko
Litości -.-'
Lekka wtopa, no, już włączam słownik, hehe...
byles takim przedszkolakiem. brawo! postep to podstawa.
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

24-10-2014, 09:29

Ktoś tu ma b. dobrą pamięć! :)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-10-2014, 09:54

kenediusze pisze:
Plastek pisze:Pada z góry, wprost na mą udręczoną duszę.
Twój problem, ja mam parasol.

Paniczu manieczki, podczas słuchania tego otworu... tzn utworu... z głośników mojej sfatygowanej wieży marki Philips wysuwają się nabrzmiałe, cieknące, drżące prącia pragnące spenetrować dziewiczy odbyt Bogu ducha winnego słuchacza. Jeśli ktoś lubi takie atrakcje to spoko, ale ja jednak podziękuję i ALCESTOWI też podziękuję, niech penetruje gdzie indziej
shanuj i nie dyskutuj
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

24-10-2014, 09:56

TheDude pisze:Non Opus Dei i Furia to dwie różne bajki.
Też mi się tak zdaje. Mniejsza o to, wcześniej właściwie niepodsłuchiwana płyta właśnie odfoliowana - zaraz się zacznie :) Co do ekstrawaganckiego wydania - do mnie idea jak najbardziej przemawia.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
kenediusze
weteran forumowych bitew

24-10-2014, 10:01

WaszJudasz pisze:ale te teksty i wokale w NOD.. łojezu. Powiem tak: jakoś wstydzę się tego słuchać przy żonie.
No teksty NON OPUS DEI to czystej wody grafomania na poziomie średnio rozgarniętego literacko licealisty; gdyby były śpiewane po angielsku to by to nieco ratowało słuchacza z uwagi na filtr językowy :D Teksty FURII także są grafomańskie, ale oscylują na krawędzi akceptowalności - i tam gdzie tej krawędzi nie przekraczają, tam przestają być drażniące, a stają się intrygujące, szczególnie w połączeniu z wokalem. Najlepsze są IMO na Marzannie, ale Nocel też ma kilka dobrych momentów (doskonałe "Ptaki idą", tekstowo i muzycznie). Ogólnie rzecz biorąc, Furia jest tym lepsza lirycznie im późniejsza. Oczywiście wszędzie jest to czystej wody bełkot, ale nawet w bełkotaniu można osiągać różne poziomy wtajemniczenia...
Przypomina mi się tutaj casus SIEKIERY - teksty Adamskiego doskonale brzmią w połączeniu z muzyką i odpowiednim wokalem, natomiast jako samodzielna poezja są w najlepszym wypadku takie o.

No, a Nocel rośnie. Jestem poważnie zaskoczony, bo z założenia do FURII podchodzę sceptycznie :D
manieczki pisze:shanuj i nie dyskutuj
Nie będę szanował, i dyskutować też nie przestaną aż wyschną rzeki, aż skruszeją góry, aż roztopią się lodowce, aż słońce zgaśnie na wieki i lodowy sztylet Jahwe wbije się w me szklane oko... oh wait.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

24-10-2014, 11:05

kenediusze pisze: No teksty NON OPUS DEI to czystej wody grafomania na poziomie średnio rozgarniętego literacko licealisty; gdyby były śpiewane po angielsku to by to nieco ratowało słuchacza z uwagi na filtr językowy :D
Straszne, żadnej świadomości językowej i filozofia na poziomie rysowania kółek. Furia świadomie rozpuszcza swój język w bełkocie, a potem związuje go z powrotem i przy okazji wyciska. Z coraz ciekawszymi skutkami ubocznymi. Listopadowy wiatr, spierdolił majstra z dachu. Odczytujcie znaki z kształtu kałuż.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

24-10-2014, 11:20

Czy ta nowa Furia jest jakkolwiek reprezentatywna dla całości ich twórczości? Pytam, bo w sumie nie znam jej w ogóle.
The madness and the damage done.
kenediusze
weteran forumowych bitew

24-10-2014, 11:24

Właściwie tak.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

24-10-2014, 11:33

Kurt pisze:Czy ta nowa Furia jest jakkolwiek reprezentatywna dla całości ich twórczości?
Jeśli chodzi o proporcje różnych rzeczy to niekoniecznie, ale tak w ogóle to tak.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

24-10-2014, 13:05

Kurt pisze:Czy ta nowa Furia jest jakkolwiek reprezentatywna dla całości ich twórczości? Pytam, bo w sumie nie znam jej w ogóle.
Tak chociaż ten zespół przebył długą drogę od black metalu z polskimi tekstami do polskiego metalu ludowego (nie mylić z folk metalem) ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

24-10-2014, 15:23

Literaci porównują teksty Furii i NOD no szok. I jeszcze stwierdzają, że teksty Furii lepsze. Panicz Nihil gra Wam na nosie a wy to łykacie. Jak ktoś spiewa o okach w makaronie i rosole to fajne bo modne :) Ale wiem, że wiekszosc z Was rozumie to, a ja biedny dałn z KAtowic nie wiem nic :))

Też wyżej ktoś ładnie pocisnal ze nie daje rady słuchac wokali NOD, a Klimorh to jeden z najlepszych wokalistów moim zdaniem w Polsce. To co zrobił na DZiwki Dwie to mistrzostwo świata.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

24-10-2014, 15:37

Fakt, dobrze emituje głosem... szkoda, że takie pretensjonalne głupoty.
maciek z klanu pisze: Panicz Nihil gra Wam na nosie a wy to łykacie.
No i w czem problem?
kenediusze
weteran forumowych bitew

24-10-2014, 15:44

maciek z klanu pisze:Literaci porównują teksty Furii i NOD no szok. I jeszcze stwierdzają, że teksty Furii lepsze.
Ogólnie to i Furia i NOD mają teksty grafomanskie. Różnica jest taka, że teksty Furii to grafomania zamierzona a teksty NOD to grafomania wynikająca z nieudolności językowej, co widać dość dobrze po lekturze jednych i drugich. Z dwojga złego lepszy chyba surowy bełkot nie wiadomo o czym, niż pretensjonalne brednie o obracających się kołach i świecących księżycach, no ale każdy łyka co chce.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

24-10-2014, 15:49

Jak jest tak jak mówicie, to sobie mogę spokojnie całą tę Furię odpuścić. Nie dla mnie takie granie.
The madness and the damage done.
ODPOWIEDZ