DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEATHSPELL OMEGA

09-11-2014, 09:52

Coraz lepsze propozycje :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

10-11-2014, 00:05

Drone pisze:Dziś po latach, zupełnie na spokojnie, mogę już stwierdzić, że DsO to najwybitniejszy zespół minionej dekady w ogóle. Nie było, powtarzam, nie było żadnej formacji w metalu jak i w muzyce niemetalowej, która zbliżyłaby się choć na trochę do ich dokonań.
Patrz pan jakie dysonanse, a jakie teksty...Wybitna kapela, od tylu lat.
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

10-11-2014, 09:27

Drone pisze:Dziś po latach, zupełnie na spokojnie, mogę już stwierdzić, że DsO to najwybitniejszy zespół minionej dekady w ogóle. Nie było, powtarzam, nie było żadnej formacji w metalu jak i w muzyce niemetalowej, która zbliżyłaby się choć na trochę do ich dokonań.
Marliwo.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

10-11-2014, 09:33

Plastek pisze:Fajny news, wtedy jeszcze grali black metal i muzykę którą dało się słuchać, a nie tylko pedalskiego, wygładzonego post rocka udającego black metal dla grzecznych ciot jak dziś.
No właśnie, a propos ciot słuchających pretensjonalnego gówna i wmawiających sobie jacy to są awangardowi.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Drone

10-11-2014, 12:08

Jakoś nie widzę poważnych kontrkandydatur. Jeżeli chodzi o metal, to każda dekada upłynęła pod znakiem jakiegoś wielkiego wykonawcy. Lata 80 - SLAYER. Lata 90 - DARK THRONE. Lata 00 - DEATHSPELL OMEGA.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

10-11-2014, 12:29

No to nie wypada nie zapytać, Profesorze, jak Pan widzisz dokonania DSO na tle takich hord, jak:

- Matthew Shipp Quartet,
- Chris Potter Underground,
- William Parker Quartet,
- MM&W with John Scofield,
- Masada;)

A z innej beczki: że niby DSO>>Tool? Z szacunku dla katedry nie będę wklejał amerykańskich skrótów.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Drone

10-11-2014, 14:17

83koper83 pisze:
No to nie wypada nie zapytać, Profesorze, jak Pan widzisz dokonania DSO na tle takich hord, jak:

- Matthew Shipp Quartet,
- Chris Potter Underground,
- William Parker Quartet,
- MM&W with John Scofield,
- Masada;)
Nie podejmuje się porównywać tego z nowoczesnym jazzem. Powiedzmy, że pozostajemy w obrębie muzyki rockowej :)
83koper83 pisze: A z innej beczki: że niby DSO>>Tool? Z szacunku dla katedry nie będę wklejał amerykańskich skrótów.
Zdecydowanie tak.
Awatar użytkownika
Blackwinged
postuje jak opętany!
Kontakt:

16-11-2014, 14:54

Czy na `Si Monumentum Requires, Circumspice` wokale Aspa już nagrywał, bo zawsze mnie to nurtowało, nigdzie nie mogę znaleźć info na ten temat?
Destroy your life for Noisecore!
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

16-11-2014, 14:56

pewnie, że tak.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Harlequin

16-11-2014, 15:10

W sumie zabiłeś mi cwieka, bo jedyne sensowne kontrkandydatury jakie mi na mysl przychodzą to Świniowy Distrojer i Akerckce.

Przy czym subiektywnie 'Terrifyer" uznałbym za najlepszy metalowy krążek poprzedniej dekady...
Sineater
postuje jak opętany!

16-11-2014, 16:06

To jeśli to są najlepsze kapele na świecie, to czego najlepszymi kapelami w minionej dekadzie (2003-2013) były Immolation, Napalm Death, Abscess, czy, z lżejszych rzeczy, Ghost? Całego kosmosu? Nas i innych światów? Każda osobnej galaktyki?
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

16-11-2014, 16:26

To chyba chodziło o zespoły, których powstanie i główna działalność przypada na ten okres, ale tak czy inaczej brzmi to jak jakiś żart ;D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-11-2014, 00:16

Plastek pisze:
Plastek pisze:Fajny news, wtedy jeszcze grali black metal i muzykę którą dało się słuchać, a nie tylko pedalskiego, wygładzonego post rocka udającego black metal dla grzecznych ciot jak dziś.
No właśnie, a propos ciot słuchających pretensjonalnego gówna i wmawiających sobie jacy to są awangardowi.
Plastek, jak trolujesz to jeszcze jakoś to uchodzi. Ale jak sam siebie cytujesz i jeszcze dajesz do tego komentarz to ja sie kurwa zaczynam bać i się pytam kim ty kurwa jesteś?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Skaut

17-11-2014, 00:36

Sineater pisze:z lżejszych rzeczy, Ghost
nie no, zdejmuję kominiarę :D:D:D:D
Coś tam było! Człowiek!
Sineater
postuje jak opętany!

Re:

17-11-2014, 01:21

Skaut pisze:
Sineater pisze:z lżejszych rzeczy, Ghost
nie no, zdejmuję kominiarę :D:D:D:D
Nic na to nie poradzę to obiektywny fakt. Odebrałem w volkswagenie passacie sygnał radiowy z planety Melmak, według którego od wydania "Infestissumam" to najlepsza kapela na ziemi.
A serio: nic na to nie poradzę, są wyjątkowo dobrzy w tym, co robią; rozumieją, że jak już czerpać inspiracje to najlepiej z Blue Oyster Cult, mają świetną rękę do pisania numerów i wymyślili gimmick, który chwycił. Z pewnością ważny zespół na rockowej mapie świata, a nie wiem czy nie liderzy. Zobaczymy, czy uda się stworzyć trzecią płytę równie świeżą jak dwójeczkę.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

17-11-2014, 01:31

Liderzy nie, bo większość jest za głupia żeby ich skumać nadal sądząc, że to muzyczny kabaret ;D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-11-2014, 08:13

trup pisze:
Plastek pisze:
Plastek, jak trolujesz to jeszcze jakoś to uchodzi. Ale jak sam siebie cytujesz i jeszcze dajesz do tego komentarz to ja sie kurwa zaczynam bać i się pytam kim ty kurwa jesteś?
Nadczłowiekiem, cytując siebie mam gwarancję że cytuję mądrego i inteligentnego człowieka.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
trup

17-11-2014, 08:38

I wszystko jasne. To mnie uspokoiłeś! Wietrzyłem schizofrenię...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Bloodcult

12-06-2015, 21:16

co się dzieje z Deathspell Omega ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
manieczki

12-06-2015, 22:04

Bloodcult pisze:co się dzieje z Deathspell Omega ?
Dzieję się to co powinno się dziać, smyku. Stay tuned for more :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ