http://www.theamphipolistomb.com/" onclick="window.open(this.href);return false; cholernie mnie ciekawi co jest w ostatnim pomieszczeniu archeolog ma zajebistą robote.
Zobaczymy jak wypadnie w teście porównawczym z 918 i LaFerrari, ale to, że jest to najlepiej wyglądające i najbardziej bezkompromisowe auto z tej trójki to akurat jest pewne ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Każdy chyba kojarzy ten fragment kartki z tymi bazgrołami, przynajmniej fani Morbid Angel. Do tej pory myślałem że to wizja artysty, a tutaj niespodzianka - ma być to rzekomy autentyczny cyrograf podpisany przez samego Szatana i kilka innych demonów z katolickim księdzem, ojcem Urbainem Grandierem, który był autentyczną postacią historyczną. Jego nazwisko kojarzy się przede wszystkim z przejawem masowej histerii której uległy zakonnice, które oskarżyły go o wysłanie ich do klasztoru demona Asmodeusza, gdzie miało dochodzić do "haniebnych czynów". Najprawdopodobniej księżulo używał sobie z zakonnicami, a że czasy były średnio sprzyjające takim praktykom, więc ruszył proces który skazał go na spalenie na stosie.
Każdy chyba kojarzy ten fragment kartki z tymi bazgrołami, przynajmniej fani Morbid Angel. Do tej pory myślałem że to wizja artysty, a tutaj niespodzianka - ma być to rzekomy autentyczny cyrograf podpisany przez samego Szatana i kilka innych demonów z katolickim księdzem, ojcem Urbainem Grandierem, który był autentyczną postacią historyczną. Jego nazwisko kojarzy się przede wszystkim z przejawem masowej histerii której uległy zakonnice, które oskarżyły go o wysłanie ich do klasztoru demona Asmodeusza, gdzie miało dochodzić do "haniebnych czynów". Najprawdopodobniej księżulo używał sobie z zakonnicami, a że czasy były średnio sprzyjające takim praktykom, więc ruszył proces który skazał go na spalenie na stosie.
Dokument i historię znam, ale fanem MA nie jestem. W jaki sposób jest to powiązane z tym zespołem?
Edyta: pooglądałem sobie okładki. Covenant. Tylko tam się to pojawia czy było też np jako plakat w środku?
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
Tylko okładka. Ale chciałbym jeszcze odnaleźć skąd wytrzasnęli tą rycinę która zdobi tył płyty - ktoś coś? Jest jeszcze jedna rycina - diabeł który pożera grzeszników, tyle że w tej chwili nie wiem gdzie to wykorzystali. W każdym razie wytatuował to sobie Eric Hoffmann z Deicide. Jeśli ktoś wie o czym mówię i gdzie należy szukać pierwowzorów to chętnie posłucham.
Nasum pisze: Jest jeszcze jedna rycina - diabeł który pożera grzeszników, tyle że w tej chwili nie wiem gdzie to wykorzystali. W każdym razie wytatuował to sobie Eric Hoffmann z Deicide. Jeśli ktoś wie o czym mówię i gdzie należy szukać pierwowzorów to chętnie posłucham.