Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
do uslug
jedyne co mi sie nie podoba w L to sposob w jaki zmienili regulacje glosnosci. Sam tryb "priority", w ktorym docieraja powiadomienia/polaczenia tylko od najwazniejszych kontaktow jest zajebisty, ale strasznie wkurwia to, ze nie ma osobnego suwaka od glosnosci dzwieku i od dzwonka. W efekcie jesli slucham muzyki, to moge zmienic tylko jej glosnosc, ale nie moge w ogole wyciszyc telefonu. Zeby to zrobic, musze zatrzymac playera, i dopiero wtedy pojawia sie suwak od glosnosci dzwonka. I vice versa, tj. nie ma sposobu zeby regulowac glososc mediow zanim odpali sie same media. Absurd jakis.
Tak poza tym cud miod malina, wszystko szybsze, lepsze i w ogole ;).
jedyne co mi sie nie podoba w L to sposob w jaki zmienili regulacje glosnosci. Sam tryb "priority", w ktorym docieraja powiadomienia/polaczenia tylko od najwazniejszych kontaktow jest zajebisty, ale strasznie wkurwia to, ze nie ma osobnego suwaka od glosnosci dzwieku i od dzwonka. W efekcie jesli slucham muzyki, to moge zmienic tylko jej glosnosc, ale nie moge w ogole wyciszyc telefonu. Zeby to zrobic, musze zatrzymac playera, i dopiero wtedy pojawia sie suwak od glosnosci dzwonka. I vice versa, tj. nie ma sposobu zeby regulowac glososc mediow zanim odpali sie same media. Absurd jakis.
Tak poza tym cud miod malina, wszystko szybsze, lepsze i w ogole ;).
this is a land of wolves now
- empir
- zahartowany metalizator
Ta? U mnie się informacja o aktualizacji pojawiła dopiero 19/11. Głupi nie zauważyłem że mam WiFi wyłączone i se jakieś 30% netu zużyłem.Headcrab pisze:Android 5.0 już dostępny na Nexus 5.
Zmiany ogólnie na plus. Wizualizacja spoko, pasek powiadomień super. Nie wiem co tam w jajach pozmieniali ale pewnie coś na plus.
W końcu możliwość włączenia i wyłączenia GPS i WiFi jest w miarę szybko dostępne. Wkurwia mnie że wł/wył. transmisji internetu z sieci jest za głęboko.
A na dodatek po aktualizacji przestał mi poprawnie działać widżet od Battery Doctor. Miałem w nim jednym kliknięciem włączanie wifi i sieci.
Przy okazji: polecicie jakiś ciekawy widżet do odpalania gps, wifi i sieci?
- Riven
- Kontakt:
Ale po co, skoro jest to wszystko w pasku powiadomień? Co do sieci to wlacznik masz po naciśnięciu ikony sygnału w Quick settings, do tego wyświetla tez elegancko ilość zużytych danych na dany okres rozliczeniowy
Android jest juz na tyle dojrzalym systemem, że w zasadzie nie trzeba nic dodatkowego ściągać. Aplikacje Google są super. W zasadzie jedyne dodatkowe appy jakie mam to SwiftKey (nadal bezkonkurencyjny), tapatalk i reddit news.
Android jest juz na tyle dojrzalym systemem, że w zasadzie nie trzeba nic dodatkowego ściągać. Aplikacje Google są super. W zasadzie jedyne dodatkowe appy jakie mam to SwiftKey (nadal bezkonkurencyjny), tapatalk i reddit news.
- empir
Za dużo klikania. Mogli dać to na głównym menu w quick settings obok Wifi i GPS.Riven pisze:Ale po co, skoro jest to wszystko w pasku powiadomień? Co do sieci to wlacznik masz po naciśnięciu ikony sygnału w Quick settings, do tego wyświetla tez elegancko ilość zużytych danych na dany okres rozliczeniowy
A w widżecie było jeszcze mniej klikania.
Co zrobisz. Leniwy się zrobiłem na starość.
Ma coś google sensowniejszego od pogody? Imho lepsze są TVN Meteo i AccuWeather.Riven pisze:Android jest juz na tyle dojrzalym systemem, że w zasadzie nie trzeba nic dodatkowego ściągać. Aplikacje Google są super. W zasadzie jedyne dodatkowe appy jakie mam to SwiftKey (nadal bezkonkurencyjny), tapatalk i reddit news.
- Riven
- Kontakt:
Ja używam Google now. Mając domyślny launcher, od pogody i innych takich informacji dzieli mnie jeden swipe.
Ogólnie mnie to cieszy bo pozwala zachować pojemność na własne dane i nie zasmieca pamięci.
Jakby ktoś chciał zaproszenie do bety nowego klienta Gmail o nazwie inbox to dawać maile na pm. Świetny jest, całkowicie się już przestawiłem.
Ogólnie mnie to cieszy bo pozwala zachować pojemność na własne dane i nie zasmieca pamięci.
Jakby ktoś chciał zaproszenie do bety nowego klienta Gmail o nazwie inbox to dawać maile na pm. Świetny jest, całkowicie się już przestawiłem.
- empir
Też to mam ale wolę wyżej wspomniane apki.Riven pisze:Ja używam Google now. Mając domyślny launcher, od pogody i innych takich informacji dzieli mnie jeden swipe.
- Riven
- Kontakt:
Najbardziej efektowna jaka widziałem to Yahoo weather. Wizualnie wypas. A Google ma jeszcze jakieś news and weather ale osobiście nie używam bo funkcjonalnie niewiele się różni od tego co widać w google now.
Przy czym zdaje się że pobiera dane pogodowe na cały tydzień do pamięci, wiec możesz je sobie obejrzeć nawet bez netu. Google now nic nie wyświetla jak jesteś offline.
Przy czym zdaje się że pobiera dane pogodowe na cały tydzień do pamięci, wiec możesz je sobie obejrzeć nawet bez netu. Google now nic nie wyświetla jak jesteś offline.
- Riven
- Kontakt:
BTW, polecam ten zestaw :
https://play.google.com/store/apps/deta ... h.material" onclick="window.open(this.href);return false;
Zajebiste są, np.

Material design ftw ;)
https://play.google.com/store/apps/deta ... h.material" onclick="window.open(this.href);return false;
Zajebiste są, np.

Material design ftw ;)
- Żułek
designy, wyglady, ikonki, aplikacje, pogoda a ja sie pytam po kiego huja to komu ?
telefon ma dzwonic ;)
telefon ma dzwonic ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Riven
- Kontakt:
smartfon to komputer a nie telefon
dzwonienie to zbedny bajer
dzwonienie to zbedny bajer
- Żułek
na dobrą sprawe jedyny którego w miare regularnie uzywam ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Riven
- Kontakt:
To po co Ci smartfon zamiast jakiejś nokii która trzyma baterie w tygodnie i jest niezniszczalna?
- Żułek
bo mi dali za 1zł :PRiven pisze:To po co Ci smartfon zamiast jakiejś nokii która trzyma baterie w tygodnie i jest niezniszczalna?
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
jesli ktos zamierza tylko dzwonic i wysylac smsy to skrajnym debilizmem jest branie telefonu, ktory tak zre baterie. nie wolalbys wziasc klasycznego telefonu (z tych porzadniejszych modeli) i ladowac go raz na 10-15 dni?
Guilty of being right
- Żułek
teoretycznie tak tyle że ja dzwonie tak dużo że musze go ładować raz na 2 tygodnie :P
wlaściwie jest to zbędny dodatek bo nie lubie jak mi ktoś dupe zawraca pierdołami, niestety niezbędny w dzisiejszych czasach
wlaściwie jest to zbędny dodatek bo nie lubie jak mi ktoś dupe zawraca pierdołami, niestety niezbędny w dzisiejszych czasach
- empir
Re: Odp: Smartfon
By nie nosić wszędzie plecaka z aparatem, nawigacją, mp3, laptopem i chuj wie co jeszcze?Żułek pisze:designy, wyglady, ikonki, aplikacje, pogoda a ja sie pytam po kiego huja to komu ?
telefon ma dzwonic ;)
Wysłane z mojego Nexus 5
- Dragazes
- w mackach Zła
Poszukuję dobrej nawigacji na telefon z androidem. Może być płatna, nie zależy mi na wykrywaniu radarów, chce dojechać z pkt. A do pkt. B w mieście i okolicach. Nie wiem czy to możliwe, ale świetnie by było jakby nawigacja działała również w trybie offline.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- empir
No to masz w telefonie navi od google. Jedna z lepszych. No i za free.
- Riven
- Kontakt:
i ma zajebiscie dokladne wyswietlanie ruchu i zuzywa sladowe ilosci danych ;].
a z calkowicie offline'owych rzeczy od biedy ujdzie sygic.
a z calkowicie offline'owych rzeczy od biedy ujdzie sygic.
- chaos
- w mackach Zła
https://play.google.com/store/apps/deta ... ator&hl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;Dragazes pisze:Poszukuję dobrej nawigacji na telefon z androidem. Może być płatna, nie zależy mi na wykrywaniu radarów, chce dojechać z pkt. A do pkt. B w mieście i okolicach. Nie wiem czy to możliwe, ale świetnie by było jakby nawigacja działała również w trybie offline.