PESTE NOIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: PESTE NOIRE
Wesola zaloga, fajny teledysk, odstreczajaca kup halasu - dobre.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Obejrzałem drugi raz i nawet mi się podobało. W każdym razie lesze niż behemoty, hejty , vanessy i inne gówna.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Ba. widziałeś pan w ogóle coś lepeszego w tem roku?
Ostatnio zmieniony 04-12-2014, 07:41 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ultravox
Kto to kręcił, Kusturica? ;) Nie trawię tego zespołu, ale ten teledysk jest bardzo dobry. Nie to, że mi się podoba, bo to nie moje klimaty, ale jest świetnie nakręcony i zmontowany, daje po oczach jak trzeba. W zasadzie nic mnie tu specjalnie nie zaskoczyło, bo to wszystko co tutaj widać jest od dawna (od zawsze?) słyszalne w muzyce Peste Noire, cała ta wieś i słoma nie pojawia się w teledysku znikąd. Jeśli ktoś lubi ten zespół to powinien być zachwycony. Ja nie lubię, ale doceniam dobrą robotę (może poza tymi paroma ujęciami z knajpy w stylu Braci Figo Fagot).
Sam utwór okropny ;)
Sam utwór okropny ;)
- Plastek
- Kontakt:
Akurat największy kij w dupie to masz ty zakompleksiona cioto, a nie Vitriol.Drone pisze:Zdanie frajera z kijem w dupie niespecjalnie mnie interesuje.Vitriol pisze:idiotaDrone pisze:Ktoś, kto nie pojmuje tego teledysku, nie pojmuje black metalu w ogóle. Krótko mówiąc - może spierdalać.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- WaszJudasz
Jest dla mnie zagadką jak można lubić punk i black metal a jednocześnie nie doceniać tego klipu i muzyki.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- weteran forumowych bitew
Są na ziemi rzeczy i Plastki o których nie śniło się filozofom.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Plastek
- Kontakt:
Bo ja tylko industrialny punk w stylu Cannibal Corpse lubię.WaszJudasz pisze:Jest dla mnie zagadką jak można lubić punk i black metal a jednocześnie nie doceniać tego klipu i muzyki.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
O_O az sie kawele z masele malo nie udlawilem, ty potrafisz przeklinac?. Maciek nie pij tyle browarow, co sie z toba dzieje....Drone pisze:Ssij frędzle w cygańskich mokasynach, nieudaczna spierdolino!
woodpecker from space
- megawat
- weteran forumowych bitew
Pewnie wczoraj było pite.
Względnie popierdoliły się komuś loginy.
Względnie popierdoliły się komuś loginy.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Triceratops
Tak moglo byc, Drone ostatnio cos za duzo pije i przeklina, to zupelnie jak nigdy wczesniej. To troche rysa na jego wizerunku grzecznego Maciusia.
woodpecker from space
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Dziękuję za troskę, ale nie musicie się martwić o mój stan. Wszystko na trzeźwo!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Generalnie to facet śpiewający z butelką alko jest dla mnie tak samo autentyczny jak dziewczyny z gallhammer które kiedyś przed wywiadem video porozstawiały puste butelki po alko aby było widać jakie są groźne.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Triceratops
To jeszcze gorzej ;( Teraz sie jeszcze bardziej martwieDrone pisze:Dziękuję za troskę, ale nie musicie się martwić o mój stan. Wszystko na trzeźwo!
woodpecker from space
- Bloodcult
Die Antwoord są z RPA, a PRA to jak wiadomo dumny wytwór aryjskiej supremacji :DSineater pisze:bardzo mnie mimo wszystko ciekawi czy dumni black metalowi Żabojadowie oglądają w wolnych chwilach Die Antwoord...
- ultravox
Jakikolwiek teledysk czy sesja zdjęciowa to zawsze jest mniejsze lub większe pozowanie. To przecież nie jest film dokumentalny o ich prywatnym życiu, tylko coś, co ma zobrazować koncept muzyczny. Zresztą gdyby gość był autentycznym menelem, to i tak byłby to wątpliwy powód do dumy ;)Only_True_Believers pisze:Generalnie to facet śpiewający z butelką alko jest dla mnie tak samo autentyczny jak dziewczyny z gallhammer które kiedyś przed wywiadem video porozstawiały puste butelki po alko aby było widać jakie są groźne.
-
Teledysk zrobiony jest fajnie - nie wiem, może sami mieli bekę z tego jak go kręcili, postanowili się powydurniać przy okazji korzystając z dobrodziejstw techniki i te wygłupy uwiecznili. Lepsze to niż teledyski takiego dajmy na to Immortal, który chciał się groźnie zaprezentować, a wyszła beka jeszcze wieksza. Natomiast muzycznie..... nie, to nie na moje uszy, jeśli tak wygląda współczesny black metal ( ? ), awangardowy, religijny, nowofalowy czy szatan wie jaki jeszcze, to cieszę się, że ten gatunek nigdy nie przypadł mi do gustu.
- ultravox
Spokojnie, to jest tylko niewielki, dziwaczny odprysk współczesnego bm.
-
teledysk to jedna sprawa, ale ten kawałek jest tak gówniany, że aż mi brakuje słów by to określić
- Drone
Kawałek właśnie bardzo dobry - trubadurski lo-fi rock!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.