MORGOTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: MORGOTH
tyle zajebistego DM wokoło a Wy biadolicie nad jakimś odgrzewanym mielonym...
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Z olbrzymiego sentymentu, to wszystko. To był jeden z pierwszych death metalowych zespołów, jaki w życiu usłyszałem.SCREAMBLOODYGORE pisze:tyle zajebistego DM wokoło a Wy biadolicie nad jakimś odgrzewanym mielonym...
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Krótkie fragmenty nowych wałków:
" onclick="window.open(this.href);return false;
No i kto to ryczy?
No i kto to ryczy?
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Brzmi jak At The Gates.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Nowe fragmenty brzmią bardzo fajnie. Kiedy to wychodzi?ramonoth pisze:Krótkie fragmenty nowych wałków:
No i kto to ryczy?
-
Ale niby dlaczego odgrzewany? Tylko dlatego, że mieli przerwę w działalności i niedawno wrócili do gry? Tym tokiem myślenia można powiedzieć, że odgrzewanym kotletem jest Obituary, Autopsy czy Asphyx. Dla mnie podobnie jak dla Ramonotha ta kapela coś znaczyła w latach 90-tych, zresztą pisałem o tym w Encyklopedii i po prostu darzę ją wielkim sentymentem, lubię słuchać do tej pory i najzwyczajniej w świecie zastanawiam się, jak ta kapela będzie funkcjonować bez gardłowego, który nagrał z nią wszystkie albumy.SCREAMBLOODYGORE pisze:tyle zajebistego DM wokoło a Wy biadolicie nad jakimś odgrzewanym mielonym...
-
Odgrzewanymi kotletami można nazwać kapele, które funkcjonują non stop od nawet kilkudziesięciu lat i nagrywają coraz gorsze materiały czego najlepszym przykładem jest Vader.Nasum pisze:Ale niby dlaczego odgrzewany? Tylko dlatego że mieli przerwę w działalności i niedawno wrócili do gry?SCREAMBLOODYGORE pisze:tyle zajebistego DM wokoło a Wy biadolicie nad jakimś odgrzewanym mielonym...
Reaktywacje często przynoszą świeże materiały zespołów, za którymi się tęskni, bo nikt inny nie gra tak jak one.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
A jeszcze częściej przynoszą nieciekawe rzeczy, zupełnie niepotrzebne, zbędne, jedyny plus reaktywacji to działalność koncertowa i to nie zawsze.
In a world of compromise...some don't
-
Wymień proszę wszystkie nieciekawe reaktywacje w metalu, a ja wymienię Ci w rewanżu te potrzebne i ciekawe.
-
Oczywiście. Nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy zespół po reaktywacji może wskoczyć od razu na tron i mówić, że oto nadszedł jego czas, bo jak wydawali swoje pierwsze materiały to zabrakło im szczęścia, nikt już nie słuchał takiej muzyki albo okradł ich wydawca. Niektóre powroty cieszą, inne nie bardzo, bo dana kapela nigdy nas nie interesowała, inne wyglądają jakby panowie chcieli zarobić na legendzie - ile kapel, tyle powodów powrotu, ilu fanów, tyle reakcji na te powroty. Zgadzam się z tym, że nie wszystko wszystkim musi się podobać, każdy inaczej postrzega dany zespół i jego dokonania, ale jest sporo racji w tym, że takie powroty dla niektórych to jak powrót do przeszłości, kiedy muzyka danego zespołu coś znaczyła dla tych własnie nielicznych. I nieważne czy powrócili zza grobu zagrać kilka koncertów, czy nagrać po latach kolejny album.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Czyli będziesz miał o wiele mniej roboty ode mnie. Nie, dzięki. Wol w tym czasie obejrzeć jakiś film zamiast bawić się w wyliczankę nazw. Zresztą kwestią indywidualną jest czy dajmy na to taki Cancer czy inny Carcass nagrał ciekawą płytę, czy też nie, dla Ciebie może to być coś ekstra, a dla mnie już niekoniecznie.Pacjent pisze:Wymień proszę wszystkie nieciekawe reaktywacje w metalu, a ja wymienię Ci w rewanżu te potrzebne i ciekawe.
-
Pewnie, bo już kiedyś tutaj stworzyłem taką listę i tych udanych reaktywacji jest zdecydowanie więcej niż tych nietrafionych.KAKAESIAK pisze:czyli będziesz miał o wiele mniej roboty ode mnie
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
w którym temacie?, chętnie to obadam, wiem że kapel które się reaktywowały było mnóstwo, o niektórych istnieniu to po reaktywacji zdążyłem zapomnieć już bo nic nie zdążyły nagrać mimo szumnych zapowiedzi m.in. Naphobia, Horror Of Horrors, Eulogy, Torture, Morbid Saint, Devastation...
-
Nie pamiętam, ale listę mam.KAKAESIAK pisze:w którym temacie?
-
- postuje jak opętany!
Brzmi jak Chris Mummelthey z Incubator na starych płytach.ramonoth pisze:Krótkie fragmenty nowych wałków:
No i kto to ryczy?
- moonfire
- zahartowany metalizator
Może Andżela Gosoł?
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
mi to brzmi jak Marc Grewe :)
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
Całkiem możliwe że na nowy materiał zdążył zarejestrować swoje wokale, a nie potrafili porozumieć się w innych kwestiach. Cholera ich wie, przydałby się jakiś wywiad na Masterfulu który rozwiałby wątpliwości ;-)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Studio update!
MORGOTH have wrapped up the recordings for the “Ungod” album and are mixing the results in the coming weeks!
The vocals on the album as well as on upcoming gigs will be handled by Karsten “Jagger” Jäger (See photo above!), who you might already know from the long-running band Disbelief.
Here is a (rough mix) teaser of new MORGOTH music straight from the studio featuring Jagger on vocals for you to check out: https://soundcloud.com/centurym" onclick="window.open(this.href);return false;…/morgoth-ungod-teaser-rough/
“Ungod” will be released by the end of March 2015 via Century Media Records.
Take care,
MORGOTH
MORGOTH have wrapped up the recordings for the “Ungod” album and are mixing the results in the coming weeks!
The vocals on the album as well as on upcoming gigs will be handled by Karsten “Jagger” Jäger (See photo above!), who you might already know from the long-running band Disbelief.
Here is a (rough mix) teaser of new MORGOTH music straight from the studio featuring Jagger on vocals for you to check out: https://soundcloud.com/centurym" onclick="window.open(this.href);return false;…/morgoth-ungod-teaser-rough/
“Ungod” will be released by the end of March 2015 via Century Media Records.
Take care,
MORGOTH