EXECRATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: EXECRATION

20-11-2014, 14:14

U Hellthrashera jest CD. Kupiłem więc.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

20-11-2014, 14:18

Jak wyżej, dzięki za cynk - inaczej znowu wszystko by mi rozkupili.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-12-2014, 11:31

Nie mam wątpliwości, że nowa płyta jest wyśmienita. Jest nawet lepsza od poprzedniczki. Dla mnie to ten sam poziom co "Black Death Horizon" Obliteration. Każdy utwór to odmienna historia i nowy rozdział. Norweska ekipa poszła do przodu ścieżką wyznaczoną na poprzednim albumie, ale nie omieszkali również skorzystać z "rad" swoich ziomali z zespołu wymienionego powyżej. Nie ma mowy o nudnym pitoleniu. Fanów takowego zapraszam do lektury ostatniego Horrendous.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
abstract
postuje jak opętany!

07-12-2014, 15:17

Pacjent pisze:Dla mnie to ten sam poziom co "Black Death Horizon"
o panie
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

07-12-2014, 15:42

Wchuj mocny tegoroczny strzał!
Jestem kupiony!
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Pacjent

07-12-2014, 15:45

Ihasan pisze:Wchuj mocny tegoroczny strzał!
Jestem kupiony!
Wreszcie jakiś głos rozsądku.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

07-12-2014, 17:00

Pacjent pisze: Dla mnie to ten sam poziom co "Black Death Horizon" Obliteration.
Jasna sprawa, tym bardziej zastanawiające jest dla mnie marudzenie na Execration przy jednoczensych spustach nad Obliteration.
abstract
postuje jak opętany!

07-12-2014, 17:44

ale to nie jest ten sam poziom. execration, uzywajac tutejszej nomenklatury, obok obliteration nawet nie stoi. po paru odsluchach moge powiedziec, ze to plyta z tendencja wzrostowa - przy czym na poczatku odbior byl bardzo kiepski, ucieszylo mnie jedynie to, ze koncowe utwory bardziej mi sie podobaja od pierwszej czesci plyty. obliteration to swietny powrot do przeszlosci, czerpanie z klasyki i urabianie formuly na wlasne modle. na death black horizon wszystko jest perfekcyjne, pod linijke, a jednoczesnie emanujace chaosem. wokale sa obledne, brzmienie to delicje, kompozycje, itd. itd. w nowym execration wszystkie elementy skladowe sa pare poziomow nizej niz dbh czy nekropsalmy. zbyt duzy poziom przepitolenia. zbyt progresywne struktury i zbyt duzo nowomodnych wygibasow jak na plyte death metalowa. wokal, sam w sobie niezbyt mi sie podobajacy, nie pasuje do takiej efekciarsskiej i w gruncie rzeczy miekkiej i rozmytej muzyki. brzmienie... no coz, miekkie. oczywiscie te wady nie przebijaja zalet tej plyty i ogolny bilans jest po tych paru razach dodatni. death metal to death metal, metal progresywny to z reguly chujnia i tandeta. tutaj nie jest tak zle. fajnie sie slucha, ale powiedziec, ze fajnie sie slucha to za malo, zeby nazwac plyte bardzo dobra. a stawianie tego obok plyt obliteration to chyba efekt spozycia zbyt duzej ilosci alkoholu.
Pacjent

07-12-2014, 18:55

abstract pisze:ale to nie jest ten sam poziom. execration, uzywajac tutejszej nomenklatury, obok obliteration nawet nie stoi. po paru odsluchach moge powiedziec, ze to plyta z tendencja wzrostowa - przy czym na poczatku odbior byl bardzo kiepski, ucieszylo mnie jedynie to, ze koncowe utwory bardziej mi sie podobaja od pierwszej czesci plyty. obliteration to swietny powrot do przeszlosci, czerpanie z klasyki i urabianie formuly na wlasne modle. na death black horizon wszystko jest perfekcyjne, pod linijke, a jednoczesnie emanujace chaosem. wokale sa obledne, brzmienie to delicje, kompozycje, itd. itd. w nowym execration wszystkie elementy skladowe sa pare poziomow nizej niz dbh czy nekropsalmy. zbyt duzy poziom przepitolenia. zbyt progresywne struktury i zbyt duzo nowomodnych wygibasow jak na plyte death metalowa. wokal, sam w sobie niezbyt mi sie podobajacy, nie pasuje do takiej efekciarsskiej i w gruncie rzeczy miekkiej i rozmytej muzyki. brzmienie... no coz, miekkie. oczywiscie te wady nie przebijaja zalet tej plyty i ogolny bilans jest po tych paru razach dodatni. death metal to death metal, metal progresywny to z reguly chujnia i tandeta. tutaj nie jest tak zle. fajnie sie slucha, ale powiedziec, ze fajnie sie slucha to za malo, zeby nazwac plyte bardzo dobra. a stawianie tego obok plyt obliteration to chyba efekt spozycia zbyt duzej ilosci alkoholu.
Płyta totalnie zyskuje po każdym przesłuchaniu, a po 10 odsłuchach robi się wspaniała. Zakładam, że nie jesteś upośledzony muzycznie, więc kupuj ten album póki jest u nas dostępny, bo gdy zrozumiesz swój błąd może być za późno.
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

07-12-2014, 19:02

upośledzony muzycznie?
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

07-12-2014, 19:13

bym powiedział raczej, że jeden z niewielu tutaj co widzą cienką czerwoną linię między def metalem a rozciągniętym swetrem
abstract
postuje jak opętany!

07-12-2014, 19:38

Pacjent pisze:
abstract pisze:ale to nie jest ten sam poziom. execration, uzywajac tutejszej nomenklatury, obok obliteration nawet nie stoi. po paru odsluchach moge powiedziec, ze to plyta z tendencja wzrostowa - przy czym na poczatku odbior byl bardzo kiepski, ucieszylo mnie jedynie to, ze koncowe utwory bardziej mi sie podobaja od pierwszej czesci plyty. obliteration to swietny powrot do przeszlosci, czerpanie z klasyki i urabianie formuly na wlasne modle. na death black horizon wszystko jest perfekcyjne, pod linijke, a jednoczesnie emanujace chaosem. wokale sa obledne, brzmienie to delicje, kompozycje, itd. itd. w nowym execration wszystkie elementy skladowe sa pare poziomow nizej niz dbh czy nekropsalmy. zbyt duzy poziom przepitolenia. zbyt progresywne struktury i zbyt duzo nowomodnych wygibasow jak na plyte death metalowa. wokal, sam w sobie niezbyt mi sie podobajacy, nie pasuje do takiej efekciarsskiej i w gruncie rzeczy miekkiej i rozmytej muzyki. brzmienie... no coz, miekkie. oczywiscie te wady nie przebijaja zalet tej plyty i ogolny bilans jest po tych paru razach dodatni. death metal to death metal, metal progresywny to z reguly chujnia i tandeta. tutaj nie jest tak zle. fajnie sie slucha, ale powiedziec, ze fajnie sie slucha to za malo, zeby nazwac plyte bardzo dobra. a stawianie tego obok plyt obliteration to chyba efekt spozycia zbyt duzej ilosci alkoholu.
Płyta totalnie zyskuje po każdym przesłuchaniu, a po 10 odsłuchach robi się wspaniała. Zakładam, że nie jesteś upośledzony muzycznie, więc kupuj ten album póki jest u nas dostępny, bo gdy zrozumiesz swój błąd może być za późno.
Kupić i tak zamierzałem, ale nie uwierzę, że wartość tej muzyki urośnie do rozmiarów Obliteration. :)
Awatar użytkownika
Harlequin

07-12-2014, 21:32

Nie macie co z pieniędzmi robic? Jest tyle ciekawszych płyt. Mnie to było nawet szkoda zasmiecac dysk, nie trafiła ta płyta do mnie.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

07-12-2014, 23:16

Pacjent pisze:Nie mam wątpliwości, że nowa płyta jest wyśmienita. Jest nawet lepsza od poprzedniczki. Dla mnie to ten sam poziom co "Black Death Horizon" Obliteration. Każdy utwór to odmienna historia i nowy rozdział. Norweska ekipa poszła do przodu ścieżką wyznaczoną na poprzednim albumie, ale nie omieszkali również skorzystać z "rad" swoich ziomali z zespołu wymienionego powyżej. Nie ma mowy o nudnym pitoleniu. Fanów takowego zapraszam do lektury ostatniego Horrendous.
Zgadza się. Bardzo dobry, zróżnicowany album, psychodeliczny, mroczny i chory jak skurwysyn. Taki des metal wielbię. Horrendous nie oceniam aż tak surowo, ale to faktycznie liga niżej.
535

08-12-2014, 07:16

Napiszę krótko. Nie jest to z pewnością poziom Obliteration. Jest nieco słabiej, niż na Odes Of The Occult, jest lepiej niż na The Formulas Of Death. Badania trwają, a decyzja o zakupie wisi na włosku.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

08-12-2014, 19:09

Kupuj, bo potem nie byndzie.
Z całej trójcy kapel zakończonych na -ation najmniej przekonuje mnie ostatnia płyta Tribulation: rozmydlona taka, momenty ma, ale w całości lekko przynudza.
Pacjent

08-12-2014, 19:13

moonfire pisze:Kupuj, bo potem nie byndzie.
Z całej trójcy kapel zakończonych na -ation najmniej przekonuje mnie ostatnia płyta Tribulation: rozmydlona taka, momenty ma, ale w całości lekko przynudza.
Zgadzam się. Ostatni Tribulation jest taki sobie, ale to przecież nie Norwegia...
PS. Ciekaw jestem jaka będzie odpowiedź Katechon.
Awatar użytkownika
Sybir

08-12-2014, 19:41

E, panowie, Trybulejszyn molto bene, co Wy mi tutaj na forume, Koledzy, wypisujecie?
Z innej beczki - ciekaw jestem tego nowego Execration, na razie nie sprawdzam i nie testuję, czekam cierpliwie na CD od Hellthrashera. Swoją drogą, nie ma nikt mitycznego debiutu na opych?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

08-12-2014, 22:19

Sybir pisze:Swoją drogą, nie ma nikt mitycznego debiutu na opych?
To jest chyba płyta widmo ;) Jedyna nadzieja, że ktoś się wreszcie zlituje i wypuści reedke, w przeciwnym razie czarno to widzę.
535

09-12-2014, 08:30

Chyba jednak na razie sobie odpuszczę. Co prawda to przyzwoita płyta. Momenty są. Szkoda tylko, że co rusz wysuwają się z tego radosne gonitwy-patatajce z nerwowo stukającymi garami, co niepotrzebnie przedłuża całość. Zwięzłość wypowiedzi, to tutaj pojęcie obce. Po grzyba to rozbudowywać w ten sposób? To jeszcze byłby drobiazg, gdyby nie zarzut najpoważniejszy. Brak odpowiedniego ciężaru oraz jakiegoś ostrego narzędzia, haka do wieszania mięsa lub choćby zapuszczonego paznokcia. Co mi po płycie, która ledwie narusza naskórek? Ja potrzebuję muzyki, która pozostawia blizny. Przy okazji, to jest zasadnicza różnica między Morbid Dimensions, a Black Death Horizon i nie rozumiem jak można tego nie słyszeć.
ODPOWIEDZ