Biorac pod uwage dosc nieoczywiste inspiracje i opisany proces komponowania zapowiada sie lepiej niz dobrze ;)maciek z klanu pisze:Bless this tongue pisze:Milo jest jeszcze przeczytac wywiad (7G) z MUZYKIEM, ktory nie tylko wie po co gra, ale tez wydaje sie byc bardzo swiadomy insturmentow, ktorych uzywa. Nigdy zbyt dobrze nie kojarzylem Zemial, nie mowiac juz o najnowszej plycie, ale po tym wywiadzie z duzym zainteresowaniem po nia siegne.
SIĘGAJ SIĘGAJ PO NOWĄ PŁYTE, ZAJEBISTA !!!
ZEMIAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: ZEMIAL
- ultravox
- zahartowany metalizator
Gość wydaje się lekko nawiedzony (niekoniecznie w sensie negatywnym ;) ), ale płyta jest znakomita.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[youtube][/youtube]
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Wywiad bardzo dobry! Płyta zajebista!!!!ultravox pisze:Gość wydaje się lekko nawiedzony (niekoniecznie w sensie negatywnym ;) ), ale płyta jest znakomita.
Bdb materiały Behelal, Varathron, Zemial.... stara Grecja łapie nowy wiatr w żagle!
- TORTURER
- w mackach Zła
Nowy Agatus rozpierdoli! 100 % analog,jak zresztą ostatni Zemial,o tak to jest nagrywane:

Co do fanatycznego wrecz podejscia Archona do instrumentow itd to polecam wywiad w Chips and Beer zine,gdzie jest historia o konwencie perkusistow podczas ktorej na glodowce uskuteczniali medytacje,mocny stuff,gosc jest zedecydowanie bardzo w to wkrecony.

Co do fanatycznego wrecz podejscia Archona do instrumentow itd to polecam wywiad w Chips and Beer zine,gdzie jest historia o konwencie perkusistow podczas ktorej na glodowce uskuteczniali medytacje,mocny stuff,gosc jest zedecydowanie bardzo w to wkrecony.
Death Dwells in Love
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Długo czekałem na odpowiedni nastrój dla Nykty, w końcu nadszedł i rozjebał mnie ten album w drzazgi...
Przede wszystkim - brzmienie! Tak naturalnego, 'miękkiego', klarownego soundu nie słyszałem na płycie metalowej od... a nawet nie wiem kiedy. Warto posłuchać chociażby dla samej produkcji - cudeńko.
Kompozycyjnie też kosmiczny poziom, mało tutaj już starogreckich wpływów, natomiast masa z jednej strony Celtic Frost a z drugiej inteligentnych nawiązań do rocka progresywnego, takich z klasą i kunsztem (Pharos!), niech sie wieśniaki z Opeth schowają.
Zresztą aż szkoda spoilerować co tam się dzieje, zajebisty album i może przekonać do tego zespołu nawet tych, których nie łykali poprzednich nagrań (są tacy?). Dotychczas najbardziej od nich łykałem Tartarusa i epke 'I Am the Dark', nie wiem czy nowy materiał tego nie przebił.
Przede wszystkim - brzmienie! Tak naturalnego, 'miękkiego', klarownego soundu nie słyszałem na płycie metalowej od... a nawet nie wiem kiedy. Warto posłuchać chociażby dla samej produkcji - cudeńko.
Kompozycyjnie też kosmiczny poziom, mało tutaj już starogreckich wpływów, natomiast masa z jednej strony Celtic Frost a z drugiej inteligentnych nawiązań do rocka progresywnego, takich z klasą i kunsztem (Pharos!), niech sie wieśniaki z Opeth schowają.
Zresztą aż szkoda spoilerować co tam się dzieje, zajebisty album i może przekonać do tego zespołu nawet tych, których nie łykali poprzednich nagrań (są tacy?). Dotychczas najbardziej od nich łykałem Tartarusa i epke 'I Am the Dark', nie wiem czy nowy materiał tego nie przebił.
Yare Yare Daze
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
chciałeś tutaj napisać Bathory prawda? :)hcpig pisze:Kompozycyjnie też kosmiczny poziom, mało tutaj już starogreckich wpływów, natomiast masa z jednej strony Celtic Frost a z drugiej inteligentnych nawiązań do rocka progresywnego, takich z klasą i kunsztem,
A "Nykta" jest oczywiście potężna, wspaniała, ponadczasowa.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Stary Batlord oczywiście też tyle że tego można się było spodziewać ale że będzie 'Red' King Crimson to już jest tzw. 'strzał z nikąd' :)
Yare Yare Daze
- manieczki
Świeży wywiad:
http://towardstheinevitable.com/zemial-interview-2015/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://towardstheinevitable.com/zemial-interview-2015/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- trup
- pogodancer
cały album Agatus już do posłuchania
" onclick="window.open(this.href);return false;
- pogodancer
i nowa EPa Zemial też do posłuchania
- trup
Attention!
The Sinister Flame and Dark Descent Records are more than proud to announce the 30th anniversary edition of ZEMIAL's legendary Sleeping Under Tartarus.
Featuring the original 1992 intro, with the sound restored and remastered from the original tapes, this is the definitive edition of a release that should be in every Black Metal collection.

The Sinister Flame and Dark Descent Records are more than proud to announce the 30th anniversary edition of ZEMIAL's legendary Sleeping Under Tartarus.
Featuring the original 1992 intro, with the sound restored and remastered from the original tapes, this is the definitive edition of a release that should be in every Black Metal collection.

- trup
released July 3, 2022
All music and lyrics by Vorskaath
Recording personnel:
Vorskaath: Lead & backing Vocals, Guitars, Bass, Mellotron, Drums
Guest appearances by:
Anceorg: Guitar solo on *
Proscriptor: Second Vocals on *
The Dark: Tremolo Guitar attack on **
The songs "To Slay with Silent Dagger" and "Birds of Death" are taken from the upcoming album: "To Slay with Silent Dagger".