WARBEAST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
mario82r
starszy świeżak

Re: WARBEAST

09-12-2014, 15:45

Gore_Obsessed pisze:Nie słyszałem tylko Noneuclid, Crisix i Ripper - sprawdzę. Reszta - z wyjątkiem "Worlds torn asunder" - nie ma nawet startu; proszę Cię...
te banyd to chłam,
warbeast niszczy obiekty, a gimby z PL to jak zawsze za trendem lecą, tym razem na białe adidaski i grzywki, które crisix itp. pitolenia prezentują
mario82r
starszy świeżak

09-12-2014, 15:48

Lobas pisze:
Gore_Obsessed pisze: Zbiorowa głuchota zapanowała, czy co?!?
Sam musisz sobie na to pytanie odpowiedzieć, w twoim przypadku chyba tak. ;)

Sam Vektor to poziom którego przeciętny Warbeast nawet za milion lat nie doścignie.
" onclick="window.open(this.href);return false; to ten poziom, zwłaszcza wokal, jak stara baba,
nie ma to jak jebanie z voivoda na potęgę, nawet logo takie samo
mario82r
starszy świeżak

09-12-2014, 15:50

Gore_Obsessed pisze:
Lobas pisze:
Gore_Obsessed pisze:Debiut RIGOR MORTIS to pierwsza liga
Ciekawi mnie którą ligą są dwie pierwsze płyty Sadusa i dyskografia Coroner. To chyba ekstraklasa!
Nie słucham tych kapel. :)
Niby w czym są lepsze?
to lepiej zacznij ich słuchać
Awatar użytkownika
Lobas
zaczyna szaleć

09-12-2014, 17:25

mario82r pisze: to ten poziom, zwłaszcza wokal, jak stara baba,
nie ma to jak jebanie z voivoda na potęgę, nawet logo takie samo
Jeszcze coś mądrego napiszesz?

P.S. Noneuclid faktycznie idzie za najnowszymi trendami.
Chelsea Bus Company
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-12-2014, 17:30

mario82r pisze:nie ma to jak jebanie z voivoda na potęgę, nawet logo takie samo
Inspiracja jest, głównie tematyką, ale punka ci u nich jak na lekarstwo, a w Voivod jest podstawą. Przypomina to bardziej wywijasy wczesnego Atheist czy Obliveon. Specyficzne granie i wokal takoż, ale jak się człowiek wkręci to łapie i nie puszcza. Zajebista kapela.

Warbeast właśnie przypomina te szablonowe kapelki typu Hatchet. Energia spasionego, wyleniałego kota i jedynie wokal dojrzalszy, bo dziady grają. Gdzie temu do Besieged, Nekromantheon, Lich King, Seprevation, Zoldier Noiz czy Power Trip.
Thetoxicavenger
rozkręca się

09-12-2014, 18:12

Nie rozumiem pewnej kwestii mówiąc o przeciętniactwie warbeast podajesz zespoły typu zoldier noiz która też kopiowała z kapel -wczesny voivod/venom i hellhammer.Lich king też polega na ogranych patentach kolegów którzy tworzyli scene thrashowa z usa.Sprawdziłem Besieged przecież to sepultura - araise nawet okładka :)
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-12-2014, 18:32

Każda z tych kapel coś dodaje od siebie albo miesza wpływy jak nikt inny wcześniej. Odkrywania Ameryki nie wymagam, ale niech to chociaż jakościowo się wyróżnia.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

09-12-2014, 23:45

Lobas pisze:Noneuclid - Metatheosis
Sprawdziłem dzisiaj. Dość frapujący klimat wytwarzają, ale... to nawet trudno nazwać thrash metalem i dupska bynajmniej nie urywa. Uczciwie przyznaję, że dzisiaj w robocie przesłuchałem tylko nieco ponad połowę tej płyty (około 35 minut). Jutro jeszcze wrócę, żeby dosłuchać przynajmniej do końca, ale raczej z przyzwoitości niż autentycznej potrzeby. Granie kompletnie nie dla mnie i kompletnie nie widzę sensu przytaczania tej nazwy podczas dyskusji o WARBEAST, czy szerzej kondycji współczesnych debiutantów w tym gatunku. Jedynie co mogę porównać to przyjemność ze słuchania, a ta w przypadku obcowania z dorobkiem Amerykanów nieporównanie większa. Ich debiut przeleciał już ze sto razy pod rząd, a to dopiero początek.

CRIMINAL mnie nie porywa. Od czasu premiery ich drugiej płyty robiłem kilka podejść i niewiele z tego wynikło. PENTAGRAM CHILE to inna bajka. Świetna kapela i na niej mogliby się skoncentrować. Nieźle się zagotowałem jak przysunęli na tegorocznym Brutalu.

BESIEGED, SEPREVATION, ZOLDIER NOIZ, POWER TRIP - sprawdzę, ale powiem szczerze - nie za wiele sobie obiecuję.
"Krush the enemy" i "Destroy" zrobiły mi dokładnie to co deklarują w tytułach twórcy - zmiażdżyły i zniszczyły. Wyborne płyty. W związku z tym szansa na detronizację znikoma. Cieszę się, że nie tylko ja doceniam. Niedowiarków jeszcze raz zachęcam do konfrontacji:

[youtube][/youtube]

Tak się to robi. Oni razem z EXODUS i OVERKILL stoją aktualnie na podium. Tłok się zrobi w przyszłym roku kiedy DARK ANGEL zagrzmi na horyzoncie. Szkoda, że "Slaves to the grave" tak zawiodło...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

10-12-2014, 08:14

Ale Power Trip to Ty sprawdź, Maniek - status praesens w moim przypadku, po dwóch przelotach debiutu PT i dwójki Warbeast, jest taki, że wskazówka wagi nieznacznie wychyla się w stronę Manifest Decimation. Chyba (za wcześnie na wiążące deklaracje) trochę większą dzicz reprezentują dzieciaki z Dallas. W każdym razie, kwestia ta będzie w najbliższym czasie weryfikowana.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Harlequin

10-12-2014, 08:26

Potwierdzam Maniuś, Power Trip powinno Ci przypasić. Bardzo konkret thrash z wyraźną nutą crossover. Jest łupniak.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-12-2014, 08:30

Posluchalem tego Warbeast ( kiedys sluchalem ale jakos zapomnialem co grali) i tylko sie utwierdzilem, ze to przecietnosc w morzu przecietnosci. Sprawne i bez polotu granie jakiego teras pelno. Wole Zoldier Noiz
woodpecker from space
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

10-12-2014, 12:05

Harlequin pisze:Potwierdzam Maniuś, Power Trip powinno Ci przypasić. Bardzo konkret thrash z wyraźną nutą crossover. Jest łupniak.
ja dodam jeszcze jankeski SnakeWay - http://snakeway.bandcamp.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-12-2014, 23:51

Gore_Obsessed pisze:
Lobas pisze:Noneuclid - Metatheosis
Sprawdziłem dzisiaj. Dość frapujący klimat wytwarzają, ale... to nawet trudno nazwać thrash metalem i dupska bynajmniej nie urywa. Uczciwie przyznaję, że dzisiaj w robocie przesłuchałem tylko nieco ponad połowę tej płyty (około 35 minut). Jutro jeszcze wrócę, żeby dosłuchać przynajmniej do końca, ale raczej z przyzwoitości niż autentycznej potrzeby.
Dokończyłem słuchania i dla mnie to w ogóle nie jest thrash metal. Już bardziej granie pod DsO. Nieźle się wymęczyłem, ale przesłuchałem te prawie 70 minut w całości. Nie tego szukam w muzyce.

POWER TRIP "Manifest Decimation" też dzisiaj sprawdziłem. Rzeczywiście świetne. Nie jest to klasyczny thrash, ale wspomnianego stylu jest na tyle dużo, że obecność tej nazwy w tym temacie jest w pełni uzasadniona. Taki styl grania (napieprzania?) bardzo do mnie przemawia.
Czy ktoś wie gdzie można to nabyć? Mam jedno źródło, ale tam koszt 50-55 zł. Może gdzieś da radę taniej? Z góry dziękuję za wszelkie tropy.
Awatar użytkownika
Drone

10-12-2014, 23:56

Fajny ten WARBEAST. Jest wszystko, co trzeba. Lubię takie trochę siłowe granie. Choć okładka od ostatniej płyty jest tragiczna :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Sybir

11-12-2014, 00:06

Gore_Obsessed pisze:Czy ktoś wie gdzie można to nabyć? Mam jedno źródło, ale tam koszt 50-55 zł. Może gdzieś da radę taniej? Z góry dziękuję za wszelkie tropy.
Jakieś wspólne zamówienie?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

11-12-2014, 00:07

Mogę dwa zamówić ze Stanów, tylko najlepiej by było, żebyś na jakimś koncercie odebrał. :)
Awatar użytkownika
Sybir

11-12-2014, 00:09

Bierz :) Na ebay ktoś wystawił dwie sztuki po 12$ każda, całkiem tani koszt wysyłki wychodzi (o ile to nie podpucha).
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

11-12-2014, 00:14

Zamówię. Powinno być przed końcem roku. Umówimy się jakoś na odbiór. :)
Awatar użytkownika
Sybir

11-12-2014, 00:18

Spokojna głowa szanownego Kolegi :) Spore wrażenie zrobiły na mnie próbne odsłuchy, tak że zapragnąłem wejść w posiadanie tej płyty.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

11-12-2014, 00:25

Mnie dzisiaj zmiotło w robocie. Niezła furia w tym drzemie. Żłobią tymi riffami na około jak oszalali. Dobrze kontrolują zmiany tempa, fajne wibracje. WARBEAST dla mnie nie przebija, ale jest praktycznie tak samo zajebiste. :)
ODPOWIEDZ