chuja się znasz albo instalowałeś na N3310Żułek pisze:ten Tapatalk to jakieś gówno jest
wypierdoliłem
Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- empir
- zahartowany metalizator
Re: Smartfon
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
app jak app, daleko mu do idealu, od strony designu ma pare glupich rozwiazan, do tego potrafi sie wywalic i zle odczytuje formatowanie roznych tagow. ale i tak daje rade, wygodniej czytac i pisac niz w przegladarce
this is a land of wolves now
- Biały
- w mackach Zła
takie aplikacje jak battery doctor czy clean master mają rację bytu? pierwsza niby coś tam optymalizuje i bateria ma dłużej działać, ale na oko to po chuju różnicę robi; druga co skan 100 parę mega niby wykasuje ale czy to rzeczywiście działa in plus dla systemu? poinstalowałem trochę tych aplikacji i nie wiem czy jest sens je trzymać dalej?
- Riven
- Kontakt:
nie majo. zajmuja pamiec i zeby bylo smieszniej baterie.
jedyna tego typu o ktorej slyszalem i wiem ze dziala to Greenify. a dziala dlatego, ze zamiast czarnej magii robi konkretna rzecz: zabija procesy aplikacji ktore potencjalnie moga zrec baterie w tle, typu Facebook. ale to dotyczy w glownej mierze aplikacji ktore maja problem z zarzadzaniem energia, wiec jesli nie masz zadnego takiego potworka typu wspomniany Facebook, to Greenify nic nie zdziala.
jedyna tego typu o ktorej slyszalem i wiem ze dziala to Greenify. a dziala dlatego, ze zamiast czarnej magii robi konkretna rzecz: zabija procesy aplikacji ktore potencjalnie moga zrec baterie w tle, typu Facebook. ale to dotyczy w glownej mierze aplikacji ktore maja problem z zarzadzaniem energia, wiec jesli nie masz zadnego takiego potworka typu wspomniany Facebook, to Greenify nic nie zdziala.
- Biały
- w mackach Zła
ok to wyjebe i spokój
- Żułek
moze to kwestia przyzwyczajenia i gdybym regularnie korzystał z neta w fonie to bym przywykł a tak papatkiRiven pisze:app jak app, daleko mu do idealu, od strony designu ma pare glupich rozwiazan, do tego potrafi sie wywalic i zle odczytuje formatowanie roznych tagow. ale i tak daje rade, wygodniej czytac i pisac niz w przegladarce
sprawdze ;)Greenify. a dziala dlatego, ze zamiast czarnej magii robi konkretna rzecz: zabija procesy aplikacji ktore potencjalnie moga zrec baterie w tle, typu Facebook. ale to dotyczy w glownej mierze aplikacji ktore maja problem z zarzadzaniem energia, wiec jesli nie masz zadnego takiego potworka typu wspomniany Facebook, to Greenify nic nie zdziala.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Riven
- Kontakt:
wszystkie te memory assistanty, battery savery i antivirusy to jedno wielkie GOWNO. zeby miec bezpieczny telefon trzeba:
1) nie byc idiota
2) nie instalowac recznie .apk z podejrzanych zrodel
3) nie byc idiota
Android nie potrzebuje antywirusa.
1) nie byc idiota
2) nie instalowac recznie .apk z podejrzanych zrodel
3) nie byc idiota
Android nie potrzebuje antywirusa.
- chaos
- w mackach Zła
teraz za darmo https://play.google.com/store/apps/deta ... e.maps.pro" onclick="window.open(this.href);return false;
z mapami offline
z mapami offline
- Riven
- Kontakt:
ja poki co zainstalowalem te mapy offline Nokii, ale jeszcze nie testowalem
sprawdzal ktos? Opinie sa ogolnie bdb. aplikacja wyglada bardzo dobrze, moze nie jest tak sprawna jak Google Maps, ale mozliwosc sciagniecia mapy do pamieci jest zajebista, przyda sie na jakis wypad zagranice
sprawdzal ktos? Opinie sa ogolnie bdb. aplikacja wyglada bardzo dobrze, moze nie jest tak sprawna jak Google Maps, ale mozliwosc sciagniecia mapy do pamieci jest zajebista, przyda sie na jakis wypad zagranice
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
na pewno zadupia w bulgarii maja bardziej szczegolowe mapy w nokia maps niz w google ;-)Riven pisze: przyda sie na jakis wypad zagranice
Guilty of being right
- Riven
- Kontakt:
nie watpie, zreszta od dawna slyszalem duzo dobrego na temat map nokii. bardzo dobry gest z ich strony zeby to dac za darmo na androida, zreszta sa w takiej pozycji rynkowej ze musza isc na tego typu sluzalcza postawe ;))
- Biały
- w mackach Zła
jaki dobry odtwarzacz filmów oczywiście za frajer? tak żeby czytał jak najwięcej formatów + napisy. Aplikacja Filmy Play to widzę, że odnosi się tylko do filmów pobranych ze sklepu, a przez odtwarzanie w galerii nie idzie napisów dodać - chyba, że o czymś nie wiem.
- Riven
- Kontakt:
mx player bez dwoch zdan.
zajebisty interfejs ma - zmieniasz glosnosc/jasnosc palcem po ekranie, do tego jesli sa w filmie napisy to mozna sie cofac na ich bazie - czyli jak np nie uslyszysz wyraznie jakiegos dialogu, to nie musisz szukac po omacku na pasku przewijania, tylko sobie przeskakujesz przez kwestie dialogowe.
zajebisty interfejs ma - zmieniasz glosnosc/jasnosc palcem po ekranie, do tego jesli sa w filmie napisy to mozna sie cofac na ich bazie - czyli jak np nie uslyszysz wyraznie jakiegos dialogu, to nie musisz szukac po omacku na pasku przewijania, tylko sobie przeskakujesz przez kwestie dialogowe.
- Biały
- w mackach Zła
ok dzięki, będę miał jutro dostęp do wifi to zaaplikuje
- chaos
- w mackach Zła
no akurat osm offline miał zajebiste mapy offline Armenii ;) googla bym tam nie używał raczej z powodu kosztówuglak pisze:na pewno zadupia w bulgarii maja bardziej szczegolowe mapy w nokia maps niz w google ;-)Riven pisze: przyda sie na jakis wypad zagranice
- empir
Kurwa chuj jego mać w dupe araba

w sobotę wieczorem Nexus wyjebał mi się z ręki na asfalt i takie kurwa cuś.
Się ktoś orientuje:
1. Ile może policzyć autoryzowany serwis?
2. Ile może policzyć Pan Heniek naprawiający telefony w różnego rodzaju komisach?
3. Czy pod tą szybką zewnętrzną jest jeszcze jakaś powłoka czy po demontażu zewnętrznego szkła telefon nie nadaje się do użycia?

w sobotę wieczorem Nexus wyjebał mi się z ręki na asfalt i takie kurwa cuś.
Się ktoś orientuje:
1. Ile może policzyć autoryzowany serwis?
2. Ile może policzyć Pan Heniek naprawiający telefony w różnego rodzaju komisach?
3. Czy pod tą szybką zewnętrzną jest jeszcze jakaś powłoka czy po demontażu zewnętrznego szkła telefon nie nadaje się do użycia?
- empir
Linki jak dla kogoś fotki z jebanego imgura są za duże
" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
:(( jeśli działa Ci normalnie ekran dotykowy, to digitizer powinien być cały. Nie wiem jak to wygląda dokładnie, ale w serwisie mogą sobie policzyć za to z 400 zł.
Używałes jakiejś folii ochronnej? Ponoć te najmocniejsze (9h) pozwalają uniknąć takiego wała.
P. S. Jak rozwalil mi się ekran w Galaxy s2 (ale nie ekran dotykowy, który działa do dziś), to za wymianę życzyli sobie jakieś 600 zł, co było absurdalna kwota.
Używałes jakiejś folii ochronnej? Ponoć te najmocniejsze (9h) pozwalają uniknąć takiego wała.
P. S. Jak rozwalil mi się ekran w Galaxy s2 (ale nie ekran dotykowy, który działa do dziś), to za wymianę życzyli sobie jakieś 600 zł, co było absurdalna kwota.
- empir
Ekran działa prawidłowo. Poza tym nic nie wylało.
Folii niestety nie używałem bo mam negatywne nastawienie do takich wynalazków.
Czyli pod szybką zewnętrzną jest od razu digitizer?
Czy można dotykać tego ustrojstwa czy lepiej nie?
Wiem że do galaxy tab2 serwis zaśpiewał ok 900zł więc ceny mogą być zbójeckie.
Mojej serwis za wymianę gniazda USB w Xperia Z zaśpiewał 130zł (w tym 100zł robocizny). Oczywiście gwarancja tego nie obejmowała mimo że to wg mnie ewidentnie błąd producenta. Gniazdo USB w Xperia Z umożliwia włożenie kabla każdą stroną mimo że tylko z jednej strony działa. No ale nie temat o tym jakie te zetki są zjebane.
Folii niestety nie używałem bo mam negatywne nastawienie do takich wynalazków.
Czyli pod szybką zewnętrzną jest od razu digitizer?
Czy można dotykać tego ustrojstwa czy lepiej nie?
Wiem że do galaxy tab2 serwis zaśpiewał ok 900zł więc ceny mogą być zbójeckie.
Mojej serwis za wymianę gniazda USB w Xperia Z zaśpiewał 130zł (w tym 100zł robocizny). Oczywiście gwarancja tego nie obejmowała mimo że to wg mnie ewidentnie błąd producenta. Gniazdo USB w Xperia Z umożliwia włożenie kabla każdą stroną mimo że tylko z jednej strony działa. No ale nie temat o tym jakie te zetki są zjebane.
- Riven
- Kontakt:
Ja używam s2 jako telefonu zapasowego. Ma mocno uszkodzone szkło, ale 1) uszkodzenia nie poglebily się przez ponad 1.5 roku 2) touchscreen działa idealnie. Nie sądzę żeby od zwykłego używania miało się coś pogorszyć.
Co do folii, to są rzeczy robione ze szkła hartowanego, które w dotyku i wizualnie są nieodroznialne od szkła ekranu. W ogóle ich nie widać, nie czuć i nie wpływają na jakość obrazu bądź odbioru dotyku. Ja kupiłem sobie nillkin do nexusa 5, na allegro chodzą po 40 zł.
Nie wiem na ile to chroni, ale koszt niewielki a nuż uratuje ekran jak kiedyś wypadnie.
Co do folii, to są rzeczy robione ze szkła hartowanego, które w dotyku i wizualnie są nieodroznialne od szkła ekranu. W ogóle ich nie widać, nie czuć i nie wpływają na jakość obrazu bądź odbioru dotyku. Ja kupiłem sobie nillkin do nexusa 5, na allegro chodzą po 40 zł.
Nie wiem na ile to chroni, ale koszt niewielki a nuż uratuje ekran jak kiedyś wypadnie.