CRETIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: CRETIN
Bardzo dobra ta płyta, ale raczej o poziom gorsza od jedynki. Obawiam się, że wokalista razem z obciętym fiutem (co za upadek!) stracił za dużo grindcore'a.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- weteran forumowych bitew
Ja nie mogę się uwolnić... właściwie wszystko mnie tutaj rozpierdala... no i Col Jones za garami! Wokale też mistrzostwo! W końcu ktoś w tym roku stanął w szranki z ekipą Krzycha:)
"Grindcore tends to draw a lot of “musicians” who can’t grasp the fundamentals of constructing a good song. Cretin are an affront to that, demonstrating a masterful sense of songwriting and catchiness without sacrificing an ounce of their edge or brutality. Each track on Stranger is a fist to the face of every terrible band polluting their scene."
"Grindcore tends to draw a lot of “musicians” who can’t grasp the fundamentals of constructing a good song. Cretin are an affront to that, demonstrating a masterful sense of songwriting and catchiness without sacrificing an ounce of their edge or brutality. Each track on Stranger is a fist to the face of every terrible band polluting their scene."
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Właśnie hołd dla Master jest najfajniejszy w tej płycie. Zapowiadali przesunięcie się bardziej w stronę death metalu i słowa dotrzymali. Świetna płyta im wyszła.
The madness and the damage done.
-
celna uwaga... zresztą bez MASTER nie mielibyśmy World Downfall...
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Tekst o babie z lalką miażdży, podobnie jak o panu co gównami drzewo nawozi a potem się na nim wiesza.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Nawet nie wiedziałem, że coś nowego wydali. Straszne plecy zaliczam ostatnimi czasy. Ładne piosenki są?
support music, not rumors
- ultravox
-
Cretin bassist and lyricist Matthew Widener talks about new LP 'Stranger'
http://www.examiner.com/article/cretin- ... p-stranger" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.examiner.com/article/cretin- ... p-stranger" onclick="window.open(this.href);return false;
- TheDude
A na dobrych słuchawkach głowa urwana i wisi na żyłce :) Miód. Zboczony miód.ultravox pisze:Bardzo ładne, świetna płyta.
Mister Frye,
the janitor guy
Mister Frye
with a lazy eye
Piękny wpierdol !
-
We'll be joining in on the fun in the Czech Republic this coming summer!
- uglak
-
We’ve always bit from early Slayer in Cretin. Not only do we love a lot of their music, but for our first album we were trying to recapture Repulsion’s sound. Repulsion was heavily influenced by Slayer, and their goal was to make it faster and more extreme. So, if you’re trying to play like Repulsion and ignore “Show No Mercy” and “Hell Awaits”… I don’t know how close you’ll get...
- Drone
Ha, nie myliłem się zatem z tym duchem REPULSION, naprawdę czuć to w każdej sekundzie tego materiału!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- ultravox
Tak, ale
For “Stranger” though, we really wanted to grow Cretin’s sound. We consciously cut down on the Repulsion worship in this album, and pulled in other influences we’ve always had.
For “Stranger” though, we really wanted to grow Cretin’s sound. We consciously cut down on the Repulsion worship in this album, and pulled in other influences we’ve always had.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
W gruncie rzeczy nie jest to istotne. Też słyszę dużo Repulsion, szczególnie w pracy garów i całej płynącej z tej sekcji agresji (ciekawe czemu? ;) ). Najważniejsze jest to, że ten album po prostu
ROZPIERDALA .
Tyle energii i swobody dawno nie słyszałem. Idealnie też dobrali nazwę dla swojego zespołu. Dużo tu właśnie wariactwa, totalnego szaleństwa. Wokal w "How to Wreck Your Life In Three Days" to istny obłęd. Chyba mój ulubiony kawałek na tej płycie, całkowity rozkurw. "It" serwuje taką dawkę agresji, która ciągnie słuchacza przez pozostałą część albumu. Kosa nie album
ROZPIERDALA .
Tyle energii i swobody dawno nie słyszałem. Idealnie też dobrali nazwę dla swojego zespołu. Dużo tu właśnie wariactwa, totalnego szaleństwa. Wokal w "How to Wreck Your Life In Three Days" to istny obłęd. Chyba mój ulubiony kawałek na tej płycie, całkowity rozkurw. "It" serwuje taką dawkę agresji, która ciągnie słuchacza przez pozostałą część albumu. Kosa nie album
Ostatnio zmieniony 31-12-2014, 10:04 przez dr Kill, łącznie zmieniany 1 raz.
Wczoraj nieśmiało podchodziłem i prócz Repulsion usłysZałem ... Gorefest. Było późno, więc odpuściłem. Tak, czy inaczej te nagrania idealnie pasują na zabawę sylwestrową.
Ostatnio zmieniony 31-12-2014, 10:10 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Właśnie, jak ja dawno ich nie słuchałem. Błąd.535 pisze:Wczoraj nieśmiało podchodziłem i prócz Repulsion usłysałem ... Gorefest. Było późno, więc odpuściłem. Tak, czy inaczej te nagrania idealnie pasują na zabawę sylwestrową.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- Raagoon
smuteczek
-
takiego shirta wypuściło rodzime FAT ASS RECORDS: