NEUROSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: NEUROSIS
Neurosis ma fajne riffy i ogólnie dobrze gra. A ja lubię te płytę a ja te. A na żywo to w ogóle rozpierdol i zryta bania, szataaaaaaan
this is a land of wolves now
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- Riven
- Kontakt:
Mam w domu te książkę. Przeczytam niedługo i dam znać jak weszłoDrone pisze:W "Nowym umyśle cesarza" Penrose bezlitośnie rozprawił się z tradycyjnymi i nawet bardziej miękkimi podejściami do AI. Trudna momentami książka, ale warta przebrnięcia.
this is a land of wolves now
- Drone
Kontynuacją tego były jeszcze "Makroświat, mikroświat i ludzki umysł" oraz "Cienie umysłu" - w tym ostatnim powtarza w bardziej rozbudowany i wyrafinowany sposób idee z "Nowego umysłu cesarza".Riven pisze:Mam w domu te książkę. Przeczytam niedługo i dam znać jak weszłoDrone pisze:W "Nowym umyśle cesarza" Penrose bezlitośnie rozprawił się z tradycyjnymi i nawet bardziej miękkimi podejściami do AI. Trudna momentami książka, ale warta przebrnięcia.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Lektura ostatnich 2 stron tego tematu po raz kolejny uświadomiła mi, że większych niedorozwojów, debili i bezjajecznych ciot jak na tym forum ze świecą szukać w całym polskim internecie:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Wystarczyło napisać, że nie rozumiesz o czym koledzy dyskutują.Plastek pisze:Lektura ostatnich 2 stron tego tematu po raz kolejny uświadomiła mi, że większych niedorozwojów, debili i bezjajecznych ciot jak na tym forum ze świecą szukać w całym polskim internecie:)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Plastek
- Kontakt:
Otwórz paszczę to ci naszczę.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Plastusiu wyluzuj, nie jestem członkiem twojej rodziny.Plastek pisze:Otwórz paszczę to ci naszczę.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Plastek
- Kontakt:
Rodzinę bolcuję, a szczam tylko obcym podludziom do papy.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Dobry z ciebie Bolzer. PozdrawiamPlastek pisze:Rodzinę bolcuję, a szczam tylko obcym podludziom do papy.
- Plastek
- Kontakt:
Ja również. Szerokości.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Byłoby najlepsze gdyby nie powstały Through Silver In Blood i Times Of Grace. Za to na Sun That Never Sets znajduje się kawałek który umieszczam w pierwszej piątce najlepszych tego zespołu, mowa oczywiście o Stones From The Sky. Jak sobie przypomnę jego wykonanie z koncertu w Warszawie to mi się włosy jeżą, mistrzostwo.Drone pisze:"Sun That Never Sets" najlepsze!
- longinus696
Dlaczego właśnie te dwie? Moim zdaniem np. "Enemy of the Sun" jest spokojnie lepszy od "Times of Grace", która jest trochę za bardzo rozwleczona i przesadnie elegijna w nastroju.harvestman pisze:Byłoby najlepsze gdyby nie powstały Through Silver In Blood i Times Of Grace.Drone pisze:"Sun That Never Sets" najlepsze!
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- harvestman
longinus696 pisze:Dlaczego właśnie te dwie? Moim zdaniem np. "Enemy of the Sun" jest spokojnie lepszy od "Times of Grace", która jest trochę za bardzo rozwleczona i przesadnie elegijna w nastroju.harvestman pisze:Byłoby najlepsze gdyby nie powstały Through Silver In Blood i Times Of Grace.Drone pisze:"Sun That Never Sets" najlepsze!
Na Times Of Grace zachowali idealne proporcje pomiędzy ciężarem a transem przez co płyta ma lepszą dynamikę. O Sun That Never Sets mogę powiedzieć to samo co Ty o Times, że jest trochę rozwleczona i elegijna.
-
Enemy Of The Sun to w ogóle trochę niedoceniona płyta w ich dyskografii. Pięknie się uzupełnia z Souls At Zero. Na SAZ mamy apokalipsę, a na EOTS płonące ruiny miast i polujące na niedobitków kryjących się w piwnicach watahy kanibali oddających cześć bombie atomowej. Wspaniały album, a Cleanse, jak ktoś tu kiedyś zauważył, nadaje się idealnie na soundtrack do czystek etnicznych w głebokiej Afryce.longinus696 pisze:Dlaczego właśnie te dwie? Moim zdaniem np. "Enemy of the Sun" jest spokojnie lepszy od "Times of Grace", która jest trochę za bardzo rozwleczona i przesadnie elegijna w nastroju.harvestman pisze:Byłoby najlepsze gdyby nie powstały Through Silver In Blood i Times Of Grace.Drone pisze:"Sun That Never Sets" najlepsze!
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Harlequin
Powtórzę sie - SOULS AT ZEROlonginus696 pisze:Dlaczego właśnie te dwie? Moim zdaniem np. "Enemy of the Sun" jest spokojnie lepszy od "Times of Grace", która jest trochę za bardzo rozwleczona i przesadnie elegijna w nastroju.harvestman pisze:Byłoby najlepsze gdyby nie powstały Through Silver In Blood i Times Of Grace.Drone pisze:"Sun That Never Sets" najlepsze!
- harvestman
Odpowiedz wyżej napisałem nie o tej płycie o którą pytałeś, zmyliło mnie to Sun. EOTS stawiam odrobinę niżej, moim zdaniem zawiera kilka dłużyzn, jak wymienione wyżej Cleanse, mam wrażenie że na tym albumie jeszcze szukali swojego stylu, znalezli go na Through Silver In Blood a na Times Of Grace doprowadzili do perfekcji. Chociaż wszystkie wymienione plus następna to mój osobisty top jeśli chodzi o ten zespół
Ostatnio zmieniony 06-01-2015, 20:21 przez harvestman, łącznie zmieniany 2 razy.
- harvestman
Zresztą piszemy tu o zespole który o Souls At Zero nagrywa płyty dobre i bardzo dobre, to które z nich są najlepsze to już kwesta indywidualnego odbioru.
- Nerwowy
Ja bym powiedział nawet, że bardzo dobre, rewelacyjne i wybitne ;).harvestman pisze:Zresztą piszemy tu o zespole który o Souls At Zero nagrywa płyty dobre i bardzo dobre, to które z nich są najlepsze to już kwesta indywidualnego odbioru.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- harvestman
Jak się na tym głębiej zastanowić to faktycznie jest tak jak piszesz :)Nerwowy pisze:Ja bym powiedział nawet, że bardzo dobre, rewelacyjne i wybitne ;).harvestman pisze:Zresztą piszemy tu o zespole który o Souls At Zero nagrywa płyty dobre i bardzo dobre, to które z nich są najlepsze to już kwesta indywidualnego odbioru.