ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ENTOMBED
Fajne to nowe ENTOMBED A.D. Bez spustów - po prostu fajna płyta z wykopem i luzem jednocześnie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Ten zespół jest już raczej świadomy, że wyżej chuja nie skoczy. "Back to the Front" to po prostu bardzo solidny, zrobiony bez spiny na zadziwienie świata album według sprawdzonego od czasów "Wolverine Blues" przepisu i jako taki bardzo mi leży. Oczywista fani "Left Hand..." czy "Clandestine" będą płakać, że nie takie chcieli, z kolei fani "Same Difference" (są tacy?), że to muzyka dla fanów "Clandestine", ale ja ta mam to w dupie. To jednak jest Entombed. I jako taka ta płyta mi robi.
- moonfire
- zahartowany metalizator
A mnie się, panie profesorze, tak sobie podoba. I płyty pewnie nie kupię. Nie ma tego luzu jak Uprising, czy DCLXVI, to raczej luz drugiego sortu, coś jak jesiotr drugiej świeżości.Drone pisze:Fajne to nowe ENTOMBED A.D. Bez spustów - po prostu fajna płyta z wykopem i luzem jednocześnie.
- Skaut
Dodajmy ze to jesiotr z biedronki, nawet do poprzedniego longa mu daleko
Coś tam było! Człowiek!
- moonfire
Egzakly. Poprzedni jeszcze kąsał, ten tylko ledwo za nogawkę chyci i pomamle.Skaut pisze:Dodajmy ze to jesiotr z biedronki, nawet do poprzedniego longa mu daleko
-
- zaczyna szaleć
Pany jak tak dywagujecie o ENTOMBED & A.D. to wczujcie się w muzę tej kapeli: BOTTLEKOPF. " onclick="window.open(this.href);return false;. I co, nie grajo dobrze? Cd do kupienia w PSYCHO się wie.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
- Drone
Fakt, że jakoś nie bardzo chce się wracać do tej płyty.moonfire pisze:A mnie się, panie profesorze, tak sobie podoba. I płyty pewnie nie kupię. Nie ma tego luzu jak Uprising, czy DCLXVI, to raczej luz drugiego sortu, coś jak jesiotr drugiej świeżości.Drone pisze:Fajne to nowe ENTOMBED A.D. Bez spustów - po prostu fajna płyta z wykopem i luzem jednocześnie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Skaut
wystarczyło słuchać mnie i moonfire'aDrone pisze:Fakt, że jakoś nie bardzo chce się wracać do tej płyty.moonfire pisze:A mnie się, panie profesorze, tak sobie podoba. I płyty pewnie nie kupię. Nie ma tego luzu jak Uprising, czy DCLXVI, to raczej luz drugiego sortu, coś jak jesiotr drugiej świeżości.Drone pisze:Fajne to nowe ENTOMBED A.D. Bez spustów - po prostu fajna płyta z wykopem i luzem jednocześnie.
Coś tam było! Człowiek!
-
Jedno drugiego nie wyklucza.
- moonfire
A widzisz. Ja już zapomniałem, że coś takiego miało miejsce. Ten rok jest rokiem Drowned, a na Entombed mam wywalone.Drone pisze:Fakt, że jakoś nie bardzo chce się wracać do tej płyty.moonfire pisze:A mnie się, panie profesorze, tak sobie podoba. I płyty pewnie nie kupię. Nie ma tego luzu jak Uprising, czy DCLXVI, to raczej luz drugiego sortu, coś jak jesiotr drugiej świeżości.Drone pisze:Fajne to nowe ENTOMBED A.D. Bez spustów - po prostu fajna płyta z wykopem i luzem jednocześnie.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nowe wideło Entombed A.D. Tym razem bez wielkich spustów, bez jakiejkolwiek dramaturgii, scen z aktorkami ganianymi po lesie, bez fabuły, zwykły, koncertowy klip.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Zupełnie to Entombed straciło swoją tożsamość bez Alexa, a właściwie pseudo-Entombed. Ale wokal nadal zajebisty...

-
- weteran forumowych bitew
na przekór malkontentom napiszę że bardzo fajną płytę zrobili. a braku kogoś tam wcale się nie wyczuwa.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Godplayer
- w mackach Zła
Można już rozglądać się za reedycjami To Ride... , Same Difference i Uprising . Każda płyta wyszła jako 2CD / Digibook i 2LP / Gatefold .
http://www.mystic.pl/produkty.htm?search_text=entombed" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mystic.pl/produkty.htm?search_text=entombed" onclick="window.open(this.href);return false;
- vicek
zadam zasadnicze pytanie .... czy na nowej płycie używają przesteru boss hm 2 bo jak nie to nie słucham
- nicram
+1BOLEK pisze:na przekór malkontentom napiszę że bardzo fajną płytę zrobili. a braku kogoś tam wcale się nie wyczuwa.
Nadal nadrabiam braki i przeoczenia z zeszłego roku. Przyszedł czas na nowy Entombed. Płyta jest wyśmienita. Kontynuuje ścieżkę "Serpent Saints". Więcej jest jednak brudu, luzu i rock'n'rolla. Słucha się jej wybornie. Muzyka, z której unoszą się (na nutach) opary alkoholu i papierosów. Jak ktoś miał jakieś obiekcje, a lubi Entombed to nie ma chu.a. Będzie więcej niż zadowolony. Super płyta qrwy! :-)
all the monsters will break your heart
- hcpig
Jak płyta death'n'rollowa może kontynuować powrót do czystego death metalu? Ten album właśnie brzmi tak, jak gdyby wyszedł po 'Inferno'.nicram pisze:Kontynuuje ścieżkę "Serpent Saints"
Yare Yare Daze
- nicram
Pogadamy jak posłuchasz czystego death metalu. Umytego w Mr. Muscle.
all the monsters will break your heart
- hcpig
Krótko - uważasz że na SS jest death'n'roll? A, no i powrót do deathu nie oznacza od razu klona LHP/Clandestine.
Yare Yare Daze