No to w końcu ta dwójka to rok czy melodyjny def mental, bo nie wiem co mam robić?Drone pisze:To oczywiste.Pacjent pisze:SENTENCED tylko z Jarvą czyli do kapitalnej "Love and Death". Dwójka oczywiście najlepsza. Jest to - nawiasem mówiąc - najlepszy album wszech czasów w kategorii melodyjny death metal.
nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: nie wiem /nie znam
support music, not rumors
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Co za bzdura, takie slowa to moga pasc tylko z ust fana melodyjek pokroju powiedzmy Cemetary albo Dark Tranquillity.Drone pisze:Przyjebałeś jak ślepy w płot. Zarówno dwójka jak i trójka są lepsze od fajnego, ale nic nie wnoszącego debiutu. Co do reszty - zgoda, szkoda czasu na słuchanie tych melodyjek.Triceratops pisze:Po kapitalnym debiuce dalej juz nic godnego uwagi, rozwodnione melo gowno :)
Jedynka to moze nic nie wnoszacy ale fajny jak wtedy niemal wszystko, death, dwojka i trojka to juz melodyjki i zmiekczanie tematu.
woodpecker from space
- Triceratops
Melodyjkowaty def mentalRattlehead pisze:No to w końcu ta dwójka to rok czy melodyjny def mental, bo nie wiem co mam robić?Drone pisze:To oczywiste.Pacjent pisze:SENTENCED tylko z Jarvą czyli do kapitalnej "Love and Death". Dwójka oczywiście najlepsza. Jest to - nawiasem mówiąc - najlepszy album wszech czasów w kategorii melodyjny death metal.
woodpecker from space
- Rattlehead
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Triceratops pisze:Co za bzdura, takie slowa to moga pasc tylko z ust fana melodyjek pokroju powiedzmy Cemetary albo Dark Tranquillity.Drone pisze:Przyjebałeś jak ślepy w płot. Zarówno dwójka jak i trójka są lepsze od fajnego, ale nic nie wnoszącego debiutu. Co do reszty - zgoda, szkoda czasu na słuchanie tych melodyjek.Triceratops pisze:Po kapitalnym debiuce dalej juz nic godnego uwagi, rozwodnione melo gowno :)
Jedynka to moze nic nie wnoszacy ale fajny jak wtedy niemal wszystko, death, dwojka i trojka to juz melodyjki i zmiekczanie tematu.
twoja_stara_trotzky pisze:dla przypomnienia, gość, który twierdzi, że North From Here jest przepitolone, jara się tym:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
Hmm? Nie widze kontrargumentu. No chyba, ze nagle teorie woznego trociniaka sa dla ciebie wykladnia prawdy :D
Zdecyduj sie w takim razie, bo nie wiem jak cie potraktowac. :D
Zdecyduj sie w takim razie, bo nie wiem jak cie potraktowac. :D
woodpecker from space
- Drone
A pamiętasz to?
Woźny był w najwyższej formie :)twoja_stara_trotzky pisze:dwójka Sentenced jest dla mnie więcej warta niż CAŁE ŁĄCZNE dyskografie Cannibal Corpse, Obituary, Suffocation i jeszcze kilku innych
- Triceratops
hehe no wlasnie, dlatego ci dalem szanse na wycofanie sie :) Takich rodzynkow jest mnostwo :)
woodpecker from space
- Drone
Woźny woźnym, ale będę się upierał, że niesprawiedliwie - zwłaszcza jako miłośnik melodii i to często tych miękkich - odnosisz się do dwójki i trójki SENTENCED, bo to znakomite płyty.
- Triceratops
Oczywiscie byc moze hipoerbolizowalem nieco aby uwypuklic odmiennosc debiutu od reszty dokonan, bo to dwa rozne typy dzialalnosci, ja akceptuje jedynie debiut z ram ich tworczosci. Co do melodii to uznaje ich wartosc funkcjonalna w kazdym gatunku i to co dobre w popie niekoniecznie musi byc dobre w death metalu akurat. Choc melodia to w zasadzie sens wiekszosci utworow, to jednak zbytnie melodyjkowanie nie zawsze jest lepsze w pewnych konwencjach.
woodpecker from space
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
AMEN!gelO pisze:Żadna sekunda poświęcona na słuchanie płyt Sentenced nie jest stracona. Wspaniały to był zespól.
Triceps laryngolog jutro na 7:00 rano umówiony, nie spóźnij się!! :)
-
Pacjent
Z Porozumienia Zielonogórskiego jesteś, że tak szybko wizyty załatwiasz?Ihasan pisze:AMEN!gelO pisze:Żadna sekunda poświęcona na słuchanie płyt Sentenced nie jest stracona. Wspaniały to był zespól.
Triceps laryngolog jutro na 7:00 rano umówiony, nie spóźnij się!! :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Ty jako Pacjent nie powinieneś się takimi rzeczami interesować ;)Pacjent pisze: Z Porozumienia Zielonogórskiego jesteś, że tak szybko wizyty załatwiasz?
- Sybir
Sedno :DIhasan pisze:Ty jako Pacjent nie powinieneś się takimi rzeczami interesować ;)Pacjent pisze: Z Porozumienia Zielonogórskiego jesteś, że tak szybko wizyty załatwiasz?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- hcpig
Dokładnie tak, z tych po 'Down' możnaby zrobić fajnego the bestoffa (takie 'Ever Frost', zabija, BTW czy ktoś widział ten teledysk w dobrej jakości?). Największy mus to 'Amok', jeden z niewielu albumów na których możnaby nalepić naklejkę 'gothic metal done right' bo nawiązuje do prawdziwej kapeli gotyckiej czyli FOTN no i jeden numer to wyjątkowo bezczelny i ordynarny rip off pewnego kawałka Bathory z TotG :)Heretyk pisze:
Amok i Down warto... w zasadzie całkiem dobrą płytą jest też Funeral Album. albumy pomiędzy tym dość słodziutkie i nie mam pewności, czy Ci podejdą
Yare Yare Daze
-
Heretyk
tak jest
- Rattlehead
-
Heretyk