aginsiak pisze:Sineater pisze:W którym roku wyszło CD Toxodeth "Mysteries About Life and Death" z Wild Rags WRE/903-2 Manufactured by Semaphore, Made in the Netherlands? W ogóle mi to nie wygląda na płytę z 1990. To bootleg, czy faktycznie stary Wild Rags?
A jak powinna wyglądać płyta z 1990 ,żebys uznał ,że jest ok? :)
Jest to ORYGINAŁ.
Rzecz jasna powinna być w typowym allegrowym stanie "bardzo dobrym", czyli mieć odbite stopery na pofalowanej wilgocią wkładce, dziurkę w kodzie kreskowym, włoskowate rysy i jedną wielką przez całą długość kompaktu. Ze środka wkładki powinno być wycięte zdjęcie najprzystojniejszego muzyka, a na czarnej poligrafii odbite tłuste paluchy. Takie kolekcjonuję, a od Ciebie przychodzą mi zawsze bezduszne płyty, których nikt nigdy nie dotykał, nie dawał dziecku do zabawy, nie namaczał, nie brał na spacer w deszczowy dzień, nie jeździł z nimi na sankach, ani nie rzucał psu. Kojarzą mi się bardziej ze sterylnym laboratorium niż z piwnicznym death metalem. Brakuje im ciepła. Zapewne nigdy nie poczuły się jak pełnoprawni domownicy, tylko jakieś okazy do pokazywania snobom, ukryte pod szklanym kloszem. Stąd pytanie.