nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: nie wiem /nie znam
To jest tak jak ze skokami. Zajebisty zawodnik, ale chujowo wiatr zawiał i spadł do trzeciej dziesiątki. ;)
support music, not rumors
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
no coś w tym stylu :D
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
sentenced to tylko pierwsze 3 plyty. reszte mozna sobie darowac.
- hcpig
Sear Bliss, zainteresował mnie ten zespół ze względu na ciekawe instrumentarium, ileśtam lat temu coś słyszałem ale nawet nie pamietam... co warto?
Yare Yare Daze
- SATYROS
- w mackach Zła
hcpig pisze:Sear Bliss, zainteresował mnie ten zespół ze względu na ciekawe instrumentarium, ileśtam lat temu coś słyszałem ale nawet nie pamietam... co warto?

Jedna z moich ulubionych płyt. Polecam!
- hcpig
Przesłuchałem to 'The Haunting' i jakoś zakodowałem sobie we łbie że to miał być BM a tutaj jest coś co bardzo kojarzy mi się z Empyrium. Przyjemne plumkanie, klawiszki (+wartość dodana czyli te wszystkie puzony itp.), metalu jak na lekarstwo no i oczywiście fatalny, stękający wokal - wypisz wymaluj wszystkie plusy i minusy Empyrium właśnie, Będzie się przy tym dobrze usypiało.
Yare Yare Daze
- COFFIN
Nie słyszałeś wcześniej o nich? Jeszcze kilka lat temu ktoś tam czasem wspomniał o nich, ale generalnie jak dla mnie to to ziew po całości. Pomimo trąbek itd;)
'Come the Blessed Madness'
- hcpig
Słyszeć o nich to słyszałem od dawna, chyba pierwszy raz przy okazji wywiadu w katalogu Pagan Records (2002? 2003?). Teraz mnie naszła faza właśnie na takie rzeczy jak saksofony, puzony itp. tylko kurde liczyłem na coś takiego z wykurwem, przytupem podbitym tymi instrumentami (potencjalnie super efekt) albo na takie jazdy jak w Carpathian Forest a tutaj samo plumkanie, nie mające w zasadzie wiele wspólnego z BM, W sumie gdyby im zabrać ten 'support' to nie byłoby to specjalnie oryginalne (tzn. konkretnie ta płta SB bo może inne są lepsze).
Yare Yare Daze
-
kenediusze
- weteran forumowych bitew
Z takich kombinacji (klasyczne instrumentarium rockowo-metalowe podbite dęciakami) to lepiej ARMII posłuchać.
Zerknąłem z ciekawości co to to SEAR BLISS i chrystejezu...
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- moonfire
No przecież, że jasne! Armia rządzi.kenediusze pisze:Z takich kombinacji (klasyczne instrumentarium rockowo-metalowe podbite dęciakami) to lepiej ARMII posłuchać.
Sear Bliss zgrywałem sobie kiedyś z ciekawości w ramach wymiany na CDry. Straszna kapa.
-
Sineater
- postuje jak opętany!
Można prosić o mały tutorial do poznawania twórczości 13th Floor Elevators i rozlicznych projektów Roky Ericksona? Szczególnie z punktu widzenia osoby preferującej bardziej hard rockowe niż eksperymentalne oblicza większości kapel.
-
kenediusze
- weteran forumowych bitew
Z 13TH FLOOR ELEVATORS to nie ma specjalnie problemu, bo nagrali ino trzy płyty, a zacząć należy oczywiście koniecznie od pierwszej. Potem dwie następne; ja preferuję "Bull of the Woods", więc tę mógłbym polecić jako drugą, ale w gruncie rzeczy nie ma to znaczenia, jeśli jedynka Ci się spodoba to dwie następne tym bardziej.
Podział hard rock/eksperymentalne nie ma w tym wypadku żadnego sensu, więc nie potrafię się ustosunkować. Umówmy się, że to kapela z czasów gdy nawet eksperymenty były podporządkowane pewnym formalnym wymogom, dlatego są to wszystko ładne zbiory piosenek pełnych takiej dosyć niebezpiecznej energii. O np tu:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Solowego Ericksona nie znam, poza ostatnią płytą ("True Love Cast Out All Evil ") która jest dobra, ale ani ona hardrockowa ani eksperymentalna, po prostu... fajna.
Podział hard rock/eksperymentalne nie ma w tym wypadku żadnego sensu, więc nie potrafię się ustosunkować. Umówmy się, że to kapela z czasów gdy nawet eksperymenty były podporządkowane pewnym formalnym wymogom, dlatego są to wszystko ładne zbiory piosenek pełnych takiej dosyć niebezpiecznej energii. O np tu:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Solowego Ericksona nie znam, poza ostatnią płytą ("True Love Cast Out All Evil ") która jest dobra, ale ani ona hardrockowa ani eksperymentalna, po prostu... fajna.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
Heretyk
co warto z Devina Townsenda poznać? widzę, że w chuj tych płyt nagrał
- Rattlehead
Proponuję zacząć od tego koncertu. Nieco ponad pół godzinki, ale występ świetny. Jeżeli jest to autentyczne, niedorabiane brzmienie to jestem w kompletnym szoku.
[youtube][/youtube]
Totalny luz na scenie, bez spiny. Zajebisty gość!
[youtube][/youtube]
Totalny luz na scenie, bez spiny. Zajebisty gość!
- Harlequin
Ja nie lubie gościa, ale wydaje mi sie, że "Ocean's Machine" to pozycja obowiązkowa. Jesli lubisz stonowane, wręcz ambientowe dźwięki to "Ki" Ci przypasi. Jeśli lubisz prog gdzie wszystkiego dużo to "Synchestra". "Terria" to taki prog z labelu INSIDE OUT czli rozwleczone, ładne, troche epickie gówno - jak kto lubi. "Ziltroid" dość jednowymiarowy, jajcarski, ale miewa pierdolnięcie.Heretyk pisze:co warto z Devina Townsenda poznać? widzę, że w chuj tych płyt nagrał
Up to you, ale "Ocean's Machine' obadaj bo to chyba najlepsze co nagrał.
- Rattlehead
Rozumiem, że nie wliczamy do tego SYL.Harlequin pisze:Up to you, ale "Ocean's Machine' obadaj bo to chyba najlepsze co nagrał.
- Plastek
- Kontakt:
Tylko to co nagrał z SYL, reszta to gówno przeokrutne, wręcz niesłuchalne.Heretyk pisze:co warto z Devina Townsenda poznać? widzę, że w chuj tych płyt nagrał
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Harlequin
Nie, nie wliczałem SYL. W sumie to Plastek ma sporo racji. SYL (City i Alien) + Ocean's Machine i o reszcie mozesz zapomnieć.Rattlehead pisze:Rozumiem, że nie wliczamy do tego SYL.Harlequin pisze:Up to you, ale "Ocean's Machine' obadaj bo to chyba najlepsze co nagrał.
- Rattlehead
eee tam, takie tam peirdolenie. Sporo dobrych, wpadających w ucho piosenek nagrał. Przykładowo:
[youtube][/youtube]
No przecież świetny numer, z tym początkowym zajebistym riffem.
[youtube][/youtube]
No przecież świetny numer, z tym początkowym zajebistym riffem.
-
Heretyk
ok, wszystko jasne. dzięki za odpowiedzi