Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Re: Nowe seriale
Drugi sezon Broadchurcha, juz 4 odcinki za mna i jestem w pelni ukontentowany. To jest to, co w serialach lubie. ZERO pierdolenia. Fantastyczny klimat, aktorstwo top notch i historia jest zyciowa i dobrze napisana. Dwojka moze byc nawet lepsza od jedynki, co mnie bardzo cieszy. Kto nie zna tego, a lubil np. The Killing, The Fall, Luther i inne brytyjskie miniseriale, niech lapie sie za to. Daje rade zdecydowanie!
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
No dobra, obejrzałem ten pilot The Man In The High Castle. Cóż, nie jest tragicznie, ale jak jest to nie bardzo wiadomo. Nie ma (na razie?) pana Roberta Childana. Nie ma jakże dickowskiego motywu podróbek, nie ma typowych dla niego napięć między postaciami (jest typowy romans zamiast rozpadliny po związku z kobieta fatalną) wątek metafizyczny na razie słabo zaznaczony... mam jednak nadzieję, że coś z tego będzie, bo zaskakująco niezaskakujące zakończenie wskazuje na niebezpieczeństwo stoczenia się fabuły w bolesną typowość historyjki o walce z totalitarnym wrogiem, a jednak słabo by było, gdyby wyszedł z tego jeno nieco bardziej egzotyczny Czas Honoru. Zdjęcia OK, aktorstwo w porządku, zobaczymy co dalej.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Silent_Sea
"Wspaniałe stulecie" to taka muzułmańska wersja Gry o Tron ;) ... przełączyłem przypadkiem i dałem radę obejrzeć tylko kilka minut - zbyt moc ryje banie ...

Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- rozumiemy się?
- świeżak
Gumiak pisze:Drugi sezon Broadchurcha, juz 4 odcinki za mna i jestem w pelni ukontentowany. To jest to, co w serialach lubie. ZERO pierdolenia. Fantastyczny klimat, aktorstwo top notch i historia jest zyciowa i dobrze napisana. Dwojka moze byc nawet lepsza od jedynki, co mnie bardzo cieszy. Kto nie zna tego, a lubil np. The Killing, The Fall, Luther i inne brytyjskie miniseriale, niech lapie sie za to. Daje rade zdecydowanie!
u mnie jeszcze czeka w kolejce;
a The Shadow Line znasz?
An infernal vision I saw...
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

zawód :/ durny serial a szkoda bo filmowa trylogia była całkiem niezła

:)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- booshee
- postuje jak opętany!
powoli robię sezon nr 7

odcinek "Leslie & Ron" w ścisłej czołówce wszystkich sezonów

odcinek "Leslie & Ron" w ścisłej czołówce wszystkich sezonów
- Pierec
- postuje jak opętany!

nowy doskonały odcinek.
- masterful
- Kontakt:
Jesli ktos nie wie, to od wczoraj zaczal sie Better Call Saul. Niby spin off breakin bad ale za caloscia nadal stoi vince gilligan wiec mam nadzieje, ze nie bedzie to tylko serial jadacy na popularnosci breaking bad...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
better call saul po 2 odcinkach zapowiada sie bardzo dobrze
zupelnie inaczej ma sie sprawa z powrotem walking dead. naprawde nie wiem po co to jeszcze ogladam - 50 minut o niczym. zaczalem nawet dzielic seriale na lekko niestandardowe kategorie:
- komedia
- komediodramat
- dramat
- the walking dead a.k.a. dramatycznie dramatyczny dramat
zupelnie inaczej ma sie sprawa z powrotem walking dead. naprawde nie wiem po co to jeszcze ogladam - 50 minut o niczym. zaczalem nawet dzielic seriale na lekko niestandardowe kategorie:
- komedia
- komediodramat
- dramat
- the walking dead a.k.a. dramatycznie dramatyczny dramat
Guilty of being right
- masterful
- Kontakt:
w czasie ostatniego odcinka Walking Dead podjalem decyzje, ze koncze z tym serialem ... zaczyna to byc jak Lost czyli cos sie dzieje, ale nie wiadomo co i pewnie dostaniemy podobnie lamerskie zakonczenie...
W miedzyczasie jeszcze doszly dwa seriale czyli Gotham i 12 Monkeys. Dupy nie urywaja ale dobrze sie je oglada.
W miedzyczasie jeszcze doszly dwa seriale czyli Gotham i 12 Monkeys. Dupy nie urywaja ale dobrze sie je oglada.
- Lobas
- zaczyna szaleć
Dlatego uważam, że idealna liczba odcinków dla serialu wynosi ok. 15. Są oczywiście wyjątki, ale bardzo często zdarza się, że po 2-3 sezonach nawet genialny serial staje się nudny i przewidywalny bo twórcy zwyczajnie nie mają na niego pomysłu. Co za dużo to nie zdrowo.
Chelsea Bus Company
- masterful
- Kontakt:
12-15 to max... Z drugiej strony teraz Gotham z tego co widze bedzie mial 22 oddzinki i wcale sie tym nie martwie. Ale takie "straight to the point" 12 odcinkow sa lepsze zdecydowanie....
- uglak
skonczylem wczoraj drugi sezon Orange Is new Black i musze przyznac, ze warto. wbrew niektorym opiniom serial nie jest jakos specjalnie "babski". oglada sie lekko i przyjemnie. komiediodramat z przewaga komedii. bawil mnie zdecydowanie czesciej niz wiekszosc obecnie nadawanych sitcomow.
Guilty of being right
- masterful
- Kontakt:
Ogladalem 2/3 pierwszego sezonu, potem zrobilem sobie przerwe i zapomnialem o nim... Ale podobnie mialem ostatnio z "The Knick". Super serial, ale z jakiegos powodu nie obejzalem kilku odcinkow i tak zakonczylem ogladnie. Ale i podobnie mialem z 3 sezonem American Horror Story i z czwartym. Nie dalem rady.... Sa seriale ktore nie trzymaja mnie za mocno za gebe, a sa i takie jak OINB ktore sa dobre, ale jak nie dokoncze to nie placze ;)...uglak pisze:skonczylem wczoraj drugi sezon Orange Is new Black i musze przyznac, ze warto. wbrew niektorym opiniom serial nie jest jakos specjalnie "babski". oglada sie lekko i przyjemnie. komiediodramat z przewaga komedii. bawil mnie zdecydowanie czesciej niz wiekszosc obecnie nadawanych sitcomow.
- uglak
co do American Horror Story to sie nie zgodze - po dwoch przyjemnych sezonach trzeci byl syfem dla nastolatek i dobrniecie do konca wymagalo ode mnie sporo samozaparcia. podejrzewam, ze ahs: coven ogladnales na tyle malo, zeby tego nie zauwazyc, a na tyle duzo zeby wiedziec ze cos tam przestalo trybic ;-)
btw. warto brac sie 4 sezon? bo lezy na dysku, ale jesli ma trzymac poziom 3 to nawet nie zaczynam...
btw. warto brac sie 4 sezon? bo lezy na dysku, ale jesli ma trzymac poziom 3 to nawet nie zaczynam...
Guilty of being right
- masterful
- Kontakt:
1 i 2 bylyl super.. 3 jak mowilem nie dokonczylem.. 4 zobaczylem 1 i pol odcinka.. Mimo sympatii to aktorow no nie zatrybilo ;)uglak pisze:co do American Horror Story to sie nie zgodze - po dwoch przyjemnych sezonach trzeci byl syfem dla nastolatek i dobrniecie do konca wymagalo ode mnie sporo samozaparcia. podejrzewam, ze ahs: coven ogladnales na tyle malo, zeby tego nie zauwazyc, a na tyle duzo zeby wiedziec ze cos tam przestalo trybic ;-)
- Wasyl
Ja AHS obejrzałem 2 sezony i od roku zabieram się za 3. Po waszych wypowiedziach chyba sie jednak nie zabiorę.
Za to The Knick chcę zobaczyć chociaż kilka odcinków. Bardzo podobały mi się ksiązki Jürgena Thorwalda "Sulecie chirurgów" i "Triumf chirurgów". Zdaje się, że serial luźno do nich nawiązuje.
Za to The Knick chcę zobaczyć chociaż kilka odcinków. Bardzo podobały mi się ksiązki Jürgena Thorwalda "Sulecie chirurgów" i "Triumf chirurgów". Zdaje się, że serial luźno do nich nawiązuje.
-
- świeżak
Potwierdzam, dawno nic mnie tak nie rozjebało jak Utopia.Gumiak pisze:Oglądał, pisałem o nim, ale nikt chyba nie sprawdził. Zdecydowanie jedna z lepszych nowości ostatnich lat.

Teraz zacząłem oglądać 'Fortitude", zapowiada się też piękne kino. Klimatem trochę wpada w 'Fargo'. Daleka północ, zorza polarna i krew na śniegu. Za muzę odpowiedzialny jest m.in. Ben Frost. Jak ktoś lubi obejrzeć cały sezon za jednym zamachem, to trzeba się jeszcze wstrzymać.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=B5-JKE1lJsE
Z ciekawostek - w pierwszym odcinku pojawiają się sceny z koncertu w pubie Islandzkiej metalowej kapeli Moldun.
Ostatnio zmieniony 17-02-2015, 20:31 przez hrhrhr, łącznie zmieniany 1 raz.
- masterful
- Kontakt:
"klimatem wpada w Fargo"... juz ta rekomendacje lubie....