Abo tak się ostatnio pałowałem Napałmem, a tu nagle zakochałem sie w płycie, która z początku wydała mi się luźnym zbiorem pomysłów z proby. Heh.REINHARD IRRUMATOR pisze:e tam zaraz z bólem ;)
STARGAZER - A Great Work Of Ages [2010]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: STARGAZER - A Great Work Of Ages [2010]
- Drone
NAPALM bardzo fajny, nie ma się co czepiać, ale fakt, że gdybym miał wybierać, to bez wahania wybrałbym nowy STARGAZER.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- postuje jak opętany!
O ile odsłuch z neta mnie raczej rozczarował, to z CD odczucia znacznie lepsze. Leci drugi raz i płyta rośnie. 'To może być początek pięknej przyjaźni.'
- Harlequin
Ja czekam na pake od Sovy jeszcze, więc póki co mp2 zostaje :(ImP pisze:O ile odsłuch z neta mnie raczej rozczarował, to z CD odczucia znacznie lepsze. Leci drugi raz i płyta rośnie. 'To może być początek pięknej przyjaźni.'
-
- postuje jak opętany!
Z każdą sekundą się przekonuję, że warto było czekać. Ta ekipa nie zawodzi.Harlequin pisze:Ja czekam na pake od Sovy jeszcze, więc póki co mp2 zostaje :(ImP pisze:O ile odsłuch z neta mnie raczej rozczarował, to z CD odczucia znacznie lepsze. Leci drugi raz i płyta rośnie. 'To może być początek pięknej przyjaźni.'
- Harlequin
Ja pierdole co za płyta! Słucham jej praktycznie codziennie i nihua mi sie nie nudzi, zawsze jest cos do odkrycia na niej!
Nic dziwnego, że nie nudzi. Jest tutaj tyle lubianych od lat momentów... Z jednaj strony cytaty z Morbid Angel, trochę Atheist, gdzieś tam Ved Buens Ende, czy nawet Sadness, by wymienić tylko tych kilka. Bardzo przyjemna pozycja i gdyby nie to, że w wiadomym temacie przekopiowałem wcześniej wytypowaną listę, to z powodzeniem znalazłaby się w dziesiątce najlepszych płyt 2014.
- Harlequin
Tak, przez tą gamę nawiązań do klasyki słucha się tego wybornie. No i ta woltyżerka stylistyczna trzyma sie bardzo kupy.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Bardzo dobra płyta, szczególnie te spokojniejsze fragmenty.
-
Świetna wręcz. Kolega Harlequin mi to sprzedał i jestem zachwycony. Ta muzyka najzwyczajniej w świecie mnie cieszy i dobrze mi z tym.
- Harlequin
Jeszcze nie sprzedałem i nie planuje ;) Wciąż posiadam fizyczny nośnik ;)est pisze:Świetna wręcz. Kolega Harlequin mi to sprzedał i jestem zachwycony. Ta muzyka najzwyczajniej w świecie mnie cieszy i dobrze mi z tym.
-
W sensie, że poleciłeś projszczoku :)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zaskakujaco fajna ta plyta, jak pierwsza mi kompletnie nie podeszla to tutaj jest calkiem fajnie, zwlaszcza za ten Atheist
woodpecker from space
STARGAZER pięknie łączy to co niejeden (także tutaj) chciał traktować zupełnie osobno, czyli Atheist i Morbid Angel.
- Drone
Tak, ale jeszcze jest tu ten charakterystyczny australijski pierwiastek. Mi się zresztą bardzo podoba wszystko, co do tej pory nagrali.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Harlequin
Przede wszystkim ta płyta ma WYŚMIENITE by nie powiedzieć WYBITNE kompozycje. "Old Tea" i "Greand Equalizer" miazga!
-
- postuje jak opętany!
W sumie to poznałem zaraz przed premierą ich debiutu dzięki materiałowi ze splitu z Invocation. Bardzo mi się podobał. Bardzo mnie cieszy również, że materiał z 2014 jest od niego jeszcze lepszy. Świetna płyta.
-
- postuje jak opętany!
O ile płytę tytułową dla wątku doceniam, bo to bardzo pomysłowe i wyszukane granie, ale jakoś strasznie mnie jako całość nie chwyciła, to odnośnie do „A Merging to the Boundless” muszę się zgodzić w całości z zachytami czciogodnych przedmówców. Mam podejrzenie, że lepiej mi wchodzi z uwagi na zauważalnie mniejszą metalowość, partie spokojniejsze są po prostu mistrzowskie.
- Harlequin
To chyba pierwsza płyta od dłuższego czasu, na którą nikt na forum nie kręci nosem nic a nic. Miliony much nie mogą się mylić ;)
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
No, mi też się podoba niemożebnie. Taka... muzyczna. Jak nie metal jakiś zupełnie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.