MORGOTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MORGOTH
Muzyka też jest utrzymana w ich stylu, a jednak nie jest to kopia żadnego ich wczesniejszego albumu. Miks dwóch owszem, ale nie zerżnęli w całości niczego z poprzednich wydawnictw. Kurde, jak ja żałuję że nie widziałem ich w tamtym roku na metalowej wigilii.... przyjeżdzać mi do Polski na jeden czy dwa koncerty w ramach trasy promującej nowy album!
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Na pocieszenie mogę Ci tylko powiedzieć, że nie zagrali niczego z TEF i RA. Lepiej trochę? :)Nasum pisze:Muzyka też jest utrzymana w ich stylu, a jednak nie jest to kopia żadnego ich wczesniejszego albumu. Miks dwóch owszem, ale nie zerżnęli w całości niczego z poprzednich wydawnictw. Kurde, jak ja żałuję że nie widziałem ich w tamtym roku na metalowej wigilii.... przyjeżdzać mi do Polski na jeden czy dwa koncerty w ramach trasy promującej nowy album!
-
troszki..... ale zagrali pewnie parę szlagierów z Cursed więc serce się kroi....
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Przyjadą, przyjadą, mieli dobre przyjęcie. Sam bym chętnie znowu ich zobaczył, bo mało mi było.
-
- rozkręca się
http://www.legacy.de/newsflash/music-ne ... deo-ist-da" onclick="window.open(this.href);return false;ramonoth pisze:Przyjadą, przyjadą, mieli dobre przyjęcie. Sam bym chętnie znowu ich zobaczył, bo mało mi było.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Zuch! Ale byłbyś jeszcze większym zuchem, gdybyś czytał treść wątku :)thorns6 pisze:http://www.legacy.de/newsflash/music-ne ... deo-ist-da
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
jestem w połowie i juz słychać, ze Ungod to z premedytacja przygotowana mikstura z Cursed i Odium. Z naciskiem na te druga.
Nowy krzykacz idealnie wpasował się w zespół, nie wiem co gość robił w poprzednich zespołach, ale tu odwali kawal dobrej roboty i brak Grewe o dziwo wogole mi nie doskwiera, zwłaszcza, ze po tym, co prezentowal na zywo nie było mokrym snem die hard fana Morgoth.
Muzycznie to chyba najlepszy powrót ostatnich lat w death metalu. Będę wracał do tej płyty na pewno.
Nowy krzykacz idealnie wpasował się w zespół, nie wiem co gość robił w poprzednich zespołach, ale tu odwali kawal dobrej roboty i brak Grewe o dziwo wogole mi nie doskwiera, zwłaszcza, ze po tym, co prezentowal na zywo nie było mokrym snem die hard fana Morgoth.
Muzycznie to chyba najlepszy powrót ostatnich lat w death metalu. Będę wracał do tej płyty na pewno.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- nicram
To zachęciłeś. Te kawałki na spróbowanie były bardzo dobre. Jeżeli rzeczywiście nacisk położyli na Odium to już w ogóle miodzio. Dość mam nowatorstwa, post rocka i nie wiadomo czego. Chcę posłuchać dobrego, niemieckiego death metalu! :-)
Ostatnio zmieniony 12-03-2015, 11:39 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
-
Zachęcająca recenzja, zwłaszcza że muzyka to mikstura Cursed i Odium ( chociaż do tej drugiej nie jestem w stanie przekonać sie tak w 100 procentach) , ale dobrze że nie próbowali stworzyć czegoś na nowo, jak na nieudanym Feel sorry for the fanatic.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
A dlaczego nieudanym? Nie zgodzę się, ale to pewnie dlatego, że kocham Killing Joke i traktuję ten album jako swego rodzaju hołd złożony przez Morgoth tej kapeli. Nie słucham często, ale bardzo lubię.Nasum pisze:Zachęcająca recenzja, zwłaszcza że muzyka to mikstura Cursed i Odium ( chociaż do tej drugiej nie jestem w stanie przekonać sie tak w 100 procentach) , ale dobrze że nie próbowali stworzyć czegoś na nowo, jak na nieudanym Feel sorry for the fanatic.
- Najprzewielebniejszy
z kazdym numerem coraz lepiej rozwija sie ta plyta, nie wychwycilem na razie zadnego zapychacza, kazdy numer ma swoj feeling, dobra niemiecka robota!
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Rattlehead
Jak ogólnie rzecz biorąc miałem głęboko w dupie ten powrót, spodziewając się kolejnego niepotrzebnego zmartwychwstania, tak po Twoich słowach mam ochotę to jednak zbadać. A jeszcze padło słowo Odium, to mam jeszcze większą ochotę to zbadać.
support music, not rumors
-
ramonoth pisze:A dlaczego nieudanym? Nie zgodzę się, ale to pewnie dlatego, że kocham Killing Joke i traktuję ten album jako swego rodzaju hołd złożony przez Morgoth tej kapeli. Nie słucham często, ale bardzo lubię.Nasum pisze:Zachęcająca recenzja, zwłaszcza że muzyka to mikstura Cursed i Odium ( chociaż do tej drugiej nie jestem w stanie przekonać sie tak w 100 procentach) , ale dobrze że nie próbowali stworzyć czegoś na nowo, jak na nieudanym Feel sorry for the fanatic.
Ja miałem zdecydowanie inne odczucia. "Odium" lubię, ale nie wielbię jak poprzedniczkę, i oczekiwałem od nowego materiału czegoś, co spowoduje można by rzec rehabilitację tego zespołu, powrót do starych, grobowych, death metalowych patentów. Jak zobaczyłem teledysk do "Last laugh" to muza nawet mi się podobała, ale jako całość płyta mnie po prostu zawiodła, nie porwała i po prostu nie przyjęła się. Trudno mi jej słuchać, wiem doskonale że w tamtych czasach wiele deathowych kapel szukało nowych rozwiązań, nowych brzmień, szukali nowych kierunków w których ruszyliby tą nieco skostniała muzykę ( wystarczy podać tutaj przykłady Gorefest lub Carcass) , tyle że dla mnie najlepsze rzeczy tych zespołów zostały już nagrane i wolałem, żeby skupili się na rozwijaniu formuły w obrębie starego stylu. Propozycja Morgoth była na pewno śmiała, na pewno odważna ale ni w ząb dla mnie.
-
Analripper pisze:z kazdym numerem coraz lepiej rozwija sie ta plyta, nie wychwycilem na razie zadnego zapychacza, kazdy numer ma swoj feeling, dobra niemiecka robota!
Czyli dobrze że nie wypuścili tej płyty od razu po reaktywacji, trochę dłużej posiedzieli w sali prób ale efekt który uzyskali jest na pewno bardziej zadowalający. Czekam tym bardziej niecierpliwie.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Warto sprawdzić Disbelief.Analripper pisze:...nie wiem co gość robił w poprzednich zespołach,
- Rattlehead
Infected bardzo dobry.ramonoth pisze:Warto sprawdzić Disbelief.Analripper pisze:...nie wiem co gość robił w poprzednich zespołach,
support music, not rumors
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Tak.Rattlehead pisze: Infected bardzo dobry.
- moonfire
Też nie rozumiem plucia na ten album.ramonoth pisze:A dlaczego nieudanym? Nie zgodzę się, ale to pewnie dlatego, że kocham Killing Joke i traktuję ten album jako swego rodzaju hołd złożony przez Morgoth tej kapeli. Nie słucham często, ale bardzo lubię.Nasum pisze:Zachęcająca recenzja, zwłaszcza że muzyka to mikstura Cursed i Odium ( chociaż do tej drugiej nie jestem w stanie przekonać sie tak w 100 procentach) , ale dobrze że nie próbowali stworzyć czegoś na nowo, jak na nieudanym Feel sorry for the fanatic.
IMO bardzo dobry.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Powiedzmy sobie szczerze: to najlepszy MORGOTH.moonfire pisze:Też nie rozumiem plucia na ten album.ramonoth pisze:A dlaczego nieudanym? Nie zgodzę się, ale to pewnie dlatego, że kocham Killing Joke i traktuję ten album jako swego rodzaju hołd złożony przez Morgoth tej kapeli. Nie słucham często, ale bardzo lubię.Nasum pisze:Zachęcająca recenzja, zwłaszcza że muzyka to mikstura Cursed i Odium ( chociaż do tej drugiej nie jestem w stanie przekonać sie tak w 100 procentach) , ale dobrze że nie próbowali stworzyć czegoś na nowo, jak na nieudanym Feel sorry for the fanatic.
IMO bardzo dobry.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- flow
- postuje jak opętany!
To oczywiste, zaraz po Cursed, Odium i epkach :)