Tenis

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

Re: Tenis

23-01-2015, 17:38

ogólnie to nie stawiałem na Federera, fakt jest legendą już ale już nie najmłodszy, do tego w Australii są bardzo dające się we znaki warunki atmosferyczne, trzeba mieć żelazne przygotowanie fizyczne do pojedynków w takich warunkach, tak samo przestrzegam jednak przed liczeniem na Nadala, Hiszpan jest po kontuzji, zdrowie daje mu się we znaki gra też tak jak mu pozwala zdrowie, coś mi mówi że Djokovic też odpadnie, natomiast Murray mi póki co imponuje od jakiegoś czasu tak od połowy poprzedniego sezonu widać u niego progres po słabszym okresie

u kobiet natomiast od 1/8 zacznie się masa ciekawych pojedynków, póki co to Azarenka trafiała na jakieś bardziej wymagające rywalki odprawiła już Stosur i Woźniacki a teraz przed nią pojedynek z Suarez-Navarro
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

24-01-2015, 23:09

Dobra to Kvitova odpadła, z polskiej ekipy Janowicz z Feliciano Lopezem, ale Radwańska spokojnie pokonała Lepchenko i gra dalej (zagra z Venus Williams). W nocy naszego czasu kilka ciekawych meczyków Murray - Dimitrow, Nadal - Anderson (jestem pełen obaw), Peng - Szarapowa do tego jeszcze gra Bouchard i Halep czyli moje ciche faworytki
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-01-2015, 11:36

od poczatku widać było po minie że Isia dostanie baty
aż dziwne ze wygrała drugiego seta, trzeci to padaka
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

26-01-2015, 12:02

Żułek pisze:od poczatku widać było po minie że Isia dostanie baty
To jeszzce szczypiorniaki dzis odpadna i znów nie bedzie czgo ogladac w tv :D
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

26-01-2015, 12:42

jak to nie będzie w turnieju kobiet gra jeszcze Halep i Bouchard no i trzymam kciuki za młodą amerykankę Madisonę Keys, u mężczyzn cały czas w grze Nadal, Roanic, Nishikori i Kyrgios, jest co oglądać, zresztą co ja mówię tera to dopiero się zacznie takie pojedynki jak Berdych - Nadal, Wawrinka - Nishikori, Murray - Kyrgios, Roanic - Djokovic (najprawdopodobniej bo mecz Serba jeszcze trwa), czy u kobiet Szarapowa - Bouchard, S. Williams - Cibulkova, Halep - Makarowa i V. Williams - Keys.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-01-2015, 12:50

Harlequin pisze:
Żułek pisze:od poczatku widać było po minie że Isia dostanie baty
To jeszzce szczypiorniaki dzis odpadna i znów nie bedzie czgo ogladac w tv :D
Barca - Atletico we środe ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

27-01-2015, 11:55

KAKAESIAK pisze:Berdych - Nadal
No i brawo dla Berdycha, że w końcu przełamał passę 17 porażek z Nadalem. Z początku jak zerknąłem na wynik tego meczu to myślałem, że to znowu rozpierducha w wykonaniu Hiszpana - dopiero jak zobaczyłem skrót to się pokapowałem kto tu rządził. I to w jakim stylu! Drugi set do 0. Ładnie...
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

27-01-2015, 18:07

Nadal zbyt długa przerwę miał aby wrócić na swój poziom, zresztą poprzedni sezon w jego wykonaniu tez nie był rewelacyjny, druga sprawa to taka że Berdych jest w bardzo dobrej formie a także poprzedni sezon miał średnio udany (Nadal przynajmniej do czasu kontuzji coś tam wygrywał). Podobnie pozytywnie zaskakuje mnie dobra postawa Murraya, czyżby w finale spotkać się miałz Djokovicem? Natomiast duże rozczarowanie to Halep i Bouchard przeszły obok swoich meczów dopuszczając się tylu błędów że głowa aż boli. W nocy kolejne pojedynki dobre Wawrinka - Nishikori, Djokovic - Roanic oraz u kobiet S. Williams - Cibulkowa i V. Williams - M. Keys.
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

01-02-2015, 10:12

Finał męskiego singla w Australian Open trwa. Statystyki przemawiają za Djokovicem, ale ja z całego serca kibicuję Murrayowi.
Andy trzymaj się!
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.

z forum fanów Metalliki
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

01-02-2015, 14:19

Nic to nie dało. Djokovic o ile na początku w pierwszych dwóch setach miał jeszcze problemy z Murrayem (7:6(5), 6:7(3)) to w dwóch następnych pojechał już po Szkocie (6:3, 6:0) wygrywając zasłużenie Australian Open, natomiast Williamsowa zgodnie z planem pokonała gładko Szarapową (6:3, 7:6(5)) z którą nie przegrała od 2004 roku do tego po drodze do finału nie miała nawet jednej zawodniczki z pierwszej dziesiątki rankingu.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

11-02-2015, 17:15

Kolejne turnieje za nami :

ATP Zagrzeb :

G. Garcia-Lopez 2:0 A. Seppi - 4 tytuł dla Hiszpana w turniejach ATP

ATP Montpellier :

R. Gasquet - J. Janowicz - krecz Polaka z powodu kontuzji, przy stanie 3:0 w pierwszym secie dla Gasqueta

ATP Quito :

V. Estrella 2:1 F. Lopez
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

16-02-2015, 13:19

ATP Rotterdam :

S. Wawrinka 2:1 T. Berdych

ATP Memphis :

K. Nishikori 2:0 K. Anderson

ATP Sao Paulo :

P. Cuevas 2:0 L. Vanni

WTA Antwerpia :

A. Petkovic - C. Suarez-Navarro - Niemka wygrywa walkowerem
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

23-02-2015, 22:27

Kolejne turnieje za nami :

ATP Rio De Janeiro :

D. Ferrer 2:0 F. Fognini

W półfinale Fognini odprawił obrońcę tytułu Rafaela Nadala, który delikatnie mówiąc formą nie zachwyca. Natomiast jego rodak Ferrer jest w dobrej dyspozycji wygrywa 2 turniej w tym roku rangi ATP i 23 w karierze.

ATP Marsylia :

G. Simon 2:1 G. Monfils

Finał francuski, ale niespodzianką było odpadnięcie w ćwierćfinale Stana Wawrinki z Serhijem Stachowskim.

ATP Delray-Beach :

I. Karlovic 2:0 D. Young

WTA Dubai :

S. Halep 2:0 K. Pliskowa

Rumunka zrehabilitowała się za słabszy występ w Australian Open, kolejny raz z dobrej strony pokazała się Makarowa, Muguruza i Pliskowa

WTA Rio De Janeiro :

S. Errani 2:0 Anna Schmiedlova
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

03-03-2015, 14:46

ATP Dubai :

R. Federer 2:0 N. Djokovic

Szwajcar tym samym wygrał 84 turniej rangi ATP (124 był w finale tej rangi), oraz siódmy w Dubaju. Do tego, podczas tego pojedynku posłał również 9,000 asa serwisowego (ma ich na koncie 9007, daje mu to czwarte miejsce w historii).

ATP Buenos Aires :

R. Nadal 2:0 J. Monaco

Hiszpan triumfuje po raz 65 w turnieju rangi ATP (był to jego 93 finał).

ATP Accapulco :

D. Ferrer 2:0 K. Nishikori

Hiszpan jest w świetnej formie wygrywa 3 turniej w tym roku, w sumie przegrał tylko raz w ćwierćfinale Australian Open i ma bilans 18-1, czyli póki co jest najskuteczniejszym tenisistą dwóch premierowych miesięcy 2015 roku

WTA Dauche :

L. Safarowa 2:0 W. Azarenka

WTA Accapulco :

T. Bascinszky 2:0 C. Garcia
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

11-03-2015, 11:57

Rusza turniej Indian Wells, póki co drugi po Australian Open najważniejszy w tym sezonie i pierwszy Masters 1000 po nim od razu rusza drugi Masters tym razem w Miami, jest dużo punktów do zdobycia. U kobiet w Indian Wells nie zobaczymy Cibulkowej (kontuzjowana), Kvitovej (problemy zdrowotne) i najprawdopodobniej Halep (tragedia rodzinna), powraca natomiast Serena Williams po raz ostatni grała w tym turnieju w 2001 roku. U mężczyzn odpada Tsonga (kontuzja) , Goffin i Monfils (obaj mają urazy po Pucharze Davisa) natomiast wraca ubiegłoroczny zwycięzca US Open Marin Cilic.

dwa ostatnie turnieje :

WTA Monterrey :

T. Bacsinszky 2;0 C. Garcia

WTA Kuala Lumpur :

C. Woźniacki 2:1 A. Dulgheru
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

11-03-2015, 20:31

Fajne te Twoje informacje. Człowiek się interesuje ale nie zawsze ma czas to ogarnąć. Kto transmituje Indian?
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

16-03-2015, 10:48

Radwańska już odpadła z Heather Watson, która jeszcze nigdy nie wygrała z zawodniczką z pierwszej "10" rankingu, więc na kim poprawiać statystyki jak nie na Isi :) Póki co ten sezon wygląda źle, w Indian Wells było dużo punktów do obrony, w Miami będzie podobnie, szybkie pożegnanie się z turniejem będzie oznaczało wypad z pierwszej "10" i przy takiej postawie może to być dłuższe rozstanie z czołówką. Szkoda. Gdzieś oglądałem/czytałem jakiś wywiad, że pani Agnieszka świetnie maluje paznokcie i zaplata warkocze w kłos koleżankom z kortu, być może trzeba pójść śladami pana Nergala i otworzyć salon kosmetyczno-fryzjerski :)
Wasyl pisze: Kto transmituje Indian?
Turniej męźczyzn polsat, a kobiet TVP sport.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

16-03-2015, 17:08

Dokładnie, wczoraj oglądałem końcówkę meczu Dimitrow - Kyrgios. Gdyby nie kontuzja wkońcówcę spokojnie by wygrał ten mecz Kyrgios, który serwis miał niszczący, Dimitrow miał czasami problem w 3 secie z odbiorem serwisu tak że młody Australijczyk wygrywał gemy do zera. Dimitrow miał chwile naprawdę dobre, ale widać że nie jest w formie i zawdzięcza awans po tie-breaku tylko i wyłacznie kontuzji przeciwnika, który grę kontynuował, ale przy wymianach nie miał szans.

Odnośnie Polaków, Janowicz bardzo słabiutko, Radwańska też uważam że po Miami wypadnie po za pierwszą 10 rankingu. U kobiet obecnie jest bardzo mocna stawka standardowo oczywiście S. Williams, Szarapowa dalej Halep, Bouchard, Azarenka powracająca do optymalnej formy, Safarowa, Pliskowa, Petkovic, Makarowa, Woźniacki, Ivanovic, Keys, Switolina, Bacsinszky, Suarez-Navarro, Kuzniecowa, Muguruza, Kwitowa, Cibulkova, Jankovic, Stephens, Kuzniecowa. Każda z tych tenisistek jest zagrożeniem dla Polki, zwróciłbym uwagę na Czeszki , które mają 4 klasowe już zawodniczki, niestety ale czarno widzę dalszą część sezonu w wykonaniu Agnieszki. Natomiast bardzo mnie ciekawi kto wygra Indian Wells u kobiet stawka jest naprawdę bardzo wyrównana a sercem jestem za Halep oraz młodszymi zawodniczkami pokroju Bouchard, Switoliny, Pliskowej czy Keys no i dzisiejszy pojedynek Azarenka - Szarapowa.

U mężczyzn wielki faworyt Djokovic, odpadł natomiast już na wstępie Cilic, chyba Chorwat jeszcze nie doszedł do siebie po kontuzji. Sercem za Nadalem jestem, ale forma jeszcze mistrzowska nie jest, oby było lepiej niż rok temu w tym turnieju, zobaczymy.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

18-03-2015, 17:18

Wieści z kortów Indian Wells :

U mężczyzn wszystko zgodnie z planem, prócz niespodziewanej porażki 2:0 Ferrera z Tomicem, Hiszpan miał powody do podwójnego niezadowolenia bowiem odpadł także w deblu przegrywając w parze z Verdasco 1:2 z deblem Dodig / Melo. Zostańmy chwilę przy deblu otóż miał on świetną obsadę gra tam jeszcze Nadal w parze Carreną-Baustą (są w ćwierćfinale), a zaznaczyć trzeba że prócz Ferrera grał także w turnieju deblowym Federrer i Murray. Co ciekawe w pierwszej rundzie Federer z Lammelem zostali wyeliminowani przez duet Matkowski / Zimonjic, natomiast Polak wraz z Serbem w drugiej rundzie odprawili Murraya z Kokkinakisem. Jeżeli patrzeć na Nadala to nie wiem czy jest sens aby grał w deblu, jest dopiero po kontuzji, więc chyba lepiej byłoby się skupić na grze pojedyńczej tym bardziej, że dzisiaj czeka go pojedynek w singlu z Simonem a następnie kilka chwil później w deblu starcie z parą Bolelli / Fognini. Zobaczymy, póki co dzisiaj najciekawiej się zapowiada starcie Nishikori - Lopez.

U kobiet, oglądałem pojedynek S. Williams z Sloaną Stehens od drugiego seta. Młoda amerykanka prowadziła p opierwszym secie, Jednak w drugiem zbyt duża ilość błędów z jej strony oraz dobry serwis Williamsowej zrobiły swoje (której mimo wszystko przytrafiały się proste błędy), trzecia odsłona była lepsza w wykonaniu Stephens ale było to za mało aby pokonać Serenę. Jednak jest to młoda perspektywiczna zawodniczka.

Z innych ciekawych wyników :

S. Halep - 2:0 K. Pliskowa
F. Penetta 2:1 M. Szarapowa
S. Lisicki 2:0 C. Garcia
J. Jankovic 2:1. B. Bencic
L. Tsurenko 2;1. E. Bouchard
C. Suarez-Navarro 2:1 H. Watson
T. Bacsinszky 2:1 E. Switolina

Bardzo ładnie pokazała się Halep dosyć pewnie pokonując prawdziwe objawienie tego sezonu młodą Czeszkę Pliskową. Natomiast ze złej strony niestety zaprezentowała się Bouchard , która w drugim secie prowadząc 5:4 dała sobie odebrać wygraną, natomiast w trzecim przy stanie 3:1. Ogólnie żeński tenis w chwili obecnej prócz Williamswowej jest ciężki do typowania, każdy może wygrać z każdym.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

20-03-2015, 17:06

Czas na decydujące rozstrzygnięcia :

S. Halep - S. Williams
S. Lisicki - J. Jankovic

wczoraj oglądałem pojedynek Penetta - Lisicki, była walka przeplatana na zmianę ładnymi zagraniami i prostymi błędami z obydwu stron, w 3 secie po tie-breaku wygrała Niemka, chociaż Penetta chwile wcześniej przy stanie 6:5, w gemie miała już stan 40-15.

u mężczyzn jeszze do rozegrania dwa ćwierćfinały dzisiaj :

R. Nadal - M. Roanic
R. Federer - T. Berdych

zwycięscy tych par spotkają się w walce o finał, natomiast w drugiej parze 1/2 zagra Djokovic z Murrayem. Serb otrzymał walkowera za pojedynek z Tomicem natomiast Szkot rozprawił się z Lopezem.
ODPOWIEDZ