Wiem, że w tym kraju przyznać się do błędu to największy wstyd, a słowa "pomyliłem się, przepraszam" większości nie chcą przejść nawet przez klawiaturę, ale proponuję jeszcze raz spokojnie i bez uprzedzeń, przesłuchać ten materiał, bo sformułowanie "płaskie brzmienie" dowodzi, że ukradłeś jakąś inną muzykę. Zedrzyj jakąś lepszą wersję, wymień ten zepsuty sprzęt, dla pewności przemyj uszy i płyń... Potem przyjdź, przeproś. Jeżeli chodzi o mnie, z góry przebaczam.twoja_stara_trotzky pisze:Cóż, można wam dawać jedną, drugą, piątą szansę, a wy nadal głusi.
DODHEIMSGARD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: DODHEIMSGARD
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
mógłby ktoś napisać jakąś konkretną opinie co jest w tej płycie fajnego a co nie. zamiast przerzucać się kupą jak dzieci w piaskownicy?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Płyta jednym się podoba, a drugim nie, w czym problem? Ja jeszcze nie słuchałem całości, trochę mnie przeraża długość tych kawałków. Próbki sugerują powrót do klimatów Satanic Art/ 666 int., więc póki co nastawiony jestem pozytywnie (pomijając brzmienie bębnów).
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Trudno opisać tak złożoną i bogatą w pomysły płytę. Świetne kompozycje, bogactwo form i pomysłów, przy czym nie jest to jakiś tani eklektyzm. Są i szybkie partie, jest dużo akustycznych momentów, fantastyczne plamy dźwiękowe w tle, zróżnicowane wokale, naturalna, przejrzysta produkcja (zarzut o płaskim brzmieniu jest niedorzeczny). Pod pewnymi względami wydaje się, że jest to kontynuacja "666 International", jeśli chodzi o podejście do całości, tylko że nie ma tu tego industrialnego tła i całość jest bardziej rockowa, czy wręcz prog-rockowa, a mniej blackowa. Jakby ktoś powiedział, że są to pomysły z VIRUS ponakładane na siebie i grane w szybszym tempie, to też bym się zgodził :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Mol
- ultravox
Właśnie, "prog-rockowa". Chyba bardziej pasowała mi piosenkowa formuła z poprzedniej płyty. Tutaj mam wrażenie, że obcuję z czymś w rodzaju poezji śpiewanej zalanej prog-rockowym sosem, a wszystko to podane językiem post-black metalu. Trochę to zbyt ambitne jak dla mnie, zbyt "marzycielskie". Słucham pojedynczych utworów i trudno mi skupić uwagę przez cały czas ich trwania, te kompozycje wydają się zmierzać trochę donikąd. Są niezłe momenty, ale na pierwszy rzut ucha jest to taki losowo poukładany kalejdoskop pomysłów.Drone pisze: nie ma tu tego industrialnego tła i całość jest bardziej rockowa, czy wręcz prog-rockowa
- hcpig
Dokładnie tak, kucharz ma zajebiste składniki tylko chujowo pomieszał. Obawiam się, że to ich najsłabszy album, nawet licząc tylko te od wiadomego mini w górę.ultravox pisze:Słucham pojedynczych utworów i trudno mi skupić uwagę przez cały czas ich trwania, te kompozycje wydają się zmierzać trochę donikąd. Są niezłe momenty, ale na pierwszy rzut ucha jest to taki losowo poukładany kalejdoskop pomysłów.
W ogóle to czasami kojarzy mi się to z Kinsky 'Copula Mundi'.
Yare Yare Daze
- ultravox
Ale Kinsky grał bardziej "brzydko" i w sumie tą brzydotą wygrywa(ł).
- hcpig
- ultravox
To prawda. Może dlatego nigdy jakoś mocno się z tą płytą nie zżyłem. Ale kilka fajnych fragmentów miała.
- megawat
- weteran forumowych bitew
Właśnie wygrywa bo zespół powrócił.ultravox pisze:Ale Kinsky grał bardziej "brzydko" i w sumie tą brzydotą wygrywa(ł).
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
trochę strach się baćmegawat pisze:Właśnie wygrywa bo zespół powrócił.ultravox pisze:Ale Kinsky grał bardziej "brzydko" i w sumie tą brzydotą wygrywa(ł).
Grrrówno!
-
pytania do wywiadziku mam prawie gotowe ale może ktoś chciałby dodać coś od siebie,kogoś nurtuje jakaś kwestia?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ultravox
Prawie wszystkie zespoły wracają.megawat pisze:Właśnie wygrywa bo zespół powrócił.ultravox pisze:Ale Kinsky grał bardziej "brzydko" i w sumie tą brzydotą wygrywa(ł).
- Silent_Sea
Tak, mnie nurtuje kiedy będzie sensowna winylowa reedycja "Kronet til konge" .[V] pisze:pytania do wywiadziku mam prawie gotowe ale może ktoś chciałby dodać coś od siebie,kogoś nurtuje jakaś kwestia?
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Będziesz pytał tylko o DHG? Bo mnie np. nurtuje dlaczego nie wyszło z powrotem VBE w 2007 roku. A przecież się spotykali i coś tam ćwiczyli...[V] pisze:pytania do wywiadziku mam prawie gotowe ale może ktoś chciałby dodać coś od siebie,kogoś nurtuje jakaś kwestia?
all the monsters will break your heart
- ultravox
Chyba chodziło z grubsza o to, że nie może być dwóch liderów w jednym zespole ;)
-
zapytajmy u źródła zatem,thx;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- COFFIN
I dlaczego nie dali sobie siana po następczyni;)Silent_Sea pisze:Tak, mnie nurtuje kiedy będzie sensowna winylowa reedycja "Kronet til konge" .[V] pisze:pytania do wywiadziku mam prawie gotowe ale może ktoś chciałby dodać coś od siebie,kogoś nurtuje jakaś kwestia?
'Come the Blessed Madness'
- Silent_Sea
... Panicz Coffin to taki psotnik ale niestety ma sporo racji ;)COFFIN pisze:I dlaczego nie dali sobie siana po następczyni;)Silent_Sea pisze:Tak, mnie nurtuje kiedy będzie sensowna winylowa reedycja "Kronet til konge" .[V] pisze:pytania do wywiadziku mam prawie gotowe ale może ktoś chciałby dodać coś od siebie,kogoś nurtuje jakaś kwestia?
Ostatniej jeszcze nie miałem okazji posłuchać.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.