HOLENDERSKI DEATH METAL - ANKIETA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: HOLENDERSKI DEATH METAL - ANKIETA
Asphyx - wszystko bdb, prosty wybór.
Pestilence - za stuff do rozpadu, najbardziej za 'Consvming...', reaktywacja nieudana
Gorefest - bardzo dobre False, Raise to Ruin, dobre Erase, SS i Chapter 13, przeciętny debiut (chociaż okładka jest genialna), muszę kiedyś LM posluchać, warto?
Sinister - nic poza dwona pierwszymi mi nie robi więc na szarym końcu
Pestilence - za stuff do rozpadu, najbardziej za 'Consvming...', reaktywacja nieudana
Gorefest - bardzo dobre False, Raise to Ruin, dobre Erase, SS i Chapter 13, przeciętny debiut (chociaż okładka jest genialna), muszę kiedyś LM posluchać, warto?
Sinister - nic poza dwona pierwszymi mi nie robi więc na szarym końcu
Yare Yare Daze
- ultravox
- zahartowany metalizator
Wszystkie świetne, ale tu akurat prosty wybór jak dla mnie. Sinister za "Cross The Styx".
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Głos na Pestilence, bo ich lubię i jest to najbardziej prześladowany (za ostatnie płyty) zespół na forum.
PS. Z czterech ww. zespołów 2 już nie istnieją, w jednym z jeszcze działających gra jeden oryginalny członek, a w drugim żaden. Stara gwardia w Holandii ma się słabo.
PS. Z czterech ww. zespołów 2 już nie istnieją, w jednym z jeszcze działających gra jeden oryginalny członek, a w drugim żaden. Stara gwardia w Holandii ma się słabo.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wahałem się pomiędzy Gorefest a Sinister... głos oddaję w końcu na Sinister, ale to tylko minimalna przewaga
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Trudno mi sie zdecydować. Wszystkie te kapele mają świetne, własciwie klasyczne płyty w dorobku. Niech bedzie Pestilence.
- vicek
Mnie tam jara Sinister podobnie jak twój avatarHSVV pisze:nie wiem, nie umiem zdecydować, a głosować na siłę też nie ma sensu. żaden z tych zespołów mnie nie jarał nigdy jakoś w sumie.
- longinus696
Bardzo warto.hcpig pisze:muszę kiedyś LM posluchać, warto?
Głos na Gorefest.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- weteran forumowych bitew
trudny temat trudny wybór jestem rozdarty wewnętrznie dlatego też nie oddam głosu
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
Asphyx mimo wszystko
Za to że nigdy nie nagrali słabej płyty, także za wokale, za to, że nawet z orkiestrą dali radę, co nie jest tak oczywiste wśród oceanu miernot, które próbowały...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Phantom
- zaczyna szaleć
Głos nieoddany.Cenie wszystkich może nieco mniej Pestilence za to że po reaktywacji bardzo mnie zawiedli.W latach 90tych jak dla mnie ołtarz.
Amen.
Amen.
-
tak duża przewaga Asphyx dość zaskakująca jak dla mnie
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Chyba jednak Sinister, głównie za debiut. Asphyx miał dołki, Pestlience po powrocie to tragedia. Gorefest lubię, ale nie moczę się na myśl o ich płytach.
Ostatnio zmieniony 24-03-2015, 08:55 przez Kurt, łącznie zmieniany 1 raz.
The madness and the damage done.
-
- zaczyna szaleć
Pestilence bez wątpliwości nr 1 za wspaniałą Testimony i arcygenialną Spheres, jeszcze 15 lat temu na kolanach tego słuchałem przed zaśnięciem. Powrót to tragedia, ale trójki i czwórki, i wrażenia jakie na mnie zrobiły przed laty gdy ich słuchałem i poznawałem nigdy nie zapomnę.
Sinister na trzy niezapomniane pierwsze płyty dostaje u mnie pozycję nr 2
Gorefest za legendarne False i Erase na 3 miejscu.
Asphyx - niemoje klimaty, totalnie zlewam.
Sinister na trzy niezapomniane pierwsze płyty dostaje u mnie pozycję nr 2
Gorefest za legendarne False i Erase na 3 miejscu.
Asphyx - niemoje klimaty, totalnie zlewam.
-
- postuje jak opętany!
Sam album Consuming Impulse >>>>> Reszta Holandii.
-
- zaczyna szaleć
Zagłosowałem na Asphyx, ale równie możliwe, że za tydzień zagłosowałbym na którąś z pozostałych kapel. Każda znakomita, każda zupełnie inna. Trudny wybór.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Maria Konopnicka pisze:Zagłosowałem na Asphyx, ale równie możliwe, że za tydzień zagłosowałbym na którąś z pozostałych kapel. Każda znakomita, każda zupełnie inna. Trudny wybór.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Bardzo bardzo, moje ulubione Gorefest obok False i istna kopalnia hiciorów pokroju For the Masses, Exorcism czy The Call.longinus696 pisze:Bardzo warto.hcpig pisze:muszę kiedyś LM posluchać, warto?
Głos na Consuming Impulse, ale nikt z tej czwórki nie ma prawa się wstydzić. Nawet jeśli zdarzyło im się nagrać pojedyncze sraki.