METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: METALLICA
zadziwia mnie popularność tego tematu. Jak zespół który od lat nie nagrał nic dobrego może wciąż budzić takie emocje?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- flow
- postuje jak opętany!
Widac Meta ma dużo wspólnego z Darkthrone tylko pałkera chujowszego :)
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Jak zobaczysz gimba w koszulce Slayera to przestaniesz ich słuchać? Jak usłyszysz Sabbsów w radio to wyrzucisz ich płyty? Sepę odstawisz, bo mieli covery w najbardziej obciachowych pisemkach? Trzeba być upośledzonym by wciąż wyciągać te sprane argumenty.flow pisze:zespól non stop pojawiający się w pismach dla gimbów, grany w komercyjnych rozgłosniach
- flow
- postuje jak opętany!
Nie wydaje mi się aby gimby słyszały cokolwiek Sepy do Chaos A.D. nie do przeskoczenia, oni potrzebuja kołysanki pokroju One.Zresztą ta kapela (Sepultura) już dawno poszła do piachu więc chuj mnie to interesuje czy pojawiają się w kolorowych szmatławcach czy nie.
Jeśli zas chodzi o Slayer i Sabsów to wielkim nietaktem jest stawianie owych kapel obok Mety. Meta to obecnie zaledwie Tico, gdzie im choćby do wysłużonego kombi . Slayer i Sabbsi robią w klasie Bugatti więc sam rozumiesz, że dyskusja jest bezcelowa.
Jeśli zas chodzi o Slayer i Sabsów to wielkim nietaktem jest stawianie owych kapel obok Mety. Meta to obecnie zaledwie Tico, gdzie im choćby do wysłużonego kombi . Slayer i Sabbsi robią w klasie Bugatti więc sam rozumiesz, że dyskusja jest bezcelowa.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ktoś się włamał na konto flow? :-)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kraft
Dziadków nie tykam, bo się rozlecą. Za to Slayer robi, ale chyba w gacie, by choć 1/5 internetowych, wiernych, oddanych krzykaczy kupiło ich kolejną płytę. Bo ostatnia poszła coś w 50 kaflach na całym świecie. Z czym ty kurwa do Mety podskakujesz? lolflow pisze:Slayer i Sabbsi robią w klasie Bugatti
- flow
- postuje jak opętany!
Oceniać muzykę na podstawie ilości sprzedanych płyt? No cóż.
Analogicznie można stwierdzić, że większym napierdalaczem jest ten który ma dłuższy zasięg ramion lub więcej wyciśnie na skosie, ale to również kit.
Meta, Meta muza do kotleta.
Analogicznie można stwierdzić, że większym napierdalaczem jest ten który ma dłuższy zasięg ramion lub więcej wyciśnie na skosie, ale to również kit.
Meta, Meta muza do kotleta.
- uglak
taaaa... pierwsze 41000 w pierwszym tygodniu w stanach, a pozostale 9000 w ciagu kolejnych 10 lat na calym swiecie ;-)Kraft pisze:Bo ostatnia poszła coś w 50 kaflach na całym świecie.
Guilty of being right
- Kraft
Najbardziej obiektywne kryterium. Ale z innej strony pociągnę, coby trochę cyferka podkurwić bo jakoś cicho siedzi. Ostatnio kompletowałem dysko Voivod, które wg forumowych czcicieli niemal wynalazło metal. Powiedz mi, kto niby się tym zespołem, przynajmniej w Polsce, inspiruje, skoro ich najlepszych płyt nie da się tu kupić? Tyle warte subiektywne wzwody fanbojów...flow pisze:Oceniać muzykę na podstawie ilości sprzedanych płyt? No cóż.
- flow
- postuje jak opętany!
Szkoda mi czasu na Voivod, dla mnie ten cały raban to takie siłowe przekonanie "niedowiarków" jak zajebisty to zespół. Wolę już starą Metę.
Czy ktos się inspiruje, wiesz tutaj swego czasu osłuchani klerycy słyszeli Milesa w kapelach deathmetalowych więc może keidyś ja usłyszę Pungent Stench słuchając Możdżera :)
Dla mnie jakieś jałowe pierdy o ew. inspiracjach są gówno warte, odbieram muzykę spontanicznie, jeśli coś jest zajebiste to słucham tego jeśli wieje syfem to wypierdalam, po cholerę sobie utrudniać życie? Tyle muzy do obadania a tak mało czasu :)
Czy ktos się inspiruje, wiesz tutaj swego czasu osłuchani klerycy słyszeli Milesa w kapelach deathmetalowych więc może keidyś ja usłyszę Pungent Stench słuchając Możdżera :)
Dla mnie jakieś jałowe pierdy o ew. inspiracjach są gówno warte, odbieram muzykę spontanicznie, jeśli coś jest zajebiste to słucham tego jeśli wieje syfem to wypierdalam, po cholerę sobie utrudniać życie? Tyle muzy do obadania a tak mało czasu :)
- Kraft
Nie ulega wątpliwości że Chuck, Masvidal, Shaefer czy Mameli ostro w jazzach grzebali. Fakt, że słabo by mnie to obchodziło gdyby muza wpierw nie siadła jako taka. To chyba naturalne że z czasem wychwytuje się zależności, konteksty, inspiracje itp.
-
Nie tu chyba żadnej osoby, która twierdzi, że metylica nie jest fenomenem :D trzeba by być skończonym idiotą, żeby tak uważać, takich pacjentów nawet tutaj nie ma.Kraft pisze:Ale trzymaj się stylu, bo mogę wypisać setki nazw rzeźbiących w gównie które poziomem sprzedaży odpowiadają kultowym tutaj markom. Wskaż inny metalowy zespół z taką sprzedażą. Może być nawet ckliwe heavy pokroju WASP. Albo jeszcze lepiej - podaj inny zespół metalowy który zbliżył się sprzedażą do ich klasycznych albumów. Chuj bombki strzelił c'nie? Meta to fenomen - najwyższy czas sobie to uświadomić.kenediusze pisze:Idąc tropem statystycznym powinieneś być fanem ONE DIRECTION.
Niemniej jednak napisałeś wyraźnie:
i fakty są takie, że jeśli chcesz być konsekwentny, to musisz uznać to gówno za dobrą muzykę:Kraft pisze:Najbardziej obiektywne kryterium.flow pisze:Oceniać muzykę na podstawie ilości sprzedanych płyt? No cóż.
[youtube][/youtube]
Tak poza tym podejrzewam srogi trolling.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- flow
- postuje jak opętany!
Coś tam chłopaki namieszali i juz wrzawa bo jazzy, progresy, nieszablonowe granie. Jasne, że wymienieni nie byli typowymi mułami, starali sie wnieść coś nowatorskiego do utworów ale ile tam tego jazzu? Żeby nie szukać daleko wystarczy odpalić Tenerbis "Only Fearless Dreams" tam masz, zwłaszcza w sekcji, na pęczki jazzu tyle, że to są smaczki, dodatki a istotą jest nadal metal.Kraft pisze:Nie ulega wątpliwości że Chuck, Masvidal, Shaefer czy Mameli ostro w jazzach grzebali. Fakt, że słabo by mnie to obchodziło gdyby muza wpierw nie siadła jako taka. To chyba naturalne że z czasem wychwytuje się zależności, konteksty, inspiracje itp.
- Hatefire
No bo takie One Direction, to poniekąd znakomity produkt. Oczywiście muzyka jest kiepska, ale jest tylko elementem sprzedażowego konceptu, świetnie sprofilowanego pod określoną grupę odbiorców. Może ci nie smakować Coca-Cola, ale nie sposób uszanować sprawności markentigowej machiny stojącej za sukcesem produktów tej marki. Oczywiście trzeba zachować proporcje, bo jednak rynkowy sukces Metallici czy U2 stoi na fundamentach wartościowej muzyki. I tu dochodzimy do sedna sprawy. Zarówno jeden jak i drugi zespół nie nagrał od lat nic wartościowego, natomiast stworzył wierną bazę klientów, dla których wartość muzyki obecnie nagrywanej muzyki nie ma znaczenia. Zresztą jasną sprawą jest, że ci co stadnie chodzą na koncerty Metallici czy U2, nie kupują biletu po to, by posłuchać utworów z "Death..." czy "How to...", tylko wcześniejszych nagrań, Tak samo Apple nie zapłaciło U2 tego pierdylarda dolarów wierząc, w jakość nowej płyty, tylko że względu na zbudowany przez lata image.kenediusze pisze:i fakty są takie, że jeśli chcesz być konsekwentny, to musisz uznać to gówno za dobrą muzykę:
[youtube][/youtube]
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Drone
Weź nie żartuj. To jakiś mit, że te płyty mają coś wspólnego z jazzem. Nie mają - jedyny wyjątek to "Spheres", ale też w ograniczonym zakresie. Wychodzenie poza skale i złamanie rytmu w kilku miejscach to jeszcze nie jazz :)Kraft pisze:Nie ulega wątpliwości że Chuck, Masvidal, Shaefer czy Mameli ostro w jazzach grzebali. Fakt, że słabo by mnie to obchodziło gdyby muza wpierw nie siadła jako taka. To chyba naturalne że z czasem wychwytuje się zależności, konteksty, inspiracje itp.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Hatefire
To jest kolejna mutacja wirusa durnego i niczym nieuzasadnionego kompleksu, który nakazywał dekady temu fanom i muzykom rockowym, w każdym brzdęknięciu smyczka w aranżu dopatrywać się nie wiadomo jakich nawiązań do muzyki klasycznej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
No jasna sprawa, mi chodzi tylko o sprowadzenie do absurdu kraftowego sposobu myślenia, jakoby sprzedaż była wyznacznikiem jakości muzyki, co jest kompletnym idiotyzmem.Hatefire pisze: No bo takie One Direction, to poniekąd znakomity produkt. Oczywiście muzyka jest kiepska, ale jest tylko elementem sprzedażowego konceptu, świetnie sprofilowanego pod określoną grupę odbiorców. Może ci nie smakować Coca-Cola, ale nie sposób uszanować sprawności markentigowej machiny stojącej za sukcesem produktów tej marki. Oczywiście trzeba zachować proporcje, bo jednak rynkowy sukces Metallici czy U2 stoi na fundamentach wartościowej muzyki. I tu dochodzimy do sedna sprawy. Zarówno jeden jak i drugi zespół nie nagrał od lat nic wartościowego, natomiast stworzył wierną bazę klientów, dla których wartość muzyki obecnie nagrywanej muzyki nie ma znaczenia. Zresztą jasną sprawą jest, że ci co stadnie chodzą na koncerty Metallici czy U2, nie kupują biletu po to, by posłuchać utworów z "Death..." czy "How to...", tylko wcześniejszych nagrań, Tak samo Apple nie zapłaciło U2 tego pierdylarda dolarów wierząc, w jakość nowej płyty, tylko że względu na zbudowany przez lata image.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ludzie, jako profesor trollingu stwierdzam, że panicz KRAFT ładnie was tutaj w ciula robi :D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Skaut
Tutaj pozwolę się nie zgodzić z U2. Ostatnia płyta to najlepsza rzecz od czasów "Achtung Baby".Hatefire pisze:[Zarówno jeden jak i drugi zespół nie nagrał od lat nic wartościowego
Coś tam było! Człowiek!