METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: METALLICA

28-03-2015, 19:40

manieczki pisze:ludzie, jako profesor trollingu stwierdzam, że panicz KRAFT ładnie was tutaj w ciula robi :D
kenediusze pisze:Na to wygląda.
Może tak, może nie. Nie takie przypadki chodzą po internetach.

Swoją drogą widmo trollingu krążące nad internetem jest jednym z wielu gównianych zjawisk, które zabijają możliwość sensownej dyskusji za pomocą tego medium. Wzięte razem powodują, że jedyną moją internet social activity jest nader oszczędne korzystanie z tego forum. Formuła facebooka czy innego tweettera jest dla mnie nie do przyjęcia.
Skaut pisze:Tutaj pozwolę się nie zgodzić z U2. Ostatnia płyta to najlepsza rzecz od czasów "Achtung Baby".
Poczekaj, odniosę się jak zbadam sprzedaż. Tylko nie wiem, czy wliczać kasę od Apple'a? :)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-03-2015, 19:59

kenediusze pisze: i fakty są takie, że jeśli chcesz być konsekwentny, to musisz uznać to gówno za dobrą muzykę:
[youtube][/youtube].
co chcesz ? fajny cover :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Skaut

28-03-2015, 20:04

Hatefire pisze:
Skaut pisze:Tutaj pozwolę się nie zgodzić z U2. Ostatnia płyta to najlepsza rzecz od czasów "Achtung Baby".
Poczekaj, odniosę się jak zbadam sprzedaż. Tylko nie wiem, czy wliczać kasę od Apple'a? :)
Musisz poczekać aż sprzedaż zrówna się z "Achtung Baby", a to pewnie trochę potrwa ;]

A poważniej, nie warto się do nowej płyty uprzedzać. W samej dyskusji doskonale wiem o co Tobie chodzi. Ludzie chwytają teraz po prostu wypracowaną markę, niekoniecznie muzykę. Choć po wpisach kraftrolla widać, że chwyta nawet koniunkturalną "Death Magnetic" czy wydaną w bólach, bez żadnego przebłysku geniuszu "St. Anger". Smutny jest muzyczny upadek tego zespołu. Dobrze, że koncertowo jeszcze dają radę.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Drone

28-03-2015, 20:13

Jaki upadek? Poza bardzo dobrym AJFA i znakomitym LULU (ale niech już będzie, że to się nie liczy), ten zespół nigdy nie wystawał ponad 6/10. Tak było 30 lat temu, tak jest i dzisiaj. Nic się nie zmieniło.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Skaut

28-03-2015, 20:15

Drone pisze:Jaki upadek? Poza bardzo dobrym AJFA i znakomitym LULU (ale niech już będzie, że to się nie liczy), ten zespół nigdy nie wystawał ponad 6/10. Tak było 30 lat temu, tak jest i dzisiaj. Nic się nie zmieniło.
chyba nie spojrzałeś na sprzedaż LOAD
Coś tam było! Człowiek!
[V]

28-03-2015, 20:16

let's play it again folks.

wszystko do Load włącznie jest wybitne . 10/10. wiem,że to boli ale naprawdę tak jest.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Hatefire

Re:

28-03-2015, 20:26

Skaut pisze:A poważniej, nie warto się do nowej płyty uprzedzać.
Nie jestem uprzedzony, przesłuchałem i nie siadło, aczkolwiek nie ukrywam, że przesłuch był niezbyt dokładny, przy okazji, i na chybcika. Dam drugą szansę, ale nie wiem kiedy, bo lista rzeczy do przesłuchania/do przeczytania z braku czasu rośnie u mnie w tempie wykładniczym. Do tego marnuję czas na to durne forum :)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

28-03-2015, 20:40

[V] pisze:let's play it again folks.

wszystko do Load włącznie jest wybitne . 10/10. wiem,że to boli ale naprawdę tak jest.
Amen. Nie wiem, gdzie trzeba mieć uszy, żeby tego nie rozumieć.
A w dodatku "Re-Load" i "Garage Inc." bardzo dobre.
Właściwie cała chujnia zaczęła się od tego symfonicznego łajna.

edit: co oczywiście nie znaczy, że nawet za swoich najlepszych czasów byli jakościowo bezkonkurencyjni.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
[V]

28-03-2015, 20:53

longinus696 pisze:
[V] pisze:let's play it again folks.

Amen. Nie wiem, gdzie trzeba mieć uszy, żeby tego nie rozumieć.
A w dodatku "Re-Load" i "Garage Inc." bardzo dobre.
Właściwie cała chujnia zaczęła się od tego symfonicznego łajna.
otóż to.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

28-03-2015, 21:20

Load jest zajebisty, częściej słuchałem tylko Justice, a z późniejszej Metalliki to najczęściej słuchałem Endgame Megadethu;)

na Reload rozjebali system Fixxxerem ( zresztą Dżems powinien już dawno ewkauować odbyt i grać hardrocka na własną rękę bo ma dobrą rękę do riffów granych na dźwiękach gdzieś tak na środku gryfu;)
[V]

28-03-2015, 21:23

booshee pisze:na Reload rozjebali system Fixxxerem ( zresztą Dżems powinien już dawno ewkauować odbyt i grać hardrocka na własną rękę bo ma dobrą rękę do riffów granych na dźwiękach gdzieś tak na środku gryfu;)
jest to mądrość.
Awatar użytkownika
Skaut

28-03-2015, 21:28

booshee pisze: na Reload rozjebali system Fixxxerem ( zresztą Dżems powinien już dawno ewkauować odbyt i grać hardrocka na własną rękę bo ma dobrą rękę do riffów granych na dźwiękach gdzieś tak na środku gryfu;)
tak jest, to jest kurwa jeden z najlepszych numerów Jamesa w ogóle. Bardzo emocjonalny, autobiograficzny, jedyny słuchalny z Reload i aż żal dupę ściska, że nie upchnęli tego na LOAD.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-03-2015, 21:32

e tam jedyny, jest tam pare innych fajnych kawalkow :) np. where the wild things are jest klawy
this is a land of wolves now
[V]

28-03-2015, 21:35

Riven pisze:e tam jedyny, jest tam pare innych fajnych kawalkow :) np. where the wild things are jest klawy
yes
535

28-03-2015, 21:42

Kraft pisze:
flow pisze:Oceniać muzykę na podstawie ilości sprzedanych płyt? No cóż.
Najbardziej obiektywne kryterium. Ale z innej strony pociągnę, coby trochę cyferka podkurwić bo jakoś cicho siedzi. Ostatnio kompletowałem dysko Voivod, które wg forumowych czcicieli niemal wynalazło metal. Powiedz mi, kto niby się tym zespołem, przynajmniej w Polsce, inspiruje, skoro ich najlepszych płyt nie da się tu kupić? Tyle warte subiektywne wzwody fanbojów...
Wkurwić? Mnie? Raczej chyba rozbawić. Chciałeś kupić ambitną muzykę na stacji benzynowej, czy w kiosku jako dodatek do gazety? Wykwintne potrawy zamawiasz w przydworcowej budzie z kebabem? Do tego określenie fanboj. Wygrywasz w cuglach ten konkurs. Nie znam większego fanboja. Przy okazji. Wiesz, że dowodem zakupu jest paragon lub faktura? Nie próbuj chwalić się zdjęciami płyt pożyczonych od bardziej rozwiniętych muzycznie kolegów. Chociaż muzykę traktujmy poważnie.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

28-03-2015, 22:16

a ten kanał znajo? od piwnic z Rudym i Burtonem po dzień dzisiejszy, dużo bootlegów VHS

https://www.youtube.com/user/FullConcerts100/videos" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

29-03-2015, 11:46

Riven pisze:e tam jedyny, jest tam pare innych fajnych kawalkow :) np. where the wild things are jest klawy
Do powyższych dorzucam Carpe Diem Baby, za ultramegazajebiste wokalne.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

29-03-2015, 12:54

Fuel tez jest zajebisty. W tym utworze jest wszystko co najlepsze w rockowej mecie - dobry wokal, zajebiste riffy, chwytliwe refreny . No i fantastyczna solówka - prosta pentatonika ale z sercem i pomysłem, nie to co te mizerne wyprawki z obsługi waha na death magnetic. W ogóle przyznam że po latach reload zaczyna do mnie przemawiac coraz bardziej, mimo, że load jest obiektywnie lepsza płyta.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re:

29-03-2015, 12:57

Skaut pisze:
booshee pisze: na Reload rozjebali system Fixxxerem ( zresztą Dżems powinien już dawno ewkauować odbyt i grać hardrocka na własną rękę bo ma dobrą rękę do riffów granych na dźwiękach gdzieś tak na środku gryfu;)
tak jest, to jest kurwa jeden z najlepszych numerów Jamesa w ogóle. Bardzo emocjonalny, autobiograficzny, jedyny słuchalny z Reload i aż żal dupę ściska, że nie upchnęli tego na LOAD.
E tam, jedyny. Tam są prawie wszystkie sympatyczne / dobre / bardzo dobre. Taki trochę słabszy "Load", ale należy podkreślić, w aucie ta płyta znacznie zyskuje.
Riven pisze:Fuel tez jest zajebisty. W tym utworze jest wszystko co najlepsze w rockowej mecie - dobry wokal, zajebiste riffy, chwytliwe refreny . No i fantastyczna solówka - prosta pentatonika ale z sercem i pomysłem, nie to co te mizerne wyprawki z obsługi waha na death magnetic. W ogóle przyznam że po latach reload zaczyna do mnie przemawiac coraz bardziej, mimo, że load jest obiektywnie lepsza płyta.
+ pińćset :)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hcpig

29-03-2015, 14:04

Fuel, Memory Remains (minus ten idiotyczny udział M. Faithfull), Devil's Dance, Slither, Carpe Diem Baby, Where The Wild Things Are, Low Man's Lyric, Fixxxer są zajebiste czyli w zasadzie co drugi kawałek, reszta bdb z wyłączeniem tego nieszczęsnego Unforgivena.
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ