DODHEIMSGARD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DODHEIMSGARD
Ja zupełnie na poważnie. Znam kolejne mcd i album, ale jak dla mnie mogliby już nie istnieć.
'Come the Blessed Madness'
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Wiadomix, że jedynka najlepsza i zaraz po niej dwójka dalej to już chu... jak kto lubi ;)
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
- zaczyna szaleć
Dla mnie po n-tym przesłuchaniu ta płyta wskoczyła na drugie miejsce na podium. Pierwsze bezsprzecznie zajmuje Satanic art. I wydaje mi się, że pierwsze 2 płyty to był Dodeimsegard a dalej już nagrywał nowy zespół DHG i nie ma sensu ich porównywać,. Z Manes podobna sytuacja.
Nurtuje mnie, czy w inspiracjach przewija się nazwa Fields Of The Nephilim, poza tym zasadne wydaje się być pytanie, czy i kiedy wykopany zostanie z grobu twór o nazwie Ved Buens Ende?[V] pisze:pytania do wywiadziku mam prawie gotowe ale może ktoś chciałby dodać coś od siebie,kogoś nurtuje jakaś kwestia?
Zupełnie z innej beczki. Jak tam plany wakacyjne? Promy zarezerwowane? Może jakieś ognisko w Jontunheimen na początku lipca? Moglibyśmy wykonać zaległe browary...
-
- rozkręca się
Zapytaj też, w szczególności wokalistę, czy znają i inspirowali się w jakimś stopniu Devil Doll.
-
- zahartowany metalizator
Od początku do końca niereformowalny kloc. I na odwrót: od końca do początku też. Tylko diabeł mówi od końca. Tu diabełu nie ma.
- Drone
Tak mnie naszło, że tytuł płyty jest napisany z błędem. Powinno być chyba "An Umbra Omega". Umbra wymawia się jako ambra, podobnie jak umbrella, więc an jest właściwe. Czy ktoś kompetentny mógłby to potwierdzić?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Moim zdaniem jest poprawnie, bo tytuł jest po łacinie.
all the monsters will break your heart
- Drone
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
cd
http://allegro.pl/dodheimsgard-a-umbra- ... 15087.html" onclick="window.open(this.href);return false;
winyl
http://allegro.pl/dodheimsgard-a-umbra- ... 70378.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/dodheimsgard-a-umbra- ... 15087.html" onclick="window.open(this.href);return false;
winyl
http://allegro.pl/dodheimsgard-a-umbra- ... 70378.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zaczyna szaleć
Rambo8wTelewizji pisze:Zapytaj też, w szczególności wokalistę, czy znają i inspirowali się w jakimś stopniu Devil Doll.

-
- rozkręca się
Jestę wizjonerę :D
Nie no, słychać w wielu partiach wokalnych czy choćby w budowaniu struktur utworów na albumie Mr. Doctora i nawet jeśli nie jest to z jakimś zamysłem wplatane, to jednak pewne osłuchanie u muzyków robi swoje. Ciekawie przeczytać takie potwierdzenie u źródła.
Nie no, słychać w wielu partiach wokalnych czy choćby w budowaniu struktur utworów na albumie Mr. Doctora i nawet jeśli nie jest to z jakimś zamysłem wplatane, to jednak pewne osłuchanie u muzyków robi swoje. Ciekawie przeczytać takie potwierdzenie u źródła.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
troche denerwuje mnie klejenie patentow w ramach poszczegolnych utworow zamiast ich komponowania.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Dzięki temu ponad godzinę muzyki odbiera się w całości, a nie w postaci dwóch ciekawych fragmentów i reszty. Nawet jeżeli gdzieś pomęczą bułę, to zaraz z tego zgrabnie wychodzą i jest bardzo dobrze, ani raz nie pomyślałem, żeby ten album wyłączyć, a kilka dni już przy nim spędziłem.black_lava pisze:troche denerwuje mnie klejenie patentow w ramach poszczegolnych utworow zamiast ich komponowania.
Dlaczego nikt tutaj nie napisał, że na winylu jest inne intro, niż na cd?
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Bo tego winyla jeszcze pewnie nikt, albo prawie nikt nie ma. ;-)
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Napisałem - "prawie". ;-)
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Podoba Ci się ten ostatni DODHEIMSGARD?Hellpiss pisze:Napisałem - "prawie". ;-)
- maciek z klanu
dzisiaj kupilem posluchalem troche i podoba mi sie to dhg !! ciesze sie ze nie zamowilem winyla bo brzmienie jest totalnie cyfrowe. mozna powiedziec ze minus tej plyty to brzmienie.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo