ARCTURUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ARCTURUS
ze niby jo jest ten kuc ?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- hcpig
I w 'Painting My Horror'!nicram pisze:
Zaśpiewał The Chaos Path jako główny wokalista i robił chórki w Master of Disguise.
Yare Yare Daze
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
heh
Niewyrobionemu słuchaczowi wystarczyłoby, że śpiewa koleś z Ulver i automatycznie płyta stałaby sie kamieniem milowym metalowej awangardy. Plus przybyłoby Arcturusowi troche fanów np Dairy Of Dreams czy innego Bolkowa.
Niewyrobionemu słuchaczowi wystarczyłoby, że śpiewa koleś z Ulver i automatycznie płyta stałaby sie kamieniem milowym metalowej awangardy. Plus przybyłoby Arcturusowi troche fanów np Dairy Of Dreams czy innego Bolkowa.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Faktycznie. Choć na szczęście i w Master of Disguise i Painting My Horror to tylko chórki. :-)hcpig pisze:I w 'Painting My Horror'!nicram pisze:
Zaśpiewał The Chaos Path jako główny wokalista i robił chórki w Master of Disguise.
all the monsters will break your heart
- hcpig
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie chce mi się wypisywać dokładnych czasów gdzie słychać Vortexa w tych dwóch piosenkach. Są to chórki, (w których pod wokal prowadzący podpięty jest w tle drugi wokal i to tylko miejscami) a nie żadne duele, na tej samej zasadzie w jakiej Garm robił chórki w The Chaos Path gdzie głównym wokalistą jest Vortex.
all the monsters will break your heart
-
- zaczyna szaleć
Już widzę te zadowolone miny na zdjęciach promocyjnych, szczególnie Srala, zmuszonego do pozowania z doklejonymi welurowymi czy tam styropianowymi rogami i może jeszcze z teleskopem w doopie.Raagoon pisze:Na pejsie twierdzisz, że[V] pisze:Ten zespół potrzebuje kogoś kto by stał nad nimi z batem i za każde pedalskie plumkanie walił gdzie popadnie.Kogoś takiego jak Garm, albo Czral.
Ten zespół, podobnie jak Ulver za ich ostatnie autorskie wypusty, dopadła forumowa kampania nienawiści, podczas gdy Satyrikonia stawia się na ołtarzu. Niezbadane są pokrętne ścieżki masterfulowej logiki.
'Arcturiana' przesłuchałem kilkakrotnie i żadnej padaki nie stwierdziłem. Jest co najmniej dobrze, choć na wiele nie liczyłem. No może po cichu na gościnny udział Grama. Jednak na nowym Borknagar podobno dadzą mu nieco pośpiewać, a ponoć dojebał takie wokale, że Brun sapie, isz nie może spać po nocach tylko słucha tego w kółko. No ale kto by tam wierzył temu łysolowi. Pożyjemy, usłyszymy.
I zaorzemy jakby co. A jakże.
- hcpig
Akurat Ulver zbiera baty w pełni zasłużenie bo to upadek z wyżyn praktycznie na dno. O i ten nowy Arcturus jest lepszy niż wszystkie Ulvery od SOTS (no może poza coverami) .blindfold pisze:podobnie jak Ulver
Yare Yare Daze
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Jednak mam wrażenie, że płyta sporo by zyskała, gdyby nieszczęsny Vortex poprzestał na tego rodzaju rejestrach:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- TORTURER
- w mackach Zła
Wokale na tej płycie to koszmar.Można lubic lub nie styl i barwe Vortexa,ale to są najgorsze wokale jakie kiedykolwiek nagrał.Parodia normalnie tak są chujowe.
Death Dwells in Love
-
TORTURER pisze:Wokale na tej płycie to koszmar.Można lubic lub nie styl i barwe Vortexa,ale to są najgorsze wokale jakie kiedykolwiek nagrał.Parodia normalnie tak są chujowe.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- zahartowany metalizator
Wyjąwszy SOTS.hcpig pisze:Akurat Ulver zbiera baty w pełni zasłużenie bo to upadek z wyżyn praktycznie na dno. O i ten nowy Arcturus jest lepszy niż wszystkie Ulvery od SOTS (no może poza coverami) .blindfold pisze:podobnie jak Ulver
- Drone
Nie jest. Jest 10 razy gorszy od najgorszego, płaczliwego ULVER.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- zahartowany metalizator
Mam nadzieję, że nie pijesz do bardzo dobrego klimatycznego SOTS ;)
-
20 razy.Drone pisze:Nie jest. Jest 10 razy gorszy od najgorszego, płaczliwego ULVER.
- Drone
SOTS jest świetną płytą. Piłem do "Wars Of The Roses", które przy nowym ARCTURUS jest autentycznym arcydziełem.
-
Wars jednak zyskała po latach, dziś widze tam więcej dobrej muzyki niż kiedyś.
- Drone
To prawda :) Fakt, że jest za dużo swetra i płaczu, ale jednak broni się. Zresztą mam czyste sumienie, nie nazwałem tego nigdy gównem, drażniła mnie tylko ta płaczliwa maniera, która tak naprawdę zakiełkowała na "Blood Inside".
- uglak
broniacych ostatniego satyriconu tez nie ma tutaj wielu. osobiscie uwazam, z ostatni satyricon > ostatni arcturus, ale obydwa to kupy, ktore nie przystoja tak dobrym muzykomblindfold pisze:podczas gdy Satyrikonia stawia się na ołtarzu.
Guilty of being right
- Drone
Ale o co chodzi z ostatnim SATYRICON? Poza przebojowym "Phoenix" i ooa-hoa-ooa, które stało się główną osią krytyki uprawianej przez kolegę Cyferkę, ta płyta nie ma w sobie żadnych kontrowersyjnych elementów. Nie ma na niej jarmarku, kobiety z brodą, żabotów, skoków przez płonącą obręcz w asyście klawiszowej nawałnicy.
Zaraz zresztą zabieram się za SATYRICON z chórem i - uprzedzam - nie będzie taryfy ulgowej. Jak nagrali pretensjonalne gówno, pierwszy rzucę nawet nie kamieniem, a od razu głazem narzutowym.
Zaraz zresztą zabieram się za SATYRICON z chórem i - uprzedzam - nie będzie taryfy ulgowej. Jak nagrali pretensjonalne gówno, pierwszy rzucę nawet nie kamieniem, a od razu głazem narzutowym.