Dokładnie.Analripper pisze:nie nie nie
The Somberlain >>> Storm Of The Light's Bane >>> Reinkaos
TRIBULATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: TRIBULATION
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Ja to widzę raczej tak:
"Storm of the Light's Bane">>>"The Somberlain">>>"Reinkaos"
Żeby nie było - bardzo lubię ostatni album Dissection, ale rzeczonego kosmosu tam raczej nie uświadczam, za to typowy szwedzki melodeath jak najbardziej, a na ten mam po prostu uczulenie i unikam jak ognia. Ten wyjazd z "Reinkaos" jako płytą absolutną trochę mnie zdruzgotał, ale może żartu po prostu nie załapałem. ;)
Żeby nie było - bardzo lubię ostatni album Dissection, ale rzeczonego kosmosu tam raczej nie uświadczam, za to typowy szwedzki melodeath jak najbardziej, a na ten mam po prostu uczulenie i unikam jak ognia. Ten wyjazd z "Reinkaos" jako płytą absolutną trochę mnie zdruzgotał, ale może żartu po prostu nie załapałem. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Drone
He he, wszyscy się mylicie. Sprawa przedstawia się następująco:
Reinkaos > The Somberlain => Storm of the Light's Bane
Reinkaos > The Somberlain => Storm of the Light's Bane
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dywagacje typu co jest slodsze: cukier, apartam czy nutrasweet. Tylko co to ma wspolnego z Tribulation?
woodpecker from space
- Drone
Tyle, że rżną na żywca z DISSECTION, do czego zresztą otwarcie się przyznają. A poza tym wystarczy włączyć dowolny album DISSECTION, a po nim od razu TRIBULATION, żeby poczuć ogromną różnicę.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
Oczywiscie mozna poczuc roznice, bo Tribulation nie jest nawet w cwierci tak slodkie i przyprawiajace o prochnice dziasel jak Dissection, zreszta wczoraj i dzisiaj zmusilem sie do ponownego przesluchania Dissection (oczywiscie pod reka mialem 3 opakowania Insulanu jakby mnie zemdlilo od nadmiaru cukru), Podobienstwa moze i sa na zasadzie pies jest podobny do krowy, bo tez ma 4 nogi, ogon i leb. Ale za to w koncu skojarzylem z czym mi sie kojarzyl kapitalny riff w kawalku "Melancholia" z ostatniego Tribulation i w koncu zaskoczylem, ze przeciez to co oni robia to jest rozwiniecie koncepcji bardzo w klimacie Hollenthon, zwlaszcza drugiej plyty. Mozna smialo powiedziec, ze to te same rejony, tylko ze Tribulation po prostu ciagnie mocno w strone occult rocka a nie taniej cepeliady.
woodpecker from space
- nicram
Jest w tym nawet ziarno prawdy. Ale czy ma to jednak jakieś znaczenie w ogólnym rozrachunku jeżeli ktoś nowe Tribulation uważa za nudną srakę? :-)Triceratops pisze:Oczywiscie mozna poczuc roznice, bo Tribulation nie jest nawet w cwierci tak slodkie i przyprawiajace o prochnice dziasel jak Dissection,
all the monsters will break your heart
- Triceratops
Wtedy nie ma znaczenia czy jest to rzadka sraka czy twardy kloc, bo gowno to gowno niezaleznie od postaci.
woodpecker from space
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Triceratops pisze:Podobienstwa moze i sa na zasadzie pies jest podobny do krowy, bo tez ma 4 nogi, ogon i leb.
+1
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
zdecydowanie. przy czym "reinkaos" to bezwzględnie bardzo dobra płytaPlagueis pisze:Ja to widzę raczej tak:
- Triceratops
Swietna plyta, slucham codziennie a kawalek Melancholia kilkanascie razy dziennie, kapitalne brzmienie
woodpecker from space
-
to jest mój HIT roku.Dzisiaj słuchałem do zarzygania.Triceratops pisze:kawalek Melancholia kilkanascie razy dziennie, kapitalne brzmienie
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Sybir
Reakcjoniści :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
wciąż nie mogę się przekonać do całej płyty ;(
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Sybir
Skladna samokrytyka w duchu oficjalnej i jedynej właściwej wykładni Masterfula :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Melancholia to zajebisty track.A reszta mnie mniej lub bardziej nudzi. I chyba to sie nie zmieni.
- Sybir
Osobiście, planuję trzeci odsłuch, drugi kontakt z tą płytą był lepszy, niż się spodziewałem - potem się zobaczy. Generalnie, ostatnie Morbus Chron bardziej mi się podobało. Na razie wstrzymam się z oceną nowego Chapel of Disease - na razie raz poleciało, ale czuję w tym materiale moc.
- Skaut
Całość później też wchodzi. Metalowcy marudza że niby melodie, że pop, że już death metalu zero, a powinni trochę szerzej otworzyć uszy. Mnie osobiście cieszy kierunek jaki obrali, mimo że teledysk chujowy.[V] pisze:to jest mój HIT roku.Dzisiaj słuchałem do zarzygania.Triceratops pisze:kawalek Melancholia kilkanascie razy dziennie, kapitalne brzmienie
Coś tam było! Człowiek!
-
Skaut pisze:Całość później też wchodzi. Metalowcy marudza że niby melodie, że pop, że już death metalu zero, a powinni trochę szerzej otworzyć uszy. Mnie osobiście cieszy kierunek jaki obrali, mimo że teledysk chujowy.[V] pisze:to jest mój HIT roku.Dzisiaj słuchałem do zarzygania.Triceratops pisze:kawalek Melancholia kilkanascie razy dziennie, kapitalne brzmienie
ja myślę,że na kolejnej będzie wysyp hitów jak grzybów po deszczu I wszyscy się obsrają.czekam.
- flow
- postuje jak opętany!
Sugeruję wizytę u laryngologa.[V] pisze:to jest mój HIT roku.Dzisiaj słuchałem do zarzygania.Triceratops pisze:kawalek Melancholia kilkanascie razy dziennie, kapitalne brzmienie
hihihihi