ARCTURUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ARCTURUS
Ostatni SATYRICON to jedna z ciekawszych płyt w ogóle jaka ukazała się na rynku w ostatnich latach.Prosta, surowa,wyzbyta kolorowych jarmarków i pretensjonalnych uśmieszków ,taka idealna zdrada metalu i zaprzedanie się rynkowi widziane oczyma marii konopnickiej;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
+ milionTORTURER pisze:Wokale na tej płycie to koszmar.Można lubic lub nie styl i barwe Vortexa,ale to są najgorsze wokale jakie kiedykolwiek nagrał.Parodia normalnie tak są chujowe.
x kolejne 20[V] pisze:20 razy.Drone pisze:Nie jest. Jest 10 razy gorszy od najgorszego, płaczliwego ULVER.
all the monsters will break your heart
- Drone
Zgadzam się całkowicie - będę pracował nad zmianą postawy Mariana w tym temacie. Mam nadzieję, że któregoś dnia dostrzeżesz te same zalety (surowość, prostota, asceza dźwiękowa) w materiale MARLIWO ;)[V] pisze:Ostatni SATYRICON to jedna z ciekawszych płyt w ogóle jaka ukazała się na rynku w ostatnich latach.Prosta, surowa,wyzbyta kolorowych jarmarków i pretensjonalnych uśmieszków ,taka idealna zdrada metalu i zaprzedanie się rynkowi widziane oczyma marii konopnickiej;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
pewnie nie dostrzegę,ale życzę Ci powodzenia, wiadomo,że czasem nastepuje tutaj istny atak wielkiego janusza cebulorza I prawdziwy shitstorm gdy taka kontrowersyjna persona jak Ty (nomen omen) pochwali się swoimi dokonaniami,sam rzucałem mięsem, ale może jeszcze zaskoczysz wszystkich. Wszystkim muzykom dobrze życzę.Nawet nowego Blaze of Perdition posłucham,o :)Drone pisze:Zgadzam się całkowicie - będę pracował nad zmianą postawy Mariana w tym temacie. Mam nadzieję, że któregoś dnia dostrzeżesz te same zalety (surowość, prostota, asceza dźwiękowa) w materiale MARLIWO ;)[V] pisze:Ostatni SATYRICON to jedna z ciekawszych płyt w ogóle jaka ukazała się na rynku w ostatnich latach.Prosta, surowa,wyzbyta kolorowych jarmarków i pretensjonalnych uśmieszków ,taka idealna zdrada metalu i zaprzedanie się rynkowi widziane oczyma marii konopnickiej;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
Szykuję teraz nowy materiał, który jest kompletnie inny pod praktycznie każdym względem, począwszy od aranżancji, a skończywszy na instrumentarium (będą m.in. partie improwizowane z instrumentami dętymi). Zajmie mi to trochę więcej czasu ze względu na to, że tym razem nie nagram sam wszystkiego. Z jednej strony spodziewam się zarzutów o przekombinowanie, ale z drugiej mam nadzieję, że pozwoli to spojrzeć niektórym na ten pierwszy materiał z innej perspektywy :)
I popracuj nad LULU ;)
I popracuj nad LULU ;)
- Skaut
Tak właśnie. Ty to Vulture jednak powinieneś pisać o muzyce, a nie na jakichś forach się udzielać:)[V] pisze:Ostatni SATYRICON to jedna z ciekawszych płyt w ogóle jaka ukazała się na rynku w ostatnich latach.Prosta, surowa,wyzbyta kolorowych jarmarków i pretensjonalnych uśmieszków ,taka idealna zdrada metalu i zaprzedanie się rynkowi widziane oczyma marii konopnickiej;)
Coś tam było! Człowiek!
-
przecież piszę.za darmo do papierzaka:)Skaut pisze:Tak właśnie. Ty to Vulture jednak powinieneś pisać o muzyce, a nie na jakichś forach się udzielać:)[V] pisze:Ostatni SATYRICON to jedna z ciekawszych płyt w ogóle jaka ukazała się na rynku w ostatnich latach.Prosta, surowa,wyzbyta kolorowych jarmarków i pretensjonalnych uśmieszków ,taka idealna zdrada metalu i zaprzedanie się rynkowi widziane oczyma marii konopnickiej;)
jade do Wro pod koniec maja,z Ihasanem mam wstępnie coś ugadane,wpadasz?
-
- zaczyna szaleć
Słucham kolejny raz i coraz bardziej podoba mi się 'Arcturian'. Doprawdy nie wiem o co tu większości z was chodzi z przyrównywaniem tej płyty z parującym balasem. Poza irytującymi klawiszkami, których faktycznie jest za dużo, wszystko pozostałe wydaje się być na swoim miejscu. Również wokal Hortexa nie odbiega znacząco od innych płyt z jego udziałem. O co więc kuhwa halo? To tylko kwestia gustu czy jednak operujemy w alternatywnych rzeczywistościach?
-
- postuje jak opętany!
Niestety nowy album mocno mnie rozczarował. Nie ma tego klimatu co na poprzednich płytach.
Wokale są fatalnie. To już nie jest artyzm, ale wokalne pedalstwo. Szkoda, że tak zacny zespół nagrał tak przeciętny album.
Wokale są fatalnie. To już nie jest artyzm, ale wokalne pedalstwo. Szkoda, że tak zacny zespół nagrał tak przeciętny album.
Bo tu nie chodzi o to, żeby słuchać. Tu chodzi o to żeby napierdalać. Na Arcturian jest tyle nawiązań do płyt poprzednich, że mam bardzo brzydkie podejrzenie, czytając niektóre komentarze. To że taki nicuś jest głuchy, wiem. Krótka obserwacja wystarczy, ale reszta? I to podobno znająca od lat twórczość Arcturus? Do tego ten przesadny zawód jak w wenezuelskiej telenoweli. Cyrk większy, niż na doskonałym Shipwrecked in Oslo...blindfold pisze:Słucham kolejny raz i coraz bardziej podoba mi się 'Arcturian'. Doprawdy nie wiem o co tu większości z was chodzi z przyrównywaniem tej płyty z parującym balasem. Poza irytującymi klawiszkami, których faktycznie jest za dużo, wszystko pozostałe wydaje się być na swoim miejscu. Również wokal Hortexa nie odbiega znacząco od innych płyt z jego udziałem. O co więc kuhwa halo? To tylko kwestia gustu czy jednak operujemy w alternatywnych rzeczywistościach?
- Drone
Tu nie chodzi o nawiązania czy podobieństwa do starszych albumów, tylko o tony kiczu, które tu się pojawiają, a których nie było wcześniej. Tylko tyle.
Tak. Nie było... Nieważne. Mi się bardzo podoba. Dostałem mniej więcej to co chciałem. Dla mnie to ewidentna kontynuacja. Arcturus wzorem kiczu był od zawsze, taki cios dla powagi "gatunku" i za to między innymi ich lubię.
-
- zaczyna szaleć
Nie ma co przekonywać zatwardzeniowców i tych co sugerują się ich opiniami. Jak już emocje opadną, to syfo- i gówno-mioty będą się jeszcze przepraszać z Wórtexem i całą resztą. Chwilę to może potrwać (patrz 'ŁotR' Ulvera), ale taka tu panuje kolej rzeczy.
- Triceratops
Straszna pedaliada, szczerze mowiac to chodzenie w rajstopach i golenie odbytu to meskie zajecia w porownaniu ze sluchaniem tego. Uszy bola i dupa.
woodpecker from space
-
- zaczyna szaleć
Ja nic nie czuje. Ale może to przez tramale, które łykam jak cukierki.
I to wszystko pisze miłośnik form artystycznego wyrazu, zaklętych w nazwach: Culture Club, Bronski Beat, Wham, czy Erasure...Triceratops pisze:Straszna pedaliada, szczerze mowiac to chodzenie w rajstopach i golenie odbytu to meskie zajecia w porownaniu ze sluchaniem tego. Uszy bola i dupa.
- Triceratops
I tak to lepsze po stokroc niz hujowa Bielizna ;)
Ale generalnie huja wiesz, wlasnie ze wzgledu na forme potrafie odroznic pop nie udajacy niczego innego od popu udajacego metal. Lepszy pedal przyznajacy sie, ze jest pedalem, niz pedal udajacy hetero-macho
Ale generalnie huja wiesz, wlasnie ze wzgledu na forme potrafie odroznic pop nie udajacy niczego innego od popu udajacego metal. Lepszy pedal przyznajacy sie, ze jest pedalem, niz pedal udajacy hetero-macho
woodpecker from space
Jakie wyznania tu padająTriceratops pisze:I tak to lepsze po stokroc niz hujowa Bielizna ;)
-
- zahartowany metalizator
Triceratops snuje filozofie Miłości Romantycznej
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
ma pan racje panie kochany.blindfold pisze:Nie ma co przekonywać zatwardzeniowców i tych co sugerują się ich opiniami. Jak już emocje opadną, to syfo- i gówno-mioty będą się jeszcze przepraszać z Wórtexem i całą resztą. Chwilę to może potrwać (patrz 'ŁotR' Ulvera), ale taka tu panuje kolej rzeczy.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "