BRUJERIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Einherjer
zaczyna szaleć

BRUJERIA

11-04-2006, 20:02

Brujeria! Jak dla mnie jeden z brutalniejszych zespolow metalowych w ogole. Plyty Brujerizmo i Raza Odiada niszcza kompletnie w ognistym meksykanskim stylu. Momentami mozna im zarzucic elementy hardrocku czy jak to sie zwie, co Frontside gra, ale IMO one idealnie pasuja do tej rzezni. W niemalze kazdy utwor sa idealnie wpasowane wstawki typu odglosy duszenia, pily lancuchowej czy tym podobne.

Do tego projekt Asesino i jego plyta "Corridos de Muerte", ktora od pierwszych sekund sieje olbrzymie spustoszenie! (BTW, podobno Asesino nazywa swoj zespol [i]nowa Brujeria[/i] - mam nadzieje, ze nie dlugo wyjdzie cos nowego pod jego szyldem).

Co wy sadzicie o tej kapeli i ich plytach?

Swoja droga, okladki tez maja zajebiste hehe... :D
Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat, przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł ! La, la, la, laaa, la, la, la...
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

11-04-2006, 20:15

ha!ich pierwsza plyta byla zajebista hehehe...po raz pierwszy wtedy uslyszalem chyba hiszpanskie teksty w polaczeniu z ekstremalna muzą.efekt jak na tamte czasy byl piorunujacy kurwa...kristo de la roka wendieto pura koka....potem jeszcze slyszalem pare razy "raza odiada"ale dla mnie to juz nie bylo to.po tej plycie w ogole nie wiem co sie z nimi dzieje.tak czy inaczej "matando gueros "rules!!!
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

11-04-2006, 20:19

Swojego czasu kumpel chciał nimi zarazić wszystkich w pobliżu 666 km. Pożyczyłem od niego "Raza Odada" (mogłem się dziabnąć w tytule) i jakoś mnie nie zachwyciło. Chociaż słychać było, że chłopaki mają nieszablonowe podejście i spore poczucie humoru.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
kosteq
zaczyna szaleć

11-04-2006, 21:17

swego czasu mocno się nimi jarałem... mam Brujerizmo, które w zestawieniu z takim Matando Gueros wypada blado... ale i tak czasem sobie posłucham (chociarz ostatni raz słuchałem ich baaaardzo dawno)
Without the risk, there's no reward
We must experiment on our wards
To elevate our science
We will operate in defiance
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

11-04-2006, 22:21

Matando jest kurwa zajebiste - ten gadany intros mnie rozkurwiac! a potem masakra, masakra i jeszcze raz masakra!
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Einherjer
zaczyna szaleć

11-04-2006, 22:23

[quote][i]Wysłane przez Bart[/i]
A podobno w Asesino gra teraz Andreas Kisser. [/quote]

Tez kiedys o tym slyszalem. W ogole sklad Brujerii/Asesino to jest niezly miks osobowosci z roznych znanych zespolow ;)
Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat, przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł ! La, la, la, laaa, la, la, la...
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

11-04-2006, 23:41

Chłopaki dają rade, lubie ich wszystkie longi. Fajnie było by zobaczyć Brujerie na żywca.
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Einherjer
zaczyna szaleć

11-04-2006, 23:46

[quote][i]Wysłane przez lordfekal[/i]
Fajnie było by zobaczyć Brujerie na żywca. [/quote]

Noo... szkoda tylko, ze Brujeria sie juz dawno rozpadla.
Mort
rasowy masterfulowicz

11-03-2007, 22:03

bardzo lubie ten zespol, przede wszytkim za Matando Gueros( wlasnie tego slucham ), cholernie chwytliwy a przy tym szybki i brutalny death/grind, wlasnie takie granie uwielbiam, dla mnie to jeden z najlepszych death/grindowych albumow. Raza Odiada nie znam, jeszcze przyjdzie jej pora. Brujerizmo to tez niezle granie, bardziej death metalowe niz na debiucie, ale mozna pomachac bania.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

11-03-2007, 23:11

[quote][i]Wysłane przez Einherjer[/i]

Noo... szkoda tylko, ze Brujeria sie juz dawno rozpadla. [/quote]

Rozpadli się ? Kumpel który siedzi w Anglii był ok miesiąc temu na ich koncercie, nawet video mi pokazywał. Wpadli na scene w kominiarach i z maczetami, niezły rozpierdol tam był ;)
PENIS METAL
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

13-03-2007, 15:46

Brujeria świetna kapela słyszałem "Raza Odiada" i "Brujerizmo" nie miałem jeszcze przyjemności obcować z "Matando Gueros" ale będę musiał to w najbliższym czasie zmienić bo to mały nietakt.Aha kapela istnieje bo gra normalnie koncerty.Asesino też daje rade "Corridos de Muerte" to mocna płytka podobno wyszła już dwójka "Cristo...".Obecnie w Asesino gra Dino Cazares,Tony Campos(Static X) i Emilio Marquez(m.in.Sadistic Intent,Possessed,ex-Brujeria).Na początku skład oprócz Dina wyglądał tak :Andreas Kisser,Jamey Jasta(Hatebreed) i Raymond Herrera(fera Factory).
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Einherjer
zaczyna szaleć

17-03-2007, 18:50

[quote][i]Wysłane przez Block69[/i]
[quote][i]Wysłane przez Einherjer[/i]

Noo... szkoda tylko, ze Brujeria sie juz dawno rozpadla. [/quote]

Rozpadli się ? Kumpel który siedzi w Anglii był ok miesiąc temu na ich koncercie, nawet video mi pokazywał. Wpadli na scene w kominiarach i z maczetami, niezły rozpierdol tam był ;) [/quote]

Fok. Teraz to zglupialem. M-A mowi, ze sa "active", ale jestem gotow przysiac, ze w setkach miejsc czytalem, ze sie rozpadli. Inna sprawa, ze ostatni raz cos nowego wydali 7 lat temu. Chuj ich wie.
kenediusze
weteran forumowych bitew

Re: BRUJERIA

02-05-2015, 11:14

Podbijam, bo to wstyd, żeby temat o tak zajebistej kapeli kisił się gdzieś na samym końcu koziej dupy. A jak być może wiadomo, po 15 latach przerwy szykuje się wreszcie nowa BRUJERIA i nie ukrywam, że mam w związku z tym mokro.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

02-05-2015, 23:23

kenediusze pisze:Podbijam, bo to wstyd, żeby temat o tak zajebistej kapeli kisił się gdzieś na samym końcu koziej dupy.
Dokładnie tak paniczu! Słuszna inicjatywa. Wszystkie 3 albumy mam od lat na półce + 7'' EP ¡Machetazos! i zajebisty debiut Asesino na CD. Wszystko uwielbiam w chuj, absolutna klasa. Co do powrotu to fakt nagrania przez nich na przestrzeni ostatnich 15-stu lat zaledwie 3 (trzech!) utworów (w dodatku nie oszukujmy się - najsłabszych jakie kiedykolwiek nagrali) nie rokuje zbyt dobrze. :/ Miejmy jednak nadzieję, że się mylę i wariaty przypierdolą takim materiałem, że nam maczety z rąk powypadają i będzie to stuff godny poprzednich LP's, tej kultowej bez wątpienia nazwy jak i pamięci senior Pablo Escobar'a! o/
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

03-05-2015, 00:43

Tylko "Matando Gueros".
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

03-05-2015, 01:28

Yo pendejo! W żadnym wypadku 'tylko'! Absolutnie wszystko miażdży do 'Brujerizmo' włącznie!
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

03-05-2015, 02:03

wszystkie trzy dobre
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

03-05-2015, 02:34

Si Sinior. Ja bym sobie w ogóle dał obie ręce uciąć, że temat o Brujeria na MM ma co najmniej 3 strony i już parę lat temu coś w nim pisałem a tu taki szok. Nie sądze żeby Analny czy Olo tyle treści z tematu usunęli w ramach porządków, coś mi się musiało pojebać ;)

Meanwhile somewhere in Mexico City:

Obrazek

[El Brujo:] Cunto quiere ese coyote?
[Mexicano:] Diez mil pesos.
[El Brujo:] Pa todos?
[Mexicano:] No, Jefe, Pa cada uno.
[El Brujo:] Pinch coyote ladron, hay que joder al guey!!!

:D
- Piotr Rybak
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-05-2015, 09:50

Zawsze rozpierdalał mnie ten teledysk, jest w nim coś niezaprzeczalnie brutalnego - i nie chodzi tu o moment rozjechania meksykańca samochodem. Granica Meksyku i USA to jedna z najbrutalniejszych granic - wiadomo, przemyt narkotyków, ludzi, z jednej strony bieda i brak perspektyw, z drugiej szansa na lepsze, spokojniejsze życie - i ten srogi klimat pogranicza został tutaj uchwycony.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

03-05-2015, 09:59

Brujeria to zajebista rzecz, mają bardzo luźne podejście ale i potrafią tworzyć dobrą muzykę. To samo Asesino, wczoraj pierwszy raz przesłuchałem debiut to uwierzcie mi, że ostatnio tak łeb mi się machał chyba tylko na Morbid Angel w listopadzie.
ODPOWIEDZ