CAPTAIN CLEANOFF

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

CAPTAIN CLEANOFF

27-04-2015, 17:35

Temat o sztandarowym zespole wiodącej sceny grindcore'owej musi być, zwłaszcza że australijski CAPTAIN CLEANOFF właśnie wypuścił drugi album "Rising Terror", który urywa jaja i niszczy wątrobę. Jeszcze tlą się zgliszcza po debiutanckim "Symphonies of Slackness":
Obrazek
" onclick="window.open(this.href);return false;

jeszcze nie odnaleziono wszystkich świadków europejskiej trasy z 2013 r.:

a tu taki cios:
Obrazek

wydany przez Blastasfuk, więc zapewne będzie do zdobycia na naszej ziemi.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: CAPTAIN CLEANOFF

27-04-2015, 18:45

Grind core jakoś nie cieszy się na tym forum szczególna estymą, dlatego też kilka słów trzeba dorzucić, bo cios jaki serwuje kapitan na nowym albumie jest ....kapitalny;-) Właśnie jestem w trakcie pierwszego odsłuchu i jak na razie wszystko jest na swoim miejscu - świetne brzmienie gitar, wrzaskliwe wokale, no i pomysły, przez co słuchacz nie dostaje tylko skondensowanej sieczki po której straci orientację a album z ulgą wyłączy. Warto posłuchać, nawet jeśli ktoś nie słucha takiego wygaru na co dzień. Postaram się napisać coś więcej jak tylko osłucham się z płytą. A co do kupna w Polsce, trzeba będzie obserwować SMG, tam pewnie prędzej czy później się pojawi.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

27-04-2015, 19:53

I ja sie podepne pod temat. Debiut w moim odczuciu to jedna z najbardziej wyrazistych i chyba najlepszych płyt w tym gatunku w ostatnich latach. Nowa przeleciała raz, ale prawdę mówiąc dość mimochodem jej słuchałem, bo szybko się skonczyła. niemniej jutro będzie wałkowana!
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

27-04-2015, 21:10

Jutro kontrolnie przesłucham i czekam aż pojawi się u Karola.
Necropunk
w mackach Zła

31-05-2015, 18:05

Jimmy Boyle pisze:Jutro kontrolnie przesłucham i czekam aż pojawi się u Karola.
szybciej będzie z everydayhate, u Karola póki co jedynie kompilacja nagrań z pierwszych 4 lat działalności. CAPTAIN CLEANOFF to jedna z tych kapel, których płyty kupuje się w ciemno z pewnością, że o zawodzie nie ma mowy. polecam też nie tak dawno wydany split z THE KILL - 9 minut intensywnej, staroszkolnej sieki dla melomanów, którzy z mlekiem matki wyssali miłość do NAPALM DEATH :)
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

31-05-2015, 20:00

Nie znam debiutu (tzn. jakby kiedyś słuchałem, ale nic nie pamiętam) ale ostatnią katowałem jak głupi. Niesamowity impet i chwytliwość.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Necropunk
w mackach Zła

31-05-2015, 20:11

debiut wydaje się być ciut bardziej pokomplikowany i ma też ciut bardziej przygładzone brzmienie, ale i tak śmiało można powiedzieć, że już na samym początku poprzeczka została zawieszona bardzo wysoko i na żadnym splicie poniżej wyznaczonego poziomu nie zeszli. australia ostatnimi czasy nadrabia zaległości - najpierw AGENTS OF ABHORRENCE i "RELIEF", teraz atak CC z partyzanta... ten rok dla grajndkora wydaje się być tak obfity jak ejakulacje Rocco za czasów świetności :-)
ODPOWIEDZ