Vexatus - Tortura
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: Vexatus - Tortura
No dobra, Panicze. Premiera reedki 26 czerwca via Arachnophobia, zresztą może Krzysztof też coś napisze tu i ówdzie.
Numer promujący proszę:
[youtube][/youtube]
Numer promujący proszę:
[youtube][/youtube]
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Masz szczęście smyku, czekałem aż wrzucisz info. Więc taki skromny jednak nie jesteś :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- moonfire
Czasem mam problemy ze skromnością, ale od czego są złe recenzje? :)
-
- weteran forumowych bitew
ale angielszczyznę i artykulację to ty poćwicz :v miks też cienki
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- moonfire
No dobra, zawstydziłem się. :)Vitriol pisze:ale angielszczyznę i artykulację to ty poćwicz :v miks też cienki
- manieczki
Z ciekawości - ile Redrum wytłoczył Atomowych Pompeii i ile ostatecznie+/- kopii zeszło. Co się stało z pozostałymi?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- moonfire
Miało być kilkaset. Zeszło - na moje przeczucie - kilkadziesiąt sztuk, głównie do recenzji na portale. Reszta pewnie została w Redrumie. Trochę jest u nas, ale od momentu, gdy Krzysztof obiecał reedycję, stanowią jedynie pamiątkę z przeszłości, nie do rozpowszechniania z wiadomych racji.manieczki pisze:Z ciekawości - ile Redrum wytłoczył Atomowych Pompeii i ile ostatecznie+/- kopii zeszło. Co się stało z pozostałymi?
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Ha, mam wersję Redrum :)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ja też. Debiutu. :) A to w okolicach premiery dwójki Vexatus Redrum umarł? Bo jeszcze z 3 lata temu robiłem z gościem handel i już wtedy nie do końca ogarniał chyba, bo prawie miesiąc na wysyłkę czekałem.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
moonfire, czy ta reedka ma coś robione z brzmieniem? Wydaje mi się, że gitary są o wiele ciszej, a wokal jakoś strasznie głośno.
- moonfire
Jakieś drobne zmiany były.
- manieczki
A to Ci psikus ! Atom Pompeii do kupienia w wydaniu REDRUM:
http://rockmetalshop.pl/product-pol-148 ... MPEII.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rockmetalshop.pl/product-pol-148 ... MPEII.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram
Numer zajebisty. Zapętlił mi się. Wokale bdb, ale fakt, w tej mówionej partii pod koniec słychać silny, wschodnioeuropejski akcent. :-)moonfire pisze:No dobra, Panicze. Premiera reedki 26 czerwca via Arachnophobia, zresztą może Krzysztof też coś napisze tu i ówdzie.
Numer promujący proszę:
[youtube][/youtube]
all the monsters will break your heart
- moonfire
No cóż, jestem ze Wschodu, przepraszam. :)
- nicram
To tak jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić. Zresztą ma to swój urok, wszak niektórzy możni norweskiej sceny także nie grzeszyli wymową w swoich mrocznych początkach. :-) Płyta zamówiona, bo obczaiłem jeszcze jeden numer (Tenebrae), który gniecie mosznę równie mocno. Sądzę zatem, że całość zmieli mnie na wiórki kokosowe. Mam rację? :-)))
-
akcent słychać niestety wszędzie. sama barwa ok
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- moonfire
Taką mam nadzieję, choć nie mnie to oceniać. :)nicram pisze:To tak jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić. Zresztą ma to swój urok, wszak niektórzy możni norweskiej sceny także nie grzeszyli wymową w swoich mrocznych początkach. :-) Płyta zamówiona, bo obczaiłem jeszcze jeden numer (Tenebrae), który gniecie mosznę równie mocno. Sądzę zatem, że całość zmieli mnie na wiórki kokosowe. Mam rację? :-)))
Mnie u innych wokalistów niespecjalnie drażni zły akcent: najlepszym przykładem jest Attila. U niego to wręcz pożądana rzecz.
A nawiasem mówiąc, ujawniam rąbek tajemnicy, że trzeci album Kalot Enbolot jest w całości po polsku. Właśnie się kończy smażyć w studiu.
-
O, to fajnie. Posłucham z ciekawością bo ta zajawka Vexatus nie leży mi ani trochę.moonfire pisze:
A nawiasem mówiąc, ujawniam rąbek tajemnicy, że trzeci album Kalot Enbolot jest w całości po polsku. Właśnie się kończy smażyć w studiu.
Grrrówno!
- nicram
Akurat polskie teksty nigdy nie były dla mnie atutem jeżeli chodzi o death metal.moonfire pisze: A nawiasem mówiąc, ujawniam rąbek tajemnicy, że trzeci album Kalot Enbolot jest w całości po polsku. Właśnie się kończy smażyć w studiu.
- nicram
Mam. Doszła. Jest zajebisty Dismember worship, chyba nawet bardziej niż na ostatniej płycie Szwedów. Atom Pompei żeni szwedzki death metal z polską nostalgią, którą słychać tu i ówdzie w tych bardziej melodyjnych fragmentach. Wokale kojarzą mi się z tym co Sanrabb nagrał na Murder. BDB rzecz. Co ciekawe płyta brzmi potężnie, głośno i słychać każdy instrument. Zupełnie inaczej niż w udostępnionym kawałku, gdzie gitary są bardzo schowane. Na płycie tak nie jest! Dzięki czemu już nie czepiam się wymowy kolegi moonfire, bo wszystko jest ładnie zagłuszone. :-) Jak dla mnie to najlepsza płyta z logiem Arachnophobii i sam się zastanawiam dlaczego nie zauważyłem tego wydawnictwa w katalogu Redrum666, choć zawsze wszystko sprawdzałem co wychodziło z tamtej stajni. Dziwne. Ale nie ma tego złego...
edit: warto przycupnąć na gałęzi i skupić się nad tym co chłopaki rzeźbią na swoich instrumentach. I zachwycić się niektórymi aranżacjami. Miazga.
edit: warto przycupnąć na gałęzi i skupić się nad tym co chłopaki rzeźbią na swoich instrumentach. I zachwycić się niektórymi aranżacjami. Miazga.