Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- gelO
- zahartowany metalizator
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Ja listonosza mam zajebistego, jak nie zginie gdzieś wcześniej to nie ma opcji żeby nie dostarczył. Ostatnio miałem większą przesyłkę bez awizacji - nie miał jak jej zapakować, więc przyszedł i powiedział, że czeka na mnie na poczcie. Na poczte mam 2 minuty więc żadnego problemu z przejściem się nie miałem.
- Najprzewielebniejszy
podejrzewam, że w ramach oszczędności faszysty zatrudniają muzeumanów, turków, ukraińców itp... wniosek nasuwa się sam...aginsiak pisze:Podejrzewam ,że u faszystów dzieje sie coś niedobrego ,bo polska poczta ostatnio to najwyższy standard. Nie więcej jak dwa miesiące temu miałem zajebiste problemy z dwoma listami do Niemiec.Jeden wrócił do mnie ,kiedy napisałem reklamację ,drugi doręczono /priorytet/ po prawie miesiącu ,nie informując odbiorcy w żaden sposób ,że jest dla niego przesyłka. jebać niemiecka pocztęmajeku pisze:Wysłałem do Niemiec listem poleconym priorytetowym kasety. Po 3 tygodniach gościu pisze, że dostał pustą kopertę i załączył zdjęcia. Na stronie niemieckiej poczty też adnotacja: przesyłka pusta, rozpakowana, etc.
Jak myślicie już w Polsce ktoś zajebał taśmy czy w Niemczech? Czy oprócz standardowej opcji z reklamacją coś jeszcze można zrobić? Oczywiście nie powiem, że były tam kasety.
ewentualnie ci Polacy, którzy kradli na polskiej poczcie zatrudnili się u szkopów :)
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Właśnie tak. Jak ktoś wymaga, żeby listonosz przynosił każdy duży list, to jest głupim chujem. Takie rzeczy to się od razu awizuje, bo nikt nie bedzie zapierdalał z milionem listów w torbie, a do tego jeszcze z reklamówką albo plecakiem z przesyłkami wielkości brzucha wokalisty infernal war.Lurtz pisze:listonosz czasem nie bierze wszystkich przesylek z poczty, jesli jest ich duzo, sa ciezkie, lub wieksze gabarytowo. Jesli nie dzowni, znaczy ze nie ma przy sobie przesylki i wrzuca awizo do skrzynki.Ihasan pisze:Poczta natomiast strasznie mnie irytuje, niejednokrotnie było tak, że ktoś siedział w domu a ta ciota nawet nie zadzwoniła domofonem tylko z góry założyła że mnie w domu nie ma i .... trzeba było popierdalać na pocztę;
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
moze jestem glupim chujem, ale wedlug cennika place za proby dostarczenia, a nie powiadomienie ze paczka lezy sobie u nich
Guilty of being right
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Większość próbuje dostarczać :-) Ale jak nie zastaną typa raz, drugi, trzeci, to potem już pierdolą i wypisują awizo z góry. Listonosze mają dużo roboty :-)
-
majeku
- postuje jak opętany!
No a jak tyle wiesz to powiedz czy da się wyegzekwować odszkodowanie od Poczty polskiej jak przesyłka do Niemiec doszła uszkodzona, bez zawartości?
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
wątpię żeby się dało, bo:
tak że pewnie byś miał dużo pierdolenia się z tym, żeby im coś udowodnić, więc nie wiem czy warto tracić czas i nerwy. dużego pecha miałeś, że tak cię ojebali, bo to się raczej rzadko zdarza. wierzcie lub nie, ale z tego co widzę, to poczta naprawdę stara się, żeby wszystko dochodziło bez problemów i o czasie. a że listów jest czasem dużo, a listonosz nie chce zapierdalać przez 12 godzin dziennie żeby wszystko dostarczyć, to trzeba to zrozumieć. raczej nikt nie ma swojego urzędu na drugim końcu miasta, tylko najwyżej kilkaset metrów od domu, więc nóżki nikomu nie odpadna jak się przejdzie czasem z awizem.W moim przypadku pocza pewnie będzie tłumaczyć, że zawartość paczki poszła się jebać już w Niemczech.
-
majeku
- postuje jak opętany!
Dzięki za odpowiedź. Czyli protokół spisany przy odbiorze, że brak zawartości oraz otwarta (rozpierdolona) koperta niewiele pomoże przy reklamacji? Według różnych przepisów te dwie rzeczy są wymagane w takich sytuacjach. Oczywiście problemem jest to, że sytuacja wydarzyła się pewnie poza granicami naszego kraju.
-
majeku
- postuje jak opętany!
Potraktuję tę podpowiedź o wadze. Dzięki. Ps. Josi, myslisz, że ktoś Cię może tu wyśledzić?
-
aniola
- weteran forumowych bitew
Kurwa mac zmienmy temat na DPD Pomimo interwencji wielokrotnej znow dostal przesylke moj sasiad 2 pietra wyzej "bo mnie w domu nie bylo" koles co za wino matke by oddal jak to zalatwic?Probowal ktos zalatwic z nimi cos podobnego?
-
Psychomantum
- rozkręca się
Mnie wczoraj zadziwił pan z DPD, rano telefon: "Przepraszam, dzwonię z sortowni paczek DPD, jedna jest dla pana. Mam pytanie o której godzinie możliwa jest dostawa?" Ładnie, dzięki temu wiedzą że nie pocałują klamki.
DHL mistrzostwo świata, paka wysłana z Grecji o godzinie 17 następnego dnia o 15 już w moich łapskach.
DHL mistrzostwo świata, paka wysłana z Grecji o godzinie 17 następnego dnia o 15 już w moich łapskach.
- Najprzewielebniejszy
znaczy się były zakupy w weekend we Floga z 20% rabaciekiem :)Psychomantum pisze: DHL mistrzostwo świata, paka wysłana z Grecji o godzinie 17 następnego dnia o 15 już w moich łapskach.
-
Psychomantum
- rozkręca się
-
SCREAMBLOODYGORE
ile może iść paka z DHLem z Niemiec?
- maciek z klanu
jesli wyslali to max 4 dni jesli punktem dostarczenia jest Polska, bo nie sprecyzowałeś :))SCREAMBLOODYGORE pisze:ile może iść paka z DHLem z Niemiec?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
SCREAMBLOODYGORE
dzięki, chujowo że nie można śledzić przesyłki...
- black breath
- starszy świeżak
Kiedyś DHLem szedł do mnie efekt gitarowy z niemiec. Na polskiej stronie nie mogłem sprawdzić statusu przesyłki, ale na niemieckiej już tak.
-
Heretyk
kiedyś brat coś zamawiał z Niemiec i szło to do jakiejś sortowni w Polsce dwa dni, a stamtąd do punktu docelowego tydzień :)
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
2-3 dni zawsze szło (jak weekend to dłużej), bo teraz to nie wiem bo do roboty towar idzie głównie z Belgii i UKSCREAMBLOODYGORE pisze:ile może iść paka z DHLem z Niemiec?
ale nigdy nie było problemów, jak masz nr. wysyłki to nie ma problemu aby sprawdzic gdzie paka
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Chuj tam z tymi jebanymi płytami. To jest gruba afera (jak zwykle zawinił nie kto inny, tylko nadawca):
Było tak:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 53142.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Po dwóch(2) dniach jest tak:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 53675.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Było tak:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 53142.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Po dwóch(2) dniach jest tak:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 53675.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;