BLASPHEMIC CRUELTY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

BLASPHEMIC CRUELTY

07-07-2009, 12:01

Angelcorpse poszedł do piachu, ale na szczęście Helmkamp i Palubicki sie nie opierdalają. Ten ostatni dobrał sobie do składu basistę/wokalistę Ares Kingdom, pulchną perkusistkę i sformował BLASPHEMIC CRUELTY. W zeszłym roku nakładem Osmose wyszedł debiutancki 'Devil's Mayhem' i bardzo mnie się to rozumisz podoba. Brzmi to jak wypadkowa 'Hammer Of Gods', 'Seven Churches' i wczesnego Sodom - wystarczy posłuchać 'Warstrike'. Jedna z fajniejszych rzeczy jakie wyszły w zeszłym roku.

Obrazek

http://www.myspace.com/blasphemiccruelty
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

Re: BLASPHEMIC CRUELTY

07-07-2009, 14:43

jak już pisałem w innym temacie - czołówka 2008 roku.
old school to the bone - zero pierdolenia, maksimum dojebania.
słowa kluczowe: Slayer, Possessed, Niemcy, Kanada itp, czyli brutalny thrash/death w najczystszej postaci.
jedyny minus to w sumie słabe nagłośnienie wokalu, przez co traci na swojej mocy, która niewątpliwie posiada (polecam CD's Ares Kingdom, jeśli ktoś jeszcze nie zna tej megazacnej kapeli).
tak, czy inaczej - za obłąkane solówki, barbarzyńskie riffy i perkusistkę ;) wielkie \m/ :twisted:
That's what she said !
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

10-07-2009, 08:08

Oooo po takiej rekomendacji nadrabiam zaległości!!!
Six o clock.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

10-07-2009, 10:12

no bez przesady, ANGELCORPSE wciąga BC bez mrugnięcia okiem a wspomniany przez Ryśka ARES KINGDOM zjada 'Devil's Mayhem' na drugie śniadanie. Dobra płyta, ale bez moczenia się.

A kontynuując wątek Palubickiego, ciekawe co się dzieje z APOCALYPSE COMMAND
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

10-07-2009, 11:22

Świetna płyta. Pisałem o niej kilka miesięcy temu jak była premiera, ale jeszcze nikt nie znał. Podoba mi sie bardziej od ostatniego ANGELCORPSE.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

10-07-2009, 12:35

boroowa pisze:no bez przesady, ANGELCORPSE wciąga BC bez mrugnięcia okiem a wspomniany przez Ryśka ARES KINGDOM zjada 'Devil's Mayhem' na drugie śniadanie. Dobra płyta, ale bez moczenia się.
no nie do końca IMO.
jeśli chodzi o Angelcorpse to na pewno lepsze są dwójeczka i trójka. debiut i OLAL jednak słabsze od Blasphemic Cruelty.
Ares Kingdom zaś to zupełnie inne granie - wolniejsze, z większą dawką heavy metalu (echa Bathory w riffach i atmosferze), którego w ogóle nie ma w Blasphemic Cruelty.
"Devil's Mayhem" to bardzo dobra płyta, która w obecnych czasach przepełnionych plastikiem, ugrzecznionym i wypolerowanym "metalem" zyskuje dodatkowe punkty - stąd zachwyty nad nią, do których się przyłączam :)
That's what she said !
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

10-07-2009, 12:51

boroowa pisze: A kontynuując wątek Palubickiego, ciekawe co się dzieje z APOCALYPSE COMMAND
Niebawem płyta wydana przez Invictus, buć może jeszcze w tym roku. Niestety bez żywych bębnów.

Co do BC będę musiał nadrobić zaległości, póki co nie słyszałem.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

19-09-2014, 17:56

Gene Palubicki :
at D.O.W. Studios ... night of drum tracking for upcoming new BLASPHEMIC CRUELTY MLP ... for 2015 early release...
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

20-09-2014, 12:46

Fajnie. To chyba mój ulubiony z obecnych projektów Palubickiego.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

20-01-2015, 12:41

Info z pierwszej ręki :
Another wildly productive weekend! Final mixing/mastering of new BLASPHEMIC CRUELTY MLP/mini CD "Crucible of the Infernum" complete! Materials headed to HHR for release prep imminently! And also, for PERDITION TEMPLE a few more great show events have been confirmed and news will post shortly about those...
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

20-06-2015, 22:27

Obrazek

Za miesiąc!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
BC/AD
zaczyna szaleć

21-06-2015, 07:30

przecież jest juz dostępna ta epka w postaci cd,hhr juz ją sprzedaje
http://shop-hellsheadbangers.com/blasph ... fernum.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
ja mam juz ją w domu ze 2 tygodnie
za miesiąc to wyjdzie na winylu
ODPOWIEDZ