A.R.G. - One World Without End
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
A.R.G. - One World Without End
Fiński thrash? I to w 1991? czemu by nie. Ancient Rotten Graveguards szerzej znane jako A.R.G. nagrało dwa pełniaki i się rozpadli. Podobno grają znów na nowo, ale w dupie z tym. Ważne jest to, ze drugi ich krążek "One World Without End" to kawał wyśmienitego thrash metalu. Brzmi to trochę jak Kreator z okresu Pleasure To Kill - Extreme Aggression tyle, że trochę bardziej zakręcone i rozbudowane. Jest więc wściekłość, solidny warsztat i dobre kompozycje. Do tego naprawdę dobre brzmienie. Obczajać natychmiast.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Re: A.R.G. - One World Without End
no własnie wczoraj zrobiłem sobie premierę tego krążka....fajny,thrash metalowy album z wieloma zmianami klimatu i tempa,kilkoma naprawdę zajebistymi momentami, na pewno w tym tygodniu odpalę jeszcze pare razy...
- Harlequin
Ostatnio własnie wałkuje na zmiane z Assorted Heap i muszę przyznać, że tak jak zazwyczaj thrashowego grania nie słucham ,albo słucham bardzo mało, tak obie pozycje mi przypasiły
- Drone
Szkoda, że nikt się A.R.G. nie zainteresował, bo jest to wyśmienity thrash, jakiego w zasadzie dziś się już nie gra. Co ciekawe obie płyty są dostępne na Spotify. Polecam.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
ten rodzaj thrashu zagrany przez A.G.R jest dośc specyficzny....fakt tak się już nie gra...Drone pisze:Szkoda, że nikt się A.R.G. nie zainteresował, bo jest to wyśmienity thrash, jakiego w zasadzie dziś się już nie gra. Co ciekawe obie płyty są dostępne na Spotify. Polecam.
- Harlequin
Bardzo mi robi ten krążek. Ma w sobie sporo ładunku energetyczniego i sporo luzu. Me gusta.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Odświeżacie temat, więc zdjąłem One World Without End z półki (wprawdzie reedka ze Spinefarm, ale lepsze to niż nic). Jedyna płyta A.R.G. jaką znam, ale mogę śmiało napisać, że granie ciekawe. Pozycja warta posiadania. Ma coś z niemieckiego thrashu, ale nie jest taka kąśliwa, ma więcej luzu.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Utwór z nadchodzącej płyty:
" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Wokalnie bardziej deathmetalowo, a muzycznie zbrutalizowany Testament z "The Gathering". Nie leży mi.
- Drone
Fajny numer, może nie brzmi za bardzo jak stare A.R.G., ale jest ok.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Baaardzo fajna płyta im wyszła. Taki thrash/death z wyczuwalnym groovem. Bez monotonii i przesadnie nowoczesnej produkcji. Będzie jeszcze słuchane.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.