kurwa czemu tak późno?manieczki pisze:18.09@Century Media
MALEVOLENT CREATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Re: MALEVOLENT CREATION
pierwsze skojarzenie to Imperial Doom; ale
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Fakt, mogliby przyspieszyć chociażby o miesiąc. No ale skoro czekało się już tyle czasu to te dodatkowe dni niewiele zmienią. Ciekawe kiedy w sieci pojawią sie jakieś promocyjne kawałki.
- pogodancer
Tak się z tym brandzlowali, że przed wakacjami nie zdążyli. Teraz jest sezon ogórkowy, wytwórnia trochę zainwestowała, a na koniec kasa musi się zgadzać. Ważne żeby nie było ani promila eksperymentów, transgresji, progresji i podobnych gówien :))
-
- mistrz forumowej ceremonii
Słyszałem, że ma być bardzo nowoczesne brzmienie w stylu ostatnich płyt Fear Factory i heavymetalowe solówki w stylu ostatniego Misery Index. Wokale natomiast mają nawiązywać do Victims of Deception.
- manieczki
:D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- pogodancer
kurwa, no to kolejne rozczarowanie w tym roku, szkoda :( To może chociaż Agatus...est pisze:Słyszałem, że ma być bardzo nowoczesne brzmienie w stylu ostatnich płyt Fear Factory i heavymetalowe solówki w stylu ostatniego Misery Index. Wokale natomiast mają nawiązywać do Victims of Deception.
E: a z drugiej strony ostatnie FF jakie słyszałem to Demanufacture, Misery Index to Discordia, a 2 pierwsze płyty Heathen lubię, więc może jednak miła niespodzianka będzie
-
Podejrzewam że Rubikonu nie przejdą, to jedna z tych kapel która jeśli coś zacznie eksperymentować, to w ramach swojego stylu i wąskich ram gatunku jakim jest death metal. Ich płyty są mniej lub bardziej udane, ale nadal jest to utrzymane w ryzach, nadal jest to mocna brutalna muzyka a nie jakieś pedalskie gówno. Myślę, że nie ma obaw.pogodancer pisze:Tak się z tym brandzlowali, że przed wakacjami nie zdążyli. Teraz jest sezon ogórkowy, wytwórnia trochę zainwestowała, a na koniec kasa musi się zgadzać. Ważne żeby nie było ani promila eksperymentów, transgresji, progresji i podobnych gówien :))
- Mol
- zahartowany metalizator
- pogodancer
najbardziej próbowali pokombinować na "Fine Art Of Murder" i oględnie mówiąc nie jest to mój faworyt w dyskografii MC, choć są na niej jedne z ulubionych kawałków :)Nasum pisze: Podejrzewam że Rubikonu nie przejdą, to jedna z tych kapel która jeśli coś zacznie eksperymentować, to w ramach swojego stylu i wąskich ram gatunku jakim jest death metal. Ich płyty są mniej lub bardziej udane, ale nadal jest to utrzymane w ryzach, nadal jest to mocna brutalna muzyka a nie jakieś pedalskie gówno. Myślę, że nie ma obaw.
- Mol
moj tez nie, ale tak jak piszesz, jest pare konkretnych petard. w zasadzie z uplywem czasu ta plyta przewartosciowala mi sie na plus :)pogodancer pisze:najbardziej próbowali pokombinować na "Fine Art Of Murder" i oględnie mówiąc nie jest to mój faworyt w dyskografii MC, choć są na niej jedne z ulubionych kawałków :)Nasum pisze: Podejrzewam że Rubikonu nie przejdą, to jedna z tych kapel która jeśli coś zacznie eksperymentować, to w ramach swojego stylu i wąskich ram gatunku jakim jest death metal. Ich płyty są mniej lub bardziej udane, ale nadal jest to utrzymane w ryzach, nadal jest to mocna brutalna muzyka a nie jakieś pedalskie gówno. Myślę, że nie ma obaw.
- Mol
- ultravox
Niezły numer z fajnym, chwytliwym refrenem. Produkcja trochę nijaka, ale jak na dzisiejsze standardy może być.
-
- postuje jak opętany!
Fajny numer.
No i to jest ciekawa sprawa. Mamy tu zarówno jedne z najlepszych, jak i najgorszych numerów w ich dyskografii. Mogła z tego wyjść genialna epka.pogodancer pisze:najbardziej próbowali pokombinować na "Fine Art Of Murder" i oględnie mówiąc nie jest to mój faworyt w dyskografii MC, choć są na niej jedne z ulubionych kawałków :)Nasum pisze: Podejrzewam że Rubikonu nie przejdą, to jedna z tych kapel która jeśli coś zacznie eksperymentować, to w ramach swojego stylu i wąskich ram gatunku jakim jest death metal. Ich płyty są mniej lub bardziej udane, ale nadal jest to utrzymane w ryzach, nadal jest to mocna brutalna muzyka a nie jakieś pedalskie gówno. Myślę, że nie ma obaw.
- Harlequin
Taki sobie ten numer, troche mi sie kojarzy z tym co było na "Envenomed", tyle, że ten nowy kawałek jakoś taki troche za długi w stosunku do jego prostoty.
- ultravox
Też mi się z "Envenomed" skojarzyło, a to akurat chyba najlepsza płyta z okresu Brett II ;)
- Rattlehead
Ten jeden utwór ma wszystko to czego nie ma cały nowy Krisiun. Bardzo mi podszedł ten pniak.
support music, not rumors
-
Środkowa część tego utworu to tragedia. Reszta bardzo fajna.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- TheDude
Posłuchałem i powiem tak: nie jestem wystarczająco poważny żeby wypowiadać się na temat metalu na masterful. Sorry :)
- Najprzewielebniejszy
http://masterful-magazine.com/news.php? ... &id=349413" onclick="window.open(this.href);return false;
“Dead Man’s Path” ukaże się 18 września dzięki Century Media na CD, limitowanym digipacku (z naszywką i dodatkowymi dwoma ponownie nagranymi numerami ze "Stillborn"), LP (z plakatem i CD) oraz download/stream.
“Dead Man’s Path” ukaże się 18 września dzięki Century Media na CD, limitowanym digipacku (z naszywką i dodatkowymi dwoma ponownie nagranymi numerami ze "Stillborn"), LP (z plakatem i CD) oraz download/stream.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- pogodancer
Dobry numer, riff na wejściu świetny, tylko jakies dziwne te dwie pauzy w środku, mam wrażenie, że przez nie uchodzi powietrze i utwór traci na mocy :) Tak czy siak wiara w cały album nie została w najmniejszym stopniu podważona, tym bardziej, że słychać tu wspomniany Envenomed, który uwielbiam. Byle do 18tego...