MY DYING BRIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozzy
- postuje jak opętany!
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Re: MY DYING BRIDE
trochę informacji
My Dying Bride’s latest opus and 12th full studio album, ‘Feel the Misery’, is set for release on 18th September on Peaceville Records. With crushing epic doom spanning 8 tracks, and featuring the return of original guitarist Calvin Robertshaw to the fold, this is undoubtedly amongst the band’s heaviest, darkest, & most majestic works to date, marking My Dying Bride’s 25th anniversary in punishing style, with the title track also set to feature as the album’s debut video.
‘Feel the Misery’ sees a notable return to the band’s old haunt, Academy Studios in Dewsbury West Yorkshire for recording, where all of My Dying Bride’s classic early albums were produced. Mixing once more takes place at Futureworks in Manchester UK with the band’s long-time studio engineer/producer, Mags.
The band comments on the themes of ‘Feel the Misery’: “Contained within are all the grandeur and mastery of the melancholic one would expect to find on a recording from this group of musicians. The crushing of hearts and the solemn farewells to friends and lovers twinned with the destruction of flesh and the passions of cruelty are laid neatly for the listener to devour and savour. Eight new compositions detailing the path of life through dark doors and the burdens we all must endure simply to make it to the end, My Dying Bride have returned with a foreboding new album which may enlighten, delight and consume the soul in one epic sitting”.
‘Feel the Misery’ will be released on CD, vinyl, plus a special edition 2CD/2x10” vinyl set in deluxe earbook format, with exclusive music & expanded booklet.
My Dying Bride’s latest opus and 12th full studio album, ‘Feel the Misery’, is set for release on 18th September on Peaceville Records. With crushing epic doom spanning 8 tracks, and featuring the return of original guitarist Calvin Robertshaw to the fold, this is undoubtedly amongst the band’s heaviest, darkest, & most majestic works to date, marking My Dying Bride’s 25th anniversary in punishing style, with the title track also set to feature as the album’s debut video.
‘Feel the Misery’ sees a notable return to the band’s old haunt, Academy Studios in Dewsbury West Yorkshire for recording, where all of My Dying Bride’s classic early albums were produced. Mixing once more takes place at Futureworks in Manchester UK with the band’s long-time studio engineer/producer, Mags.
The band comments on the themes of ‘Feel the Misery’: “Contained within are all the grandeur and mastery of the melancholic one would expect to find on a recording from this group of musicians. The crushing of hearts and the solemn farewells to friends and lovers twinned with the destruction of flesh and the passions of cruelty are laid neatly for the listener to devour and savour. Eight new compositions detailing the path of life through dark doors and the burdens we all must endure simply to make it to the end, My Dying Bride have returned with a foreboding new album which may enlighten, delight and consume the soul in one epic sitting”.
‘Feel the Misery’ will be released on CD, vinyl, plus a special edition 2CD/2x10” vinyl set in deluxe earbook format, with exclusive music & expanded booklet.
- Believer
fajna okładka
- moonfire
- zahartowany metalizator
Bardzo fajna okładka. Liczę na zwyżkę formy po ostatnich, średnich raczej dokonaniach kapeli. Najbardziej bym się ucieszył z powrotu do pierwszych epek i debiutu, ale pomarzyć można. Liczę więc na mniej smuteczkowania, a na więcej desperacji i ciężkich smolistych riffów.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A ja najbardziej ucieszyłbym się z powrotu na drogę procentów! I oczywiście racja, okładka jest świetna.
all the monsters will break your heart
-
mokry sen, ale tak, też najchętniej posłuchałbym takiego MDB. To ich najlepsza płytanicram pisze:A ja najbardziej ucieszyłbym się z powrotu na drogę procentów! I oczywiście racja, okładka jest świetna.
Grrrówno!
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
+1Plasfodeur pisze:mokry sen, ale tak, też najchętniej posłuchałbym takiego MDB. To ich najlepsza płytanicram pisze:A ja najbardziej ucieszyłbym się z powrotu na drogę procentów! I oczywiście racja, okładka jest świetna.
- nicram
Zgadza się. Szkoda, że jak wyszła to większość mieszała ją z błotem.Plasfodeur pisze:mokry sen, ale tak, też najchętniej posłuchałbym takiego MDB. To ich najlepsza płytanicram pisze:A ja najbardziej ucieszyłbym się z powrotu na drogę procentów! I oczywiście racja, okładka jest świetna.
-
Procenty bardzo OK, ale jak dzisiaj słucham tej płyty to żadnej rewolucji nie słuszę. Ot typowy, ale świetny album MDB ze środkowego okresu działalności.Plasfodeur pisze:mokry sen, ale tak, też najchętniej posłuchałbym takiego MDB. To ich najlepsza płytanicram pisze:A ja najbardziej ucieszyłbym się z powrotu na drogę procentów! I oczywiście racja, okładka jest świetna.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Bo tam nie ma rewolucji. Jest "Heroin Chic", inna okładka i dziwny tytuł. To jest w sumie strasznie smutne, że tyle wystarczyło aby tę płytę zjechać po premierze, a jeszcze smutniejsze jest to, że sam zespół się tym przejął.Pacjent pisze:Procenty bardzo OK, ale jak dzisiaj słucham tej płyty to żadnej rewolucji nie słuszę. Ot typowy, ale świetny album MDB ze środkowego okresu działalności.Plasfodeur pisze:mokry sen, ale tak, też najchętniej posłuchałbym takiego MDB. To ich najlepsza płytanicram pisze:A ja najbardziej ucieszyłbym się z powrotu na drogę procentów! I oczywiście racja, okładka jest świetna.
Grrrówno!
- harvestman
Krytyką Heroin Chic przejął się tak bardzo, że na reedycjach tej płyty wycieli w tym kawałku bluzgi. Brzmi to naprawdę kuriozalnie.
- Sgt. Barnes
Poważnie? mam na szczęście pierwsze bicie i wracam do niej przynajmniej raz w miesiącu. Good shit!harvestman pisze:Krytyką Heroin Chic przejął się tak bardzo, że na reedycjach tej płyty wycieli w tym kawałku bluzgi. Brzmi to naprawdę kuriozalnie.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- harvestman
Niestety, poważnie. Muszę się rozejrzeć za pierwszym wydaniem, reedycja wygląda lepiej od strony graficznej, ale ma też mankamenty o których mowa powyżej,Sgt. Barnes pisze:Poważnie? mam na szczęście pierwsze bicie i wracam do niej przynajmniej raz w miesiącu. Good shit!harvestman pisze:Krytyką Heroin Chic przejął się tak bardzo, że na reedycjach tej płyty wycieli w tym kawałku bluzgi. Brzmi to naprawdę kuriozalnie.
- moonfire
Procenty są dobre, mi weszły od razu.
- manieczki
Dla nocnej zmiany - numer z nadchodzącej, nowej płyty:
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... t-forever/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... t-forever/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- moonfire
Mnie się podoba. Dobre melodie, szczególnie w zwrotkach, interesująca atmosfera, Czuję przypływ nowej energii u panów w średnim już wieku. To może być udany album.manieczki pisze:Dla nocnej zmiany - numer z nadchodzącej, nowej płyty:
- nicram
Świetny ten nowy numer. Trochę inny od tego co do tej pory serwowali, a jednak słychać, że to wciąż MDB. Być może maczał w tym wszystkim paluchy Calvin, który znowu wziął na siebie ciężar głównego kompozytora.
- Sgt. Barnes
Czuć tu rzeczywiście powiew swieżości - jestem dobrej myśli, bo po porzedniej płycie właściwie straciłem już nadzieję, że jakiś potencjał jeszcze w nich tkwi.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
-
- rozkręca się
Rzeczywiscie brzmi to trochę inaczej, te zwrotki są wręcz przebojowe. A jednak wciaż bardzo MDB. Jestem pozytywnie zaskoczony i czekam na album. :)
-
- mistrz forumowej ceremonii
okładka wyjebongo. 90's worship.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior