Mnie też nowy materiał początkowoe trochę znudził, szczególnie po szaleństwie jakie zaserwowali na Henbane, ale szybko zaczął rosnąć z każdym, kolejnym przesłuchaniem. Bardzo dobra, do bólu klasyczna (w najlepszym tego słowa znaczeniu) rzecz.Gumiak pisze:Bo Spectres to ich najlepsza rzecz zaraz po Henbane, zaś ten nowy Lucek wypada relatywnie blado na tle poprzednich wydawnictw. Ogólnie ok, ale jak na CdG to zniżka formy.
CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: CULTES DES GHOULES
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- pr0metheus
Cos w ten desenmorbid pisze: na "rise..."ledwo co pokiwałem głowa w geście "nie jest źle".Nie jestem rozczarowany,nowy numer szału nie zrobił na mnie
Rzeczywiscie moze tak byc. Slucham dalejNerwowy pisze:
Mnie też nowy materiał początkowoe trochę znudził, szczególnie po szaleństwie jakie zaserwowali na Henbane, ale szybko zaczął rosnąć z każdym, kolejnym przesłuchaniem.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Husar
- weteran forumowych bitew
- IMP-|-OUS
CD już jest http://utsogp.otwarte24.pl/2459,CULTES- ... of-Lucifer" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Tak jest, zresztą IMO więcej niż bdb. Rozpierdala ten materiał. Cover darkthrone i electric wizard masa :)Nerwowy pisze:Gumiak pisze:Bo Spectres to ich najlepsza rzecz zaraz po Henbane, zaś ten nowy Lucek wypada relatywnie blado na tle poprzednich wydawnictw. Ogólnie ok, ale jak na CdG to zniżka formy.
Mnie też nowy materiał początkowoe trochę znudził, szczególnie po szaleństwie jakie zaserwowali na Henbane, ale szybko zaczął rosnąć z każdym, kolejnym przesłuchaniem. Bardzo dobra, do bólu klasyczna (w najlepszym tego słowa znaczeniu) rzecz.
this is a land of wolves now
- NecroBlasphemeR
- świeżak
Jest jakieś info kiedy będzie MC? I czy to pewne że Terratur wyda jakiś merch?
Mnie nowy materiał nie opętał jak poprzednie EP ale czuję że potrzeba więcej przesłuchań żeby w pełni się przekonać, chociaż wątpię czy nawet wtedy przebije Henbane, co nie zmienia faktu że jest to bardzo dobry materiał.
Mnie nowy materiał nie opętał jak poprzednie EP ale czuję że potrzeba więcej przesłuchań żeby w pełni się przekonać, chociaż wątpię czy nawet wtedy przebije Henbane, co nie zmienia faktu że jest to bardzo dobry materiał.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Konkretnej daty nie ma.NecroBlasphemeR pisze:Jest jakieś info kiedy będzie MC?
OCSR 019: CULTES DES GHOULES - The Rise of Lucifer MC (2015)
Sam wrzucił takie info.NecroBlasphemeR pisze: I czy to pewne że Terratur wyda jakiś merch?
'Come the Blessed Madness'
- hailstorm
- rozkręca się
MS: Cóż to za dziewoja tak wspaniale się wydziera na początku i pod koniec ostatniego na albumie „The Impure Wedding”?
CDG: „To nawiedzona sucz francuskiego pochodzenia. Również obiekt moich fantazji seksualnych. Większych wskazówek nie mogę udzielić.”
:D
CDG: „To nawiedzona sucz francuskiego pochodzenia. Również obiekt moich fantazji seksualnych. Większych wskazówek nie mogę udzielić.”
:D
- maciek z klanu
co do nowego mlp to wreszcie znalazlem czas zeby przesluchac. bardzo dobry nowy kawalek !!!!! nie czaje narzekan. cover tez swietnie dobrany, choc dziwi mnie ze tyle osob lubi stara grecje :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Zgadzam się. Jest moc; szorstki, siarczysty black metal żywcem wyjęty z innej epoki, masa fajnych riffów itp. brzmienie rzeczywiście nie jest takie "nekro" jak na Spectres, ale to może i dobrze nawet, jest trochę inaczej, nie ma powtórki z rozrywki. Z jednej strony przejrzyściej i przestrzenniej, z drugiej - wciąż syfiaście. Wokale bardzo dobre, polski tekst dobrze koresponduje z klimatem (i jest polski, co świetnie leży jeśli chodzi o samo brzmienie; jedyny zarzut jaki mam do tej kapeli w ogóle to ten, że mogliby zrezygnować z angielskiego w tekstach - szczególnie na Henbane - zresztą i tak na ogół trudno zrozumieć co tam jest skrzeczane :D ). Cover NEKROMANTII tylko pokazuje, jak dobrze się to wszystko ze sobą łączy i jak naturalnie brzmi.maciek z klanu pisze:bardzo dobry nowy kawalek !!!!! nie czaje narzekan
Więc nie wiem o co chodzi.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
Ja też nie. Ta płyta cieszy mnie jak dawno nic. Gitary to jest w obu kawałkach coś wspaniałego. W ogóle klimat - nie wiem, na co narzekać. Chyba tylko na to, że za mało.maciek z klanu pisze:bardzo dobry nowy kawalek !!!!! nie czaje narzekan
- Drone
Dobry materiał. Ten autorski kawałek to taka stara Grecja, wczesne MORTUARY DRAPE i jakby trochę HELLHAMMER (???). I te wokale z czymś mi się uparcie kojarzą, ale nie wiem jeszcze, z czym. Cover dobry, w podobnym duchu. Słychać, że całość inna niż poprzednie rzeczy. Nie do końca mi natomiast leży to zbasowane na maksa brzmienie... Na "Henbane" było dla mnie idealnie, ale może to kwestia przyzwyczajenia.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- manieczki
No już, już...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
- pr0metheus
tak jak w infernal war brzmienie jest chujnia, ale tu jeszcze mozna powiedziec (na sile) ze pasuje.Drone pisze: Nie do końca mi natomiast leży to zbasowane na maksa brzmienie.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Drone
Tutaj pasuje, tylko że trochę za bardzo buczy :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- manieczki
Zobaczcie co znalazlem w srodku ostatniego numeru polskiego Metal Hammera. Nie wiem czy to przypadek, czy rzeczywiscie sam Diaboł Boruta ma mnie w opiece.
Internauci grzmia!
https://iliveforonedollaraday.files.wor ... 8/cdgi.jpg
Zupelnie serio: ciag dalszy porzadkow w szafie :) wywiad z ziniacza wydanego pare miechow po wypuszczeniu Henbane. Nie mam powodow zeby paniczowi Markowi nie wierzyc, bo w wywiadzie byla rowniez poruszana kwestia (wydanego juz) 'The Rise of Lucifer'. I co? i wyszlo! I co? I wszystko sie zgadza.
Zazdrosc zbiorow?
Internauci grzmia!
https://iliveforonedollaraday.files.wor ... 8/cdgi.jpg
Zupelnie serio: ciag dalszy porzadkow w szafie :) wywiad z ziniacza wydanego pare miechow po wypuszczeniu Henbane. Nie mam powodow zeby paniczowi Markowi nie wierzyc, bo w wywiadzie byla rowniez poruszana kwestia (wydanego juz) 'The Rise of Lucifer'. I co? i wyszlo! I co? I wszystko sie zgadza.
Zazdrosc zbiorow?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- ultravox
Może w zły moment to u mnie trafiło, ale mam wrażenie, że ta ostatnia epa to ich najsłabszy materiał (zarówno pod względem muzyki jak i produkcji). Dodam, że "Henbane" bardzo mi podpasowało, więc trochę szkoda. Ale cóż, nikt nie nagrywa samych zajebistych rzeczy.
- Re-animator
- rozkręca się
Jak to nie? A co z cradle of filth? Chyba, że wyjątek potwierdza regułę... to nie mam zastrzeżeń.
DEATH IS FUN
Rap i hiphop jest dobry dla pedałów.
Rap i hiphop jest dobry dla pedałów.
- ultravox
Jak "filth", to może ewentualnie Filth Of Mankind.