AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: AUTOPSY
Wróci Abscess, to będziecie płakać za Autopsy.
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hehe, dokładnie. Tak samo jak pierdolenie starych " nie żeń się młody, nie rób tego błędu co ja...", a sam w tym tkwi i biadoli jak mu źle, jaka ta żona niedobra i w ogóle. A zapomniał jak sam klęknął na jedno kolano i prosił o przyjęcie pierścionka...ultravox pisze:Wróci Abscess, to będziecie płakać za Autopsy.
Może sytuacja nieco inna, ale ludzie, nie oczekujmy że każda płyta Autopsy będzie pomnikiem death metalu, krokiem milowym czy będzie przekraczać Rubikon. To muzyka, ma sprawiać frajdę jej słuchanie, a jak na razie każda taką frajdę gwarantuje.
-
byrgh
Tęsknię wyłącznie za Abscess, po Macabre Eternal nie czekałem zupełnie na następne płyty ani nie oczekiwałem rewelacji. DOI przerosło wszelkie oczekiwania, jak i zresztą wszystkie albumy Abscess przerastają wszystkie albumy Autopsy po reaktywacji.ultravox pisze:Wróci Abscess, to będziecie płakać za Autopsy.
- Rattlehead
I to nie sobie wszyscy wydrukują dużą czcionką i pierdolną na ścianie.Nasum pisze:ludzie, nie oczekujmy że każda płyta Autopsy będzie pomnikiem death metalu, krokiem milowym czy będzie przekraczać Rubikon. To muzyka, ma sprawiać frajdę jej słuchanie, a jak na razie każda taką frajdę gwarantuje.
support music, not rumors
- lucass
- weteran forumowych bitew
nicram pisze:Czy ktoś to kwestionował?lucass pisze:Może być i świętą krową skoro każdy album jaki nagrywają od końca lat osiemdziesiątych to wspaniały death metal w najczystszej formie, którego nigdy nie zbrukali ani krzsztyną elementu zbędnego dla tej stylistyki.
Chyba nikt też nie użył sformułowania, że jest słaba. Ja np. użyłem - "nie jest dobra." Co można odczytywać dosłownie lub też zachować się jak jakaś mała dziewczynka i dopisać sobie kilka innych wersów, których nikt nie wypowiedział.lucass pisze:Takie pierdolenie, że THR to słaba płyta.
Same kompozycje po prostu nie rzucają mnie na kolana. Ot taki przeciętny death. Jak wspomniał megawat - The Tomb Within jest zajebisty, Macabre Eternal posiada kilka genialnych, wpadających w ucho kawałków, ale THR nie ma tego czegoś co miały w/w przeze mnie materiały. Piszę oczywiście tylko za siebie.lucass pisze:Bo co bo są w jednym numerze melodyczne pull-offy czy tam inne tappingi?
Chciałbym usłyszeć na THR SBG. NAprawdę. Niestety nie słyszę. Może pójść do laryngologa?lucass pisze:Przecież na tej płycie jest tona riffów bezsprzecznie kojarząca sie z jedynką Death naprzykład. Usłyszał to któryś z atakujących ten album? jeśli nie to czas najwyższy usiąść i ponapierdalać ten materiał trochę bardziej.
Co zatem znaczy "nie jest dobra", bo widzisz dla mnie naprzykład jest bardzo dobra. Powiedz wiec czego oczekujesz od płyty dobrej oprócz tego, że " ma kawałki wpadające w ucho". Czy jesteś w stanie wymienić kilka konkretnych róznic między THR a ME chociażby, które tak stanowią o tym, że ta płyta "nie jest dobra" bo ja to odczytuje w'g mnie bardzo dosłownie właśnie. Czy tylko tak pierniczysz zeby pierniczyć?
LEGALISE DRUGS & MURDER
- nicram
Myślę, że powinieneś podać sobie ręce z Rattlhedziem i "podyskutować" o zajebistości Autopsylucass pisze:Czy tylko tak pierniczysz zeby pierniczyć?
Tzn. że nie wybija się ponad przeciętność.lucass pisze: Co zatem znaczy "nie jest dobra", bo widzisz dla mnie naprzykład jest bardzo dobra.
Od płyty dobrej oczekuję dobrych kompozycji, które zapadają w pamięć i do których chce się wracać. Nie umiem znaleźć takowych na THR, a takie znalazłem na Macabre Eternal oraz co ciekawe, również na ostatniej płycie. Poza brzmieniem i czasem trwania ME i THR różni ten właśnie element. Mam wrażenie, że THR jest niedopracowaną płytą, która powstała na łapu capu, żeby nie powiedzieć na odpierdol. Ale nie wiem po co. Tak jak już wspomniałem to tylko moje zdanie i nie wiem czemu powoduje taki bulwers. Szczerze powiedziawszy jak mi się jakaś płyta podoba, a komuś nie to tego kogoś opinię mam w nosie. :D Po prostu rację ma Heretyk pisząclucass pisze: Powiedz wiec czego oczekujesz od płyty dobrej oprócz tego, że " ma kawałki wpadające w ucho". Czy jesteś w stanie wymienić kilka konkretnych róznic między THR a ME chociażby, które tak stanowią o tym, że ta płyta "nie jest dobra" bo ja to odczytuje w'g mnie bardzo dosłownie właśnie.
Heretyk pisze: ale nie, zaraz się niektórzy zesrają, bo ktoś ośmielił się napisać o jakimś albumie Autopsy, że nie jest genialny. zabawna sprawa :)
all the monsters will break your heart
- Rattlehead
To samo mogę napisać ja, że moim zdaniem płyta jest dobra, a Ty się zbulwersowałeś pisząc, że zaklinamy rzeczywistość i tak do osrania. Dzisiaj też wypiję Twoje zdrowie.nicram pisze: Tak jak już wspomniałem to tylko moje zdanie i nie wiem czemu powoduje taki bulwers.
support music, not rumors
-
Nasum
Widzę, temat się ciągnie dalej.... browarów kilka jeszcze mam.... chyba zapodam sobie jakis album Autopsy;-)
- lucass
Uwierz, zbulwersowany zachowuje sie zdecydowanie inaczej. Ciagle piszesz o swoich upodobaniach subiektywnyach z tego wynika, wiec chyba taka dyskusja sensu nie ma.nicram pisze:Myślę, że powinieneś podać sobie ręce z Rattlhedziem i "podyskutować" o zajebistości Autopsylucass pisze:Czy tylko tak pierniczysz zeby pierniczyć?Tzn. że nie wybija się ponad przeciętność.lucass pisze: Co zatem znaczy "nie jest dobra", bo widzisz dla mnie naprzykład jest bardzo dobra.
Od płyty dobrej oczekuję dobrych kompozycji, które zapadają w pamięć i do których chce się wracać. Nie umiem znaleźć takowych na THR, a takie znalazłem na Macabre Eternal oraz co ciekawe, również na ostatniej płycie. Poza brzmieniem i czasem trwania ME i THR różni ten właśnie element. Mam wrażenie, że THR jest niedopracowaną płytą, która powstała na łapu capu, żeby nie powiedzieć na odpierdol. Ale nie wiem po co. Tak jak już wspomniałem to tylko moje zdanie i nie wiem czemu powoduje taki bulwers. Szczerze powiedziawszy jak mi się jakaś płyta podoba, a komuś nie to tego kogoś opinię mam w nosie. :D Po prostu rację ma Heretyk pisząclucass pisze: Powiedz wiec czego oczekujesz od płyty dobrej oprócz tego, że " ma kawałki wpadające w ucho". Czy jesteś w stanie wymienić kilka konkretnych róznic między THR a ME chociażby, które tak stanowią o tym, że ta płyta "nie jest dobra" bo ja to odczytuje w'g mnie bardzo dosłownie właśnie.Heretyk pisze: ale nie, zaraz się niektórzy zesrają, bo ktoś ośmielił się napisać o jakimś albumie Autopsy, że nie jest genialny. zabawna sprawa :)
LEGALISE DRUGS & MURDER
- megawat
Dokładnie. Abscess był tak zajebiście dobry, że... No, kurwa.byrgh pisze:Tęsknię wyłącznie za Abscess, po Macabre Eternal nie czekałem zupełnie na następne płyty ani nie oczekiwałem rewelacji. DOI przerosło wszelkie oczekiwania, jak i zresztą wszystkie albumy Abscess przerastają wszystkie albumy Autopsy po reaktywacji.ultravox pisze:Wróci Abscess, to będziecie płakać za Autopsy.
Nigdy nie uroniłem łzy za Autopsy, bo poznałem ich muzykę długo po wydaniu "Shitfun". A te nowe płyty ujmy im nie przynoszą, ja w nie po prostu nie wsiąkam.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
535
Naprawdę łykasz bezkrytycznie i bez najmniejszego skrzywienia, te wszystkie poupychane kolanem etiudki i maidenowsko-satyriconowe melodyjki, balansujące na granicy zwyczajnego pitolenia? Nie słyszysz tego, na dłuższą metę, męczącego i sztucznego przedłużania tej płyty? Jestem ostatnią osobą, która mogłaby się do Autopsy, przypierdalać, dla samego przypierdalania, ale właśnie na THR wyraźnie słychać zadyszkę, lekkie niedopracowanie, robienie dużej płyty trochę jakby na siłę...nazwij to jak chcesz. Tak jak ME i THaG są monolitami, to THR przez wyżej wymienione elementy, ewidentnie kuleje.lucass pisze:
Co zatem znaczy "nie jest dobra", bo widzisz dla mnie naprzykład jest bardzo dobra. Powiedz wiec czego oczekujesz od płyty dobrej oprócz tego, że " ma kawałki wpadające w ucho". Czy jesteś w stanie wymienić kilka konkretnych róznic między THR a ME chociażby, które tak stanowią o tym, że ta płyta "nie jest dobra" bo ja to odczytuje w'g mnie bardzo dosłownie właśnie. Czy tylko tak pierniczysz zeby pierniczyć?
- lucass
No kurcze dokładnie wchodzi bez popity, wlasnie te maidenowskie tempa również. Przyznam, ze przy premierze zdziwiony byłem nieco formułą tej płyty ale od tego czasu zweryfikowałem ten album we wszystkie strony i kompletnie nie mam zastrzeżeń. To prawda, że dwa pozostałe poreaktywacyjne albumy to muzyka bez tego typu" udziwnień" ale całokształ tej płyty t.j. THR płynie jak dla mnie na bardzo podobnym poziomie. Co zrobisz. 5go jestem w czechach, mozemy omówić szczegóły.535 pisze:Naprawdę łykasz bezkrytycznie i bez najmniejszego skrzywienia, te wszystkie poupychane kolanem etiudki i maidenowsko-satyriconowe melodyjki, balansujące na granicy zwyczajnego pitolenia? Nie słyszysz tego, na dłuższą metę, męczącego i sztucznego przedłużania tej płyty? Jestem ostatnią osobą, która mogłaby się do Autopsy, przypierdalać, dla samego przypierdalania, ale właśnie na THR wyraźnie słychać zadyszkę, lekkie niedopracowanie, robienie dużej płyty trochę jakby na siłę...nazwij to jak chcesz. Tak jak ME i THaG są monolitami, to THR przez wyżej wymienione elementy, ewidentnie kuleje.lucass pisze:
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
535
Nic nie zrobię. Jak się nie rozpierdolę gdzieś po drodze, to na Triptykon powinienem być. Ty odpowiednio nadymisz, ja wykonam stosowną ilość "piany" i będziemy się kiwać jak młode wojsko w Kołobrzegu...lucass pisze: Co zrobisz. 5go jestem w czechach, mozemy omówić szczegóły.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
THR ma tony zajebistych riffow !!! co wy sluchacie????? macie zle mp3 podpisane? satyriconowe melodyjki???? mam inna plyte
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
535
Maćku znowu podglądałeś Bożenkę!
Minęła piętnasta. W związku z całym zamieszaniem, a korzystając z rozpoczynającego się właśnie łykendu, postanowiłem gruntownie przemyśleć zagadnienie i wykonać kilka doświadczeń. Czekają mnie wielogodzinne posiady, masywne polemiki z samym sobą, morze rozterek i wątpliwości oraz ocean moczowej piany. Przygotowałem wstępnie materiały i zaraz zaczynam.

Minęła piętnasta. W związku z całym zamieszaniem, a korzystając z rozpoczynającego się właśnie łykendu, postanowiłem gruntownie przemyśleć zagadnienie i wykonać kilka doświadczeń. Czekają mnie wielogodzinne posiady, masywne polemiki z samym sobą, morze rozterek i wątpliwości oraz ocean moczowej piany. Przygotowałem wstępnie materiały i zaraz zaczynam.

-
Pacjent
Ktoś pytał o najbliższe koncerty AUTOPSY w Europie:

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Rattlehead
-
Pacjent
Ciekawe czy dożyjemy podobnego zestawu w Polsce.Rattlehead pisze:Morderczy skład.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Nasum
Pacjent pisze:Ciekawe czy dożyjemy podobnego zestawu w Polsce.Rattlehead pisze:Morderczy skład.
Szczerze wątpię.
- Rattlehead