jebane konfidentymanieczki pisze:[youtube][/youtube]
PRL - najlepsze co spotkało ten kraj
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- zaczyna szaleć
Re: PRL - najlepsze co spotkało ten kraj
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Za czasów PRLu takie coś by nie przeszło. Pan milicjant wyciągnął by pałkie i skorzystał z niej zgodnie z przeznaczeniem. A co mamy po transformacji ustrojowej? Służby boją się wykonać jakąkolwiek czynność, bo to plebs i bandyci mają więcej praw od władzy. Takie prawde
[youtube][/youtube]
PS. Szacunek dla strażniczki i strażnika za stoicki spokój. Ode mnie gnojek wyłapałby lepe na dziąsło po ja wiem? 30sekundach :)
[youtube][/youtube]
PS. Szacunek dla strażniczki i strażnika za stoicki spokój. Ode mnie gnojek wyłapałby lepe na dziąsło po ja wiem? 30sekundach :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
To niech teraz pan Szumlewicz kupi sobie bilet. Będzie on w jedną stronę, tak czy siak ;) . Mocno kibicuję tej inicjatywie.
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- manieczki
To niech teraz pan Kurwaćukoglu usunie konto - będzie to działanie w jedna strone. Mocno kibicuje tej inicjatywie.
A jak chce zostac na phorume i w tym teamte to uprasza sie o nie robienie mi burdelu (większego niż jest) w tym watku.
A jak chce zostac na phorume i w tym teamte to uprasza sie o nie robienie mi burdelu (większego niż jest) w tym watku.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Pan manieczki może porzucić wszelką nadzieję na taki scenariusz :).
P.S. Jakaś autentyczna nić sympatii z red. Szumlewiczem?
P.S. Jakaś autentyczna nić sympatii z red. Szumlewiczem?
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Piotr Szumlewicz jak zawsze celnie i bez litości uderza w prawacką zarazę. Szanuję.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
To chyba fake chociaż po szumim można się największej głupoty spodziewać akurat.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Taka ciekawostka, pełen odlot.
http://sztormowcy.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://pl.wikipedia.org/wiki/Sztorm_68" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sztormowcy.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://pl.wikipedia.org/wiki/Sztorm_68" onclick="window.open(this.href);return false;
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Riven
- Kontakt:
W przypadku zatwardzialych lewicowcow problem odroznienia fake'u od faktu jest dosc czesty, tu nie da sie oceniac na "chlopski rozum". Logika no pasaran.Nerwowy pisze:To chyba fake chociaż po szumim można się największej głupoty spodziewać akurat.
this is a land of wolves now
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Szumlewicz jest na dokładnie przeciwległym biegunie skrajności :) .Fixxed pisze:Piotr Szumlewicz jak zawsze celnie i bez litości uderza w prawacką zarazę. Szanuję.
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Hatefire
W drugą stronę, jest podobnie.Riven pisze:W przypadku zatwardzialych lewicowcow problem odroznienia fake'u od faktu jest dosc czesty, tu nie da sie oceniac na "chlopski rozum". Logika no pasaran.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Riven
- Kontakt:
no oczywiscie. ale przeciez skrajna "prawica" to najczesciej socjalizm. politics is a flat circle :).
- Hatefire
Mam wrażenie, że każdy etatyzm (faszyzm np), kwalifikujesz jako lewicę. Tymczasem etatyzm, może być zarówno prawicowy, jak i lewicowy. Nie wiem skąd się, to wzięło (podejrzewam neoliberalne ideolo sprężone z korwinizmem). Lewicowość i prawicowość, to bardziej skomplikowana kwestia, niż wysokość podatku, czy rola państwa, w gospodarce. Lewicujący anarchiści, też jak Korwin są przeciwko podatkom. Istotniejszy wydaje się być stosunek, do przeszłości i wiele innych spraw. Nie mówiąc, już o tym, że w warunkach pozaeuropejskich, to w ogóle inne rozmowa, bo rozstrzygnij, czy np peronizm to lewica czy prawica.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Riven
- Kontakt:
Zgoda, pomieszanie pojec jest tu dosc srogie. W naszej polskiej dyskusji politycznej to sie juz w ogole popieprzylo dokumentnie (co jest oczywiscie na reke dwom glownym partiom). W takim razie trzeba ustalic o jakim antagonizmie rozmawiamy. Zdrowy konserwatyzm promujacy indywidualnosc (a wiec nie na zasadzie bezrefleksyjnego 'robta co chceta') potrafi byc logiczny i calkiem spojny. Nie dla marksistowskich eksperymentow spolecznych - to na pewno. Mamy zbyt wiele przykladow z historii, ktore powinny odstraszac od tych wszystkich smiesznych projektow "nowego czlowieka". Co do ekonomii, najlepiej zeby wypowiadali sie o tym ludzie, ktorzy maja kompetencje, ale intuicja podopowiada mi, ze im dalej od left hand path, tym lepiej :).
- Hatefire
Zgoda, prawica wywodząca się z związków zawodowych, to co najmniej dziwna sytuacja.Riven pisze:Zgoda, pomieszanie pojec jest tu dosc srogie. W naszej polskiej dyskusji politycznej to sie juz w ogole popieprzylo dokumentnie (co jest oczywiscie na reke dwom glownym partiom). W takim razie trzeba ustalic o jakim antagonizmie rozmawiamy.
Riven pisze:Zdrowy konserwatyzm promujacy indywidualność (a wiec nie na zasadzie bezrefleksyjnego 'robta co chceta') potrafi byc logiczny i calkiem spojny.
Blisko do ordoliberalizmu (który, w sumie mozna pogodzić z umiarkowaną socjaldemokracją). Ordoliberalizm jestem, w stanie zaakceptować. Tylko nie bardzo rozmumiem, dlaczego należy promować indywidualność , zamiast wspólnotowości, ale tej kontrowersji, raczej nie rozstrzygniemy.
Zgoda, co do przyszłości, Marks przestrzelił o milę. Natomiast, w warstwie opisowej kapitalizmu, zwłaszcza tej dotyczącej akumulacji kapitału, boleśnie przekonujemy się, że miał rację.Riven pisze:Nie dla marksistowskich eksperymentow spolecznych - to na pewno. Mamy zbyt wiele przykladow z historii, ktore powinny odstraszac od tych wszystkich smiesznych projektow "nowego czlowieka".
[/quote]Riven pisze:Co do ekonomii, najlepiej zeby wypowiadali sie o tym ludzie, ktorzy maja kompetencje, ale intuicja podopowiada mi, ze im dalej od left hand path, tym lepiej :).
Z całym szacunkiem twoja intuicja jest gówno warta. Zresztą ekonomia, to nauka społeczna. Tego się nie da wybadać w akceletatorze cząstek. Nie istnieją uniwersalne prawa. Coś co działa gdzieś, nie zadziała, gdzie indziej, w innej kulturowo społeczności.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Riven
- Kontakt:
Ale po co takie brzydkie slowa, myslalem, ze rozmawiamy kulturalnie.
Nikt nie mowil nic o zadnym akceleratorze. Tez wcale nie uwazam, zeby ekonomia byla jakas fizyka czy matematyka. Nie mniej jednak sa pewne tendencje w kierunku ktorych mozna spogladac i chyba co do nich sie nie zgodzimy. Zreszta, lepiej o tym pogadac kiedys przy piwie, na forume dominuja ostatnio trole i idioci, szkoda czasu na internetowe dysputy. Zwlaszcza ze trzeba nowy numer grave osluchac.
edit:
also, jedna z najwiekszych krzywd jakie lewica wyrzadzila godnosci i rozumowi czlowieka jest TOTALNIE falszywa dychotomia miedzy indywidualnoscia a wspolnotowoscia.
Nikt nie mowil nic o zadnym akceleratorze. Tez wcale nie uwazam, zeby ekonomia byla jakas fizyka czy matematyka. Nie mniej jednak sa pewne tendencje w kierunku ktorych mozna spogladac i chyba co do nich sie nie zgodzimy. Zreszta, lepiej o tym pogadac kiedys przy piwie, na forume dominuja ostatnio trole i idioci, szkoda czasu na internetowe dysputy. Zwlaszcza ze trzeba nowy numer grave osluchac.
edit:
no to jest juz wybor na poziomie podstawowych idei. oczywisice jednostka - jej prawa i obowiazki jest najwazniejsza - bo ja jestem jednostka, ty jestes jednostka i kazdy czujacy swiat czlowiek jest jednostka. tlumy to chodzace kwantyfikatory i do tego siedlisko debilizmu (ale to nawiasem mowiac).Blisko do ordoliberalizmu (który, w sumie mozna pogodzić z umiarkowaną socjaldemokracją). Ordoliberalizm jestem, w stanie zaakceptować. Tylko nie bardzo rozmumiem, dlaczego należy promować indywidualność , zamiast wspólnotowości, ale tej kontrowersji, raczej nie rozstrzygniemy.
also, jedna z najwiekszych krzywd jakie lewica wyrzadzila godnosci i rozumowi czlowieka jest TOTALNIE falszywa dychotomia miedzy indywidualnoscia a wspolnotowoscia.
- Hatefire
Nadwrażliwy jesteś. Napisanie, że intuicja jest gówno warta, bez przesady. Używaleś czasem na forum mocniejszych słów. I tak jestem, w sumie jednym z najkulturalniejszych użytkowników. Co do reszty racja, ja idę spać, miłego odsłuchu :)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Riven
- Kontakt:
Zartowalem sobie, oczywiscie. A takze edytowalem posta. Pozdro
- Hatefire
Tą fałszywą dychotomię, w takim samym stopniu buduje skrajny liberalizm. O ile skrajna lewica stawia na totalną wspólnotowośc, to skrajny libelaralizm, stawia na totalną atomiczność. Podkreślam słowo skrajny. Dlatego, też wcześniej napisałem, że częściowo akceptuję ideę np ordoliberalizmu. Tym niemniej mam myslowe przesunięcie, ku wpólnotowości (penie kwesta charakteru).Riven pisze:also, jedna z najwiekszych krzywd jakie lewica wyrzadzila godnosci i rozumowi czlowieka jest TOTALNIE falszywa dychotomia miedzy indywidualnoscia a wspolnotowoscia.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy