mam wrazenie, ze skok predkosci 8.1 -> 10 jest wiekszy niz byl przy 7 -> 8.1Riven pisze:A Ty sie z siodemki przesiadles, tak?
No to roznica w szybkosci powinna byc, bo juz osemka byla znacznie szybsza
Ja nie widze roznicy w stosunku do 8.1, ale to byl najszybszy os z jakiego korzystalem, takze wiecej nie potrzeba
Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Guilty of being right
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
mozliwe. wszystko jest instant. dobry os.
btw mogliby troche rozszerzyc funkcjonalnosc wirtualnego pulpitu, chociazby dodac taka pierdole jak wskaznik pulpitu w pasku zadan. no ale dobrze ze w ogole jest ta opcja.
btw mogliby troche rozszerzyc funkcjonalnosc wirtualnego pulpitu, chociazby dodac taka pierdole jak wskaznik pulpitu w pasku zadan. no ale dobrze ze w ogole jest ta opcja.
this is a land of wolves now
- Biały
- w mackach Zła
ta niby jest trochę szybciej, ale wkurwia mnie, że wypuszczają takiego bubla pełnego bugów, gdzie wersja testowa była dostępna przez prawie rok - no chyba przez tyle czasu można było wypuścić stabilny systemRiven pisze:A Ty sie z siodemki przesiadles, tak?
No to roznica w szybkosci powinna byc, bo juz osemka byla znacznie szybsza
Ja nie widze roznicy w stosunku do 8.1, ale to byl najszybszy os z jakiego korzystalem, takze wiecej nie potrzeba
Generalnie jestem na tak - przez ten caly hype z przeskakiwaniem o 2 oczka spodziewalem sie niewiadomo jakiego przeskoku, ale wyglada na to, ze to po prostu solidny update i tyle.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
U mnie już wszystko cacy. Jedyny mankament to trochę inaczej działa mi suwak w tacz padzie, ale idzie przywyknąć.
support music, not rumors
- uglak
u mnie wszystko dziala cacy. no moze jest jeden problem - w trakcie uruchamiania czasem skrypty odpalaja sie przed polaczeniem sieciowym i nie podmontowuja sie dyski sieciowe, ale wystarczy dorzucic troche opoznienia do skryptu i bedzie ok ;-)
Guilty of being right
- Riven
- Kontakt:
u mnie poki co smiga jak marzenie. no i zamienilem chrome na firefox i w ogole cud miod :)
- mad
- weteran forumowych bitew
Ja jeszcze jadę na starym zdechlaku XP. Planuję zakup całego kompa zimą, tego grata nie będę rozbudowywał. Mam więc parę pytań:
1. Czy po aktualizacji do 10 funkcjonują w kompie wszystkie zainstalowane wcześniej programy, w tym np. gry?
2. Próbował się ktoś bawić w odpalenie jakichś starszych gier pod 10 (np. z lat 2004-2008?) Mam trochę sejwów z tego czasu, do których może chciałbym jeszcze kiedyś wrócić...
3. Czy jest coś nowego, co ewidentnie wkurwia?
1. Czy po aktualizacji do 10 funkcjonują w kompie wszystkie zainstalowane wcześniej programy, w tym np. gry?
2. Próbował się ktoś bawić w odpalenie jakichś starszych gier pod 10 (np. z lat 2004-2008?) Mam trochę sejwów z tego czasu, do których może chciałbym jeszcze kiedyś wrócić...
3. Czy jest coś nowego, co ewidentnie wkurwia?
- Riven
- Kontakt:
1. Powinny. To jest update, a nie jakas totalna rewolucja. Jesli masz cos, na czym bardzo Ci zalezy, to dla pewnosci wygugluj
3. Na laptopie jest utrudniony dostep do regulacji jasnosci (chyba, ze masz to obslugiwane przez klawiature). Tak poza tym same zmiany na lepsze - przynajmniej na desktopie. W trybie tabletowym ciezko ocenic.
Tak w ogole to po wielu latach wrocilem do Firefoxa. Udalo mi sie rozwiazac problem z wylogowywaniem z forume (skasowalem wszystkie dane profilowe firefoxa i zaczelo dzialac) i jestem bardzo zadowolony. Ma znacznie lepsze GUI niz Chrome i duzo wieksza dowolnosc konfiguracji.
3. Na laptopie jest utrudniony dostep do regulacji jasnosci (chyba, ze masz to obslugiwane przez klawiature). Tak poza tym same zmiany na lepsze - przynajmniej na desktopie. W trybie tabletowym ciezko ocenic.
Tak w ogole to po wielu latach wrocilem do Firefoxa. Udalo mi sie rozwiazac problem z wylogowywaniem z forume (skasowalem wszystkie dane profilowe firefoxa i zaczelo dzialac) i jestem bardzo zadowolony. Ma znacznie lepsze GUI niz Chrome i duzo wieksza dowolnosc konfiguracji.
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Ja od dzisiaj korzystam z Windows 10 i póki co jestem zadowolony. Zmian na minus, które przeszkadzałyby mi w użytkowaniu nie odnotowałem jak na razie. Za największy plus jak na razie uważam szybkość działania systemu - nawet po przesiadce z (i tak już szybkiego) Win 8.1 widać różnicę.
- Skaut
hehe:
We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
Mozna to wylaczyc przy pierwszej konfiguracji. Bardzo wyraznie zaznaczone.
- manieczki
http://niebezpiecznik.pl/post/dziura-w- ... komputera/" onclick="window.open(this.href);return false;
:/
:/
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- uglak
blyskawicznie naprawili - w dystrybucji esr przegladarka zdazyla mi sie zaktualizowac zanim przeczytalem o problemie ;-)
Guilty of being right
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Panowie, odkąd zainstalowałem Windows 10 jakieś dziwne rzeczy z YouTube w Firefoxie się dzieją. Często nie widzę wklejonych na forum filmików, czasami też po włączeniu czegokolwiek na YT widzę jedynie czarne okienko. Wie ktoś jak to naprawić? Przesiadać się z Firefoxa nie chcę, przyzwyczaiłem się.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Specjalny organ Microsoftu musi najpierw te filmiki obejrzeć i gdy zostaną zatwierdzone - dopiero CI odblokują. A tak powaznie to pewnie jakiś problem z wtyczką flash. Spróbuj ja przeinstalować: https://get.adobe.com/pl/flashplayer/" onclick="window.open(this.href);return false;
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Wtyczka przeinstalowana, nie pomogło. Będę szukał dalej.
- Rattlehead
Jeśli tylko zaktualizowałeś, to spróbuj odinstalować tym http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Flash ... 33983.html" onclick="window.open(this.href);return false; i później zainstalować na nowo flasha.Fixxed pisze:Wtyczka przeinstalowana, nie pomogło. Będę szukał dalej.
support music, not rumors
- Mol
nie wydaje mi sie do konca zeby to byla kwestia zwiazana z flashem. yt od pewnego czasu wymusza HTML5 dla wszystkich klipow. sprawdz na innych klipach na flashu.
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Reinstal Flash Playera nie pomógł. Spróbuję jeszcze przeinstalować Firefoxa.
- Mol
nie pomoze, patrz post wyzej.
https://addons.mozilla.org/PL/firefox/a ... ash-player" onclick="window.open(this.href);return false;
zainstaluj ten dodatek i sprawdz czy rzeczywiscie pod flashem bedziesz mial ten sam problem.
https://addons.mozilla.org/PL/firefox/a ... ash-player" onclick="window.open(this.href);return false;
zainstaluj ten dodatek i sprawdz czy rzeczywiscie pod flashem bedziesz mial ten sam problem.